Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Έτοιμος για Serie A ο Τζόλης - Ο Κούτσιας θυμίζει Ιντσάγκι"
| 2021-02-11 20:58:00

"Παράνοια" με δύο παικταράδες του ΠΑΟΚ στην Ιταλία - "Έτοιμος για Serie A - Μοιάζει με τον Ιντσάγκι"!

Sportdog Team
"Παράνοια" με δύο παικταράδες του ΠΑΟΚ στην Ιταλία - "Έτοιμος για Serie A - Μοιάζει με τον Ιντσάγκι"!

ΠΑΟΚ: Δύο νεαρά παιδιά που προκαλούν αρκετό «θόρυβο» με τα όσα κάνουν εντός των τεσσάρων γραμμών με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είναι ο Χρήστος Τζόλης και ο Γιώργος Κούτσιας, με τον πρώτο μάλιστα να έχει συστηθεί για τα καλά με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Κριστιάν Αργκούριο πρώην σκάουτ σε Γιουβέντους, Ουντινέζε αλλά και αθλητικός διευθυντής της Χάιντουκ, παρακολουθεί από πολύ κοντά τις περιπτώσεις των δύο παικτών βλέποντας σε αυτούς μία τεράστια προοπτική εξέλιξης για το μέλλον τους. Ο ίδιος μέσα από συνέντευξη την οποία παραχώρησε υμνεί τα δύο νεαρά ταλέντα του ΠΑΟΚ βάζοντας τα ονόματα τους δίπλα σε ποδοσφαιρικούς... μύθους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Ποια είναι η άποψη σας για τον Χρήστο Τζόλη; Θεωρείται πως είναι έτοιμος για το επίπεδο της Serie A;

«Με ρωτούν πολλοί σκάουτ και προπονητές στην Ιταλία για τον Τζόλη. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, τον οποίο είχα παρακολουθήσει και σε ματς με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας, αλλά και στο Europa League. Πιστεύω σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Είναι πολύ σημαντικός και από τακτικής άποψης. Μπορεί να ανταποκριθεί σε σύστημα 4-2-3-1, παίζοντας από αριστερά, μπορεί επίσης να αγωνιστεί από τα δεξιά, όπως επίσης ως δεύτερος φορ, αλλά ακόμα και στράικερ.

Προσωπικά θεωρώ πως του ταιριάζει καλύτερα να παίζει με δεύτερο φορ. Για μένα είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής σε αυτές τις ηλικίες. Διαθέτει τεχνική, σουτ, είναι γρήγορος, έχει προσωπικότητα στο παιχνίδι του και είναι καλός χαρακτήρας. Ο Τζόλης είναι έτοιμος να παίξει και τώρα σε ομάδα της Serie, αλλά όχι πρωτοκλασάτη.

Για παράδειγμα σε ομάδες όπως είναι η Σαμπντόρια και η Φιορεντίνα μπορεί άμεσα να αγωνιστεί. Σε δύο χρόνια όμως θα μπορεί να παίξει σε τοπ σύλλογο! Έχω εργαστεί ως σκάουτ και τεχνικός διευθυντής σε Γιουβέντους, Ουντινέζε και Χάιντουκ. Διαθέτω την εμπειρία για να αντιληφθώ το ταλέντο του. Είχα δει πολλούς ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα ξεχώρισα τον Μουριέλ της Αταλάντα όταν αγωνιζόταν στην Ντεπορτίβο Κάλι.Πρόκειται βέβαια για διαφορετικό ποδοσφαιριστή σε σχέση με τον Τζόλη».

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ομάδες από τη Serie A που τον παρακολουθούν;

«Τον Τζόλη τον τσεκάρουν πολλοί μεγάλοι σύλλογοι από την Ιταλία και έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια.

Απλά λόγω του κορονοϊού είναι δύσκολο για τους σκάουτ να ταξιδέψουν για να τον παρακολουθήσουν ζωντανά στα ματς του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε μια εκ των Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ να τον αποκτήσει και να παραχωρηθεί δανεικός για μια σεζόν μέχρι να επιστρέψει».

Υπάρχει κάποιος άλλο ταλέντο από την Ελλάδα που σας έχει κάνει εντύπωση;

«Μου έχει κάνει εντύπωση ο Κούτσιας αν και είναι μικρότερος από τον Τζόλη.

Ξέρω πως είναι το επόμενο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ. Είναι ένας νεαρός στράικερ τον οποίο έχω παρακολουθήσει με την U-17 της Ελλάδας. Αγωνίζεται ως στράικερ και έχει το εύκολο γκολ. Πρόκειται για έναν τοπ σκόρερ μέσα στην περιοχή. Μου θυμίζει τον Ιντσάγκι.

Είναι παίκτης που μπορεί να μη φανεί στο ματς και μια φάση να την κάνει γκολ. Είναι ένα σημαντικό ταλέντο που θεωρώ πως σε 1-2 χρόνια θα κάνει μεταγραφή σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ έμπειρος σε τέτοια ζητήματα και ξέρει να τα διαχειρίζεται».

Ο Βαγιαννίδης υπέγραψε στην Ίντερ, αλλά παραχωρήθηκε δανεικός στη Σεντ Τρούιντεν δίχως να έχει πάρει ευκαιρίες. Θεωρείτε πως μπορεί να σταθεί στο καμπιονάτο;

«Ο Βαγιαννίδης είναι ένας γρήγορος δεξιός μπακ με πολύ καλή φυσική κατάσταση, καλή πάσα, ενώ έχει συμμετοχή και στο επιθετικό κομμάτι.

Είναι όμως εντελώς διαφορετική περίπτωση με τον Τζόλη. Σε σύστημα 3-5-2 μπορεί να παίξει στο κέντρο της διάταξης. Δεν είμαι βέβαιος όμως εάν μπορεί να ανταποκριθεί στην Ίντερ. Χρειάζεται χρόνο, βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο και ελπίζω να έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί στο Βέλγιο. Διαθέτει όμως δυνατότητες για να αγωνιστεί κάποια στιγμή στη Serie A».

Την πορεία του Ζαγαρίτη στην Πάρμα πως την αξιολογείτε;

«Ο Ζαγαρίτης είναι καλός μπακ και έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί μέσω της Πάρμα. Το κακό είναι πως ο σύλλογος πριν από ένα χρόνο άλλαξε ιδιοκτησία, αλλά δεν βρίσκεται σε καλή θέση βαθμολογικά. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην ομάδα».

Από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες έχετε ξεχωρίσει κάποιο άλλο ταλέντο;

«Ο Πινακάς είναι ένας ποδοσφαιριστής που μου αρέσει πολύ και θεωρώ πως έχει μέλλον αν και είναι λίγο μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους που αναφέραμε. Αγωνίζεται σε μια ομάδα που δεν ταπηγαίνει καλά στη φετινή σεζόν. Είναι καλός σκόρερ που μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός αλλά και φορ. Μπορεί να μην είναι ψηλός για φορ, αλλά πλέον βλέπετε ανάλογες περιπτώσεις όπως οι Μέρτενς και Λοσάνο, οι οποίοι κάνουν καριέρα παρά το χαμηλό ύψος τους».

Πηγή: Gazzetta.gt

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags