Facebook Pixel Ολυμπιακός: Άφωνοι με Μαρτίνς, δεύτερη ευκαιρία στον... - Τι έγινε με Σωκράτη-Λαλά
| 2021-02-07 20:37:00

Άφωνοι με Μαρτίνς, δεύτερη ευκαιρία στον... - Τι έγινε με Σωκράτη-Λαλά - "Αντιγράφει" ΠΑΟΚ;

του Παναγιώτη Νικολάου
Άφωνοι με Μαρτίνς, δεύτερη ευκαιρία στον... - Τι έγινε με Σωκράτη-Λαλά - "Αντιγράφει" ΠΑΟΚ;

Ολυμπιακός: Παρά τη μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός και αποφασισμένος κόντρα στον ΟΦΗ, πήρε άνετα τη νίκη με 3-0 και βάσει της εικόνας του αγώνα, θα μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα γκολ. Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλωστε, παρότι ακολουθεί πρόγραμμα… φωτιά με δύσκολα ματς σε Κύπελλο, πρωτάθλημα και Ευρώπη, δεν έκανε μεγάλο ροτέισον, ξεκίνησε με τους θεωρητικά βασικούς και ανακάτεψε την τράπουλα μέσα στο παιχνίδι.

Ήταν πάντως και άτυχος ο Πορτογάλος κόουτς, καθώς μετά το σοβαρό πρόβλημα που έχει στο κέντρο της άμυνας, είδε κόντρα στους Κρητικούς να τραυματίζεται και ο Μπρούμα (χάνει Άρη για το Κύπελλο, αλλά μάλλον προλαβαίνει Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα). Μάλιστα, ο Πορτογάλος εξτρέμ αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή και δημιούργησε έξτρα πονοκέφαλο όσον αφορά τους ακραίους, αφού ήταν ο μοναδικός το τελευταίο διάστημα που βρισκόταν σε τόσο καλή κατάσταση.

 Η εξέλιξη αυτή πάντως, ίσως δώσει μία ακόμα ευκαιρία στον Γιώργο Μασούρα, που εδώ και καιρό έχει χάσει τη… σίγουρη θέση του στη βασική ενδεκάδα. Ο Έλληνας άσος παίρνει σιγά-σιγά χρόνο συμμετοχής ξανά στα τελευταία παιχνίδια, όμως απέχει πολύ από το να θεωρηθεί βασικός στα πλάνα του προπονητή του. Ο τραυματισμός όμως του Μπρούμα, ίσως του ανοίξει ξανά την πόρτα και εάν συνεχίσει να παίζει με το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση που παρουσιάζει τώρα, ίσως ξανακερδίσει τον Μαρτίνς.

Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε ιδιαιτέρως στο Γ. Καραϊσκάκης η επιλογή του Πορτογάλου κόουτς να μην δώσει φανέλα βασικού στον Παπασταθόπουλο, προφανώς γιατί υστερεί ακόμα σε φυσική κατάσταση, ενώ ακόμα και όταν μπήκε, αντικατέστησε τον Μπα και όχι τον Σεμέδο. Και στεκόμαστε σε αυτή την αλλαγή, γιατί με δεδομένο πως ο δεύτερος είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν, θα πρέπει μέχρι τότε οι Μπα και Σωκράτης να πάρουν παιχνίδια μαζί, για να… ψηθούν. Ο Μαρτίνς όμως δεν το δοκίμασε σήμερα, ενώ εντύπωση προκάλεσε και ότι δεν έδωσε καθόλου χρόνο στον Λαλά, που σύμφωνα με δικές του δηλώσεις είναι πιο… μπροστά αγωνιστικά.

Οι Πειραιώτες πάντως πήραν άλλη μία νίκη, αύξησαν τη διαφορά τους από τους διώκτες τους στην Ελλάδα και απέκτησαν ψυχολογία για τη συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο πως παρά το 3-0 έτρεχαν στα τελευταία λεπτά να πετύχουν και τέταρτο γκολ ή την απογοήτευση του Κώστα Φορτούνη, όταν έχασε το πέναλτι. Ο Έλληνας άσος άλλωστε δεν ξεκίνησε και σίγουρα ήθελε ένα γκολ για να δηλώσει… πανέτοιμος ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν.

ΥΓ. Άλλο ένα γκολ από στημένο ο Ολυμπιακός, όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα. Τις περισσότερες φορές τα τέρματα προέρχεται από τα εξαιρετικά στημένα των Βαλμπουενά ή Φορτούνη (βλέπετε Τούμπα) και κεφαλιά των ψηλών αμυντικών στο πρώτο δοκάρι. Τελευταία όμως παρατηρείται μία σημαντική αλλαγή που… θυμίζει τον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. Κόντρα στον ΟΦΗ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η φάση του 7ου λεπτού, όταν ο Εμβιλά πετάχτηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι κι έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά κόρνερ και διαδοχικές κεφαλιές των Σεμέδο και Μπα. Η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα αυτή τη φορά, αλλά πρόκειται για φάση καρμπόν με το γκολ του Εμβιλά για το 1-0 κόντρα στον Απόλλωνα την προηγούμενη αγωνιστική. Δηλαδή, η εκτέλεση κόρνερ γίνεται είτε στο πρώτο δοκάρι είτε λίγο πιο βαθιά στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου υπάρχει κεφαλιά πάσα σε δεύτερο παίκτη που είναι ελεύθερος να σκοράρει και να πιάσει στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα. Κομπίνα που κάνει συνέχεια ο Δικέφαλος με τον Ίνγκασον και πάει να τον βγάλει πρώτο σκόρερ. Στην περίπτωσω των Ερυθρολεύκων, ο Εμβιλά έχει αναλάβει τον... ρόλο του Ίνγκασον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια έκπληξη Μαρτίνς - Τι ανακοίνωσε στα αποδυτήρια μετά τον ΟΦΗ - Απόφαση για Έλληνα άσο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags