Facebook Pixel ΑΕΚ: "Επικίνδυνος Ινσούα - Έτσι ξεχνάς Σωκράτη, Λιβάγια - Φεύγει ο Χιμένεθ αν... - Εύνοια ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ"
| 2021-01-31 13:30:00

"Επικίνδυνος Ινσούα - Έτσι ξεχνάς Σωκράτη, Λιβάγια - Φεύγει ο Χιμένεθ αν... - Εύνοια ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Επικίνδυνος Ινσούα - Έτσι ξεχνάς Σωκράτη, Λιβάγια - Φεύγει ο Χιμένεθ αν... - Εύνοια ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ"

ΑΕΚ: Την άποψη ότι αν η ΑΕΚ αρχίσει και φέρνει συνεχόμενες νίκες θα απορροφηθούν οι επικοινωνιακές ήττες με Παπασταθόπουλο και Λιβάγια εξέφρασε ο Τάσος Καπετανάκος.

Ο ρεπόρτερ της Ένωσης μίλησε στο Sportdog για την κρίση στην ομάδα του Δικέφαλου αετού, τις αναγκαίες προσθήκες αλλά και το θέμα της διαιτησίας που «καίει». Διαβάστε όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Τί έφταιξε στην ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Η ΑΕΚ ήταν απροετοίμαστη για το ματς. Και σε επίπεδο σχηματισμού και διαβάσματος του αντιπάλου, αλλά και σε επίπεδο φρεσκάδας. Πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς φάση και δέχθηκε από τραγικό λάθος της το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν οι αλλαγές που άλλαξαν τον τρόπο ανάπτυξης της ΑΕΚ, δεν μπήκαν οι πρώτες φάσεις γκολ και μετά… έκατσε η ομάδα. Δεν έβρισκε χώρους, δεν είχε ιδέες και αυτοματισμούς να βγάλει φάσεις. Και πίσω με τα γνωστά κενά σε άκρα και στόπερ δέχθηκε 2-3 φάσεις και η μία έγινε γκολ. Κακό αποτέλεσμα, κακή εμφάνιση παικτών και προπονητή».

Γίνεται πολύς λόγος για τον Ινσούα! Τίνος επιλογή ήταν να έρθει στην ΑΕΚ; Η περίπτωση του Αργεντινού έχει ανοίξει συζητήσεις για απόκτηση και αριστερού μπακ;

«Είναι γνωστά πάνω κάτω. Η διοίκηση πήρε την απόφαση να έρθει ο Ινσούα, έναντι της πρότασης Ιβιτς για Μλαντένοβιτς. Η ΑΕΚ τώρα θέλει να αποδεσμεύσει τον Ινσούα διότι είναι μία κάκιστη επιλογή στα όρια της… επικίνδυνης πια. Δεν θα πάρει τώρα μπακ. Θα πάει με Λόπες-Μιτάι και το καλοκαίρι θα κοιτάξει για σοβαρή επιλογή από το εξωτερικό».

Η ΑΕΚ έχει δεχτεί πολλές επικοινωνιακές ήττες με Παπασταθόπουλο, Λιβάγια; Πως θα το μαζέψει όλο αυτό;

«Επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, όλα συμβαίνουν στο… γήπεδο. Αν η ΑΕΚ κερδίζει και παίζει καλά, ξεχνάς και τον Σωκράτη και τον Λιβάγια και όλα. Όταν δεν πάνε καλά, όλα τα άσχημα βγαίνουν στην επικαιρότητα. Και η ΑΕΚ δυστυχώς δεν έχει τον μηχανισμό να απορροφά τους κραδασμούς, να μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ είναι και δυσλειτουργική στο κομμάτι των αποφάσεων. Αλλά όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο γήπεδο. Αν η διαφορά ήταν μικρή, θα ήταν και το κλίμα καλύτερο».

Πόσο μερίδιο ευθύνης έχει ο Κονέ στις τελευταίες επικοινωνιακές αποτυχίες;

«Είναι μικρό χρονικό διάστημα, άρα έχει και μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Η ΑΕΚ υπήρχε πριν τον Κονέ και έπρεπε να καλύψει τις βασικές ανάγκες της άμεσα. Οχι να περιμένει τον Κονέ να κάνει δουλειά, να φάει χρόνο όπως αναμενόταν και η ΑΕΚ να μένει ξεκρέμαστη. Οταν είσαι άπειρος, δεν έχεις ψηθεί στη δουλειά, θα έχεις και αστοχίες. Είναι νωρίς για να κριθεί ο Κονέ ως ΤΔ. Στα αποδυτήρια και στο ποδοσφαιρικό τμήμα όμως έχει θετική παρουσία».

Πως τον βλέπεις τον Χιμένεθ; Αν δεν στηριχθεί θα μείνει ή θα φύγει;

«Αν δεν στηριχθεί δεν θα πάει καλά και αναμενόμενα θα φύγει. Έτσι πάει η κατάσταση. Δεν ξέρω ακόμη τι σκοπό έχει η ΑΕΚ. Βλέπω όμως έναν Χιμένεθ πιο ώριμο και σοβαρό σε σχέση με τις προηγούμενες θητείες και θα ήθελα πολύ να τον δω με ένα γεμάτο ρόστερ και ένα συνεργάτη πλάι του για να τον βοηθήσει στο κομμάτι της βελτίωσης της επιθετικής λειτουργίας. Αν πάει καλά, ο Μελισσανίδης θα τον κρατήσει γιατί κουράστηκε και αυτός από τις συνεχείς αλλαγές και τα λάθη».

Ένα σχόλιο για τη διαιτησία με αφορμή τη συνάντηση Μελισσανίδη-Κλάτενμπεργκ;

«Είναι πρόβλημα η διαιτησία για την ΑΕΚ φέτος. Οχι όμως το μεγαλύτερο. Την ώρα που η ΑΕΚ σχεδόν σε κάθε ματς αντιμετωπίζει περίεργες φάσεις και σφυρίγματα που δείχνουν ότι δεν την υπολογίζουν, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ πήραν και παίρνουν αβάντες. Οτι συμβαίνει είναι πρόβλημα της ΑΕΚ. Η ίδια επέτρεψε αυτή την κατάσταση και ενόψει της νέας κατάστασης στην ΕΠΟ πρέπει να πάρει τα μέτρα της να μην συμβεί ξανά η ίδια κατάσταση με την ίδια θύμα της τριάδας. Αλλά επαναλαμβάνω όσα συμβαίνουν στο χορτάρι είναι μεγαλύτερο και το πρώτο πρόβλημα της ΑΕΚ και μετά έπεται η διαιτησία».

Ακολουθήστε τον συγγραφέα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Facebook

LinkedIn

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπέρδεμα με τον παικταρά που θέλει ο "Τίγρης" - Απαιτήσεις-σοκ - Πόσα ζήτησαν για να γίνει το deal!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags