Παναθηναϊκός: Ένας μικρός χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες στον Παναθηναϊκό, μετά την αποκάλυψη μου στο Sportdog.gr και στους "Αδέσποτους", στον Alpha 989, για το ραντεβού/ακρόαση που ζήτησαν από τον Αλαφούζο οι αρχηγοί της ομάδας (εκπροσωπώντας προφανώς την πλειοψηφία των συμπαίκτών τους), προκειμένου να του μεταφέρουν τα παράπονα τους για τον Μπόλονι συνολικά (προπονητικά και συμπεριφορικά). Σε ελεύθερη μετάφραση και... ερμηνεία, ουσιαστικά ήθελαν να  θέσουν στο αφεντικό θέμα : ή του λέτε να αλλάξει ή τον διώχνετε αφού έτσι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε!

Ο Αλαφούζος αρνήθηκε βέβαια να τους δεχτεί  και τους παρέπεμψε βασικά στον... Ντρεοσί. Παρεμπιπτόντως οι "πράσινοι" ποδοσφαιριστές είχαν υποπέσει σε ένα ακόμη ανφαίρ, απαράδεκτο για την ιδιοτητά τους : για τους δικούς τους λόγους/πιστεύω/ΣΚΟΠΟΥΣ παρέκαμψαν τον αθλητικό διευθυντή, "βιάζοντας" την ιεραρχία του κλάμπ αφού βάσει του οργανογράμματος σε αυτόν και όχι στον ιδιοκτήτη , ούτε καν  στον πρόεδρο, που βέβαια είναι ο ...διακοσμητικός Μάνος Μαυροκουκουλάκης, κανονικά θα έπρεπε να αποτανθούν.

Μήπως όμως, δεν το έκαναν γιατί γνωρίζουν πως ο Ντρεοσί και είναι "πακέτο" με τον Μπόλονι και γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον "Μίστερ Σκάι" την καθημερινότητα της ομάδας, κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαν να βερμπαλίσουν στην προσπάθεια τους να απαξιώσουν / αποδυναμώσουν τον 67χρονο κόουτς, να προκαλέσουν αμφιβολίες για αυτόν στον ιδιοκτήτη, κάτι που προσεχώς θα μπορούσε να οδηγήσει και στο "φαγωμά" του; Γιατί , αν δεν κάνω τόσο μεγάλο λάθος, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που επηρεάζουν και άλλους, θεωρώντας πως η κατάσταση/συνύπαρξη με τον Μπόλονι δεν μπορεί να... περπάτήσει άλλο!

Πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας αποδεικνύεται και από το γεγονός πως οι "πράσινοι" δεν έμειναν στην πρώτη...απόπειρα, που σημειώθηκε μάλιστα πριν από το Βόλο αλλά επιχείρησαν και δεύτερη, επιμένοντας, στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου ιατρικού τημ στο Κορωπί!

Και μπορεί τα αποτέλεσμα του Γενάρη να αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο του Μπόλονι αλλά ακόμη και έτσι έχει τεχνητά  καλλιεργηθεί στα ΜΜΕ, τόσο με τις κατάλληλες διαρροές όσο και με ανάλογα περιστατικά απειθαρχίας/λεκτικής αντιπαράθεσης/ στραβώματος και γενικότερης μανούρας στα ματς, ένα πολύ βαρύ κλίμα σε βάρος του "πάλιοχαρακτήρα", "σκληρού", "άξεστου", "απότομου", "γεροξεκούτη", "συγκρουσιακού" προπονητή που δεν λειτουργεί με στοργή και...προδέρμ αλά πατερούλης (Δώνης) προς τους "καλομαθημένους" παίκτες. Προφανώς τα παιδιά του Παναθηναϊκού δεν αντέχουν την πίεση, έχοντας μάλλον συνηθίσει/μάθει σε συνθήκες... θερμοκηπίου.

Είδαμε, λοιπόν, τους Διούδη, Κουρμπέλη, Βιγιαφανιες, Μακέντα, Χατζηγιοβάνη, Σέκεφελντ να βγαίνουν μπροστά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και  μαζί με όσα φοβερά και τρομερά  διαρρέουν από το Κορωπί στο ρεπορτάζ,  αισθάνεσαι σαν να γίνεται μια στοχευμένη/ συστραυτεμένη  προσπάθεια - επιχείρηση  να καταδειχθεί σε όλους πως: 1)δεν περνάνε καθόλου καλά με τον Μπόλονι αλλά... βασανίζονται/ταλαιπωρούνται από αυτόν, 2)δεν χαίρονται με το ποδόσφαιρο που παίζουν, 3) δεν αντέχουν την... στιβική προπόνηση του, 4)δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς θέλει να παίξουν, 5) ξεχνάει και καθυστερεί να κάνει αλλαγές, 6)δεν εκμεταλεύεται την μεσοεπιθετική ποιότητα που θεωρούν (οι παίκτες!) πως υπάρχει στην ομάδα, 7) αφήνει τον συνεργάτη του Κουζνέτσοφ (έτσι όπως παρουσιάζεται σε "διπολικό" μάλλον παραπέμπει...) να τους κάνει "μπούλινγκ" χωρίς να παρεμβαίνει/το κόβει, 8) καθυστερεί το πρόγραμμα γιατί...ταΐζει τα σκυλιά στο προπονητικό κέντρο, 9) τον... κυριεύει σιγά, σιγά το αλτσχάιμερ αφού ξεχνάει ονόματα και δεν ξεχωρίζει τους παίκτες τους, μπερδεύοντας τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη με τον... Ηλιάδη. Όλα αυτά είναι μόνο μερικά από όσα έχω διαβάσει/ συλλέξει τον τελευταίο 1,5 μήνα για τον Λάζλο Μπόλονι. Πάλι καλά που του αναγνωρίζουν έστω πως είναι...ΔΙΚΑΙΟΣ!!

Η αλήθεια βέβαια είναι πως μια ενδεχόμενη επιτυχία του Μπόλονι, που παρέλαβε το απόλυτο... χάος το φθινόπωρο από τους Τσάβι Ρόκα - Πογιάτος και το μετέτρεψε σε ομάδα που διεκδικεί τους στόχους της, δηλαδή το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πλέι οφ ή Κυπέλλου, κάνει αρκετούς στον Οργανισμό Παναθηναϊκό (από την πρώτη ομάδα μέχρι την Ακαδημία) να χάνουν τον ύπνο τους γιατί μπορεί να χάσουν και τις θέσεις τους το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών(και δεν αναφέρομαι μόνο σε παίκτες)! Επίσης μια αγωνιστική επιτυχία του Μπόλονι θα δώσει πόντους και στον Γιάννη Αλαφούζο, κάτι που επίσης είναι μάλλον αρκετοί στο "πράσινο' στρατόπεδο που δεν το θέλουν...

Από εκεί και πέρα ο Λάζλο Μπόλονι είναι πασιφανές πως δεν έχει ούτε την δημοφιλία, ούτε την επικοινωνία του Γιώργου Δώνη. Σε σχέση μάλιστα με τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή είναι το ακριβώς αντίθετο στην προσέγγιση/ σχέσεις του με τους παίκτες ( το πολύ δυνατό σημείο αυτό, σε οποία ομάδα κι αν δούλεψε, του Γιώργου) και γενικότερα στο... εξουσιαστικό/εκπαιδευτικό κομμάτι που απορρέει από τον ρόλο του προπονητή.

Ο Μπόλονι έχει ήδη κατηγορηθεί σαν ...παλαιομοδίτης. Όλα αυτά όμως, δεν τον κάνουν κακό/ξεπερασμένο προπονητή ή λιγότερο αποτελεσματικό. Και αυτό που έχει καταφέρει σε μια ομάδα...ξενή, όχι δική του, όπως ο Παναθηναϊκός είναι μέχρι τώρα εντυπωσιακά και δεν μπορούν να θεωρηθούν συγκυριακά (όπως θέλουν να πείσουν κάποιοι). Πόσο θα αντέξει δεν ξέρω αφού στον Παναθηναίκό, όπως και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ οι παίκτες αποδεδειγμένα μπορούν με τον...τρόπο τους να φθείρουν τους προπονητές( το είδαμε και με τους Αμπελ Φερείρα, Μάσιμο Καρέρα).

ΥΓ. Στον Παναθηναϊκό αν περνούσε απο το χέρι των παικτών είμαι βέβαιος πως θα έφερναν ...χθες πίσω τον Γιώργο Δώνη στην θέση του Λάζλο Μπόλονι. Μπορεί βέβαια κάποιοι και να το σκέφτονται αλλά θα πρέπει να πείσουν και τον Γιάννη Αλαφούζο. Όχι αδύνατο με βάση τις εμπειρίες από το παρελθόν του τελευταίου και τις αποφάσεις του στην ομάδα αλλά πολύ δύσκολο στο δεδομένο τάιμινγκ. Κι αυτό αφού ο "Μίστερ Σκάι" ακόμη είναι σε καλό mood με τον Μπόλονι, με το οποίο έχει συχνή κι απευθείας επικοινωνία.

ΥΓ.1 Δεν μου λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα σαν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ πως όλο αυτό το διάστημα που οι παίκτες δεν θέλουν τον Μπόλονι και το κλίμα στα αποδυτήρια είναι χάλια, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί με μηδεν παθητικό σε γκολ. Δεν μπαίνει θέμα ηθικής/εντιμότητάς σε αυτό αλλά μίνιμουμ επαγγελματισμού. Κάποιος θα μπορούσε μάλιστα να δεί και εκείνη της ... σκοπιμότητας, από πλευράς  των "αντι-Μπολονιστών" αφού αντί να κρατήσουν εντός αποδυτηρίων και να ψάξουν εκ των εσω μια λύση/συμβιβασμό στο πρόβλημα, το δημοσιοποιούν. Ακριβώς για να καταδείξουν έτσι  στο αφεντικό πως είναι οι... καλοί και πως με ένα προπονητή που τους σέβεται, τους εμπνέει, τον γουστάρουν και που θα ...εκμεταλλεύεται το ταλέντο και την ψυχοσυνθεσή τους θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλύτερα.

ΥΓ.2 Ο Μπόλονι βρήκε το αντίδοτο για Κουρμπέλη, Μακέντα κι άλλους για τον αναντικατάστατο Διούδη δεν υπάρχει τέτοιο στο ρόστερ. Ούτε αποκτήθηκε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη-βόμβα Καρπετόπουλο για Παναθηναϊκό - Τρομερή ατάκα για Αλαφούζο!