Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ: Όταν ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το πρωτάθλημα στα Γιάννινα και η... γκέλα με προπονητή τον Μπόλονι!
| 2021-02-15 17:02:00

Όταν ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το πρωτάθλημα στα Γιάννινα και η... γκέλα με προπονητή τον Μπόλονι!

Sportdog Team
Όταν ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το πρωτάθλημα στα Γιάννινα και η... γκέλα με προπονητή τον Μπόλονι!

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ: Aναδρομή σε αναμετρήσεις ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ.

Δέκα ημέρες μετά τον αποκλεισμό του με 4-0 σε νοκ άουτ ματς κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα Γιάννινα για το ματς πρωταθλήματος της 13ης Φεβρουαρίου 2010.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος βρίσκονταν στην 3η θέση της βαθμολογίας και ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει επαφή με την κορυφή. Παραμονές του αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός αντιμετώπιζε πλήθος προβλημάτων, γνωρίζοντας ότι θα στερηθεί της παρουσίας βασικών παικτών. Οι Κοντρέρας και Βιτόλο ήταν τιμωρημένοι με κάρτες, ο Τσιρίλο ήταν τραυματίας, ενώ από την επίθεση θα έλειπε ο Φιλομένο. Το πιο βαρύ χτύπημα, όμως, ήρθε την παραμονή του αγώνα. Ο Γκαρσία πληροφορούνταν το θάνατο της αγαπημένης του μητέρας και αναχωρούσε για την Ουρουγουάη. Στην αρχική ενδεκάδα για το ματς κόντρα στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου είχε δηλωθεί ο Σαβίνι, ο οποίος, όμως, ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση, βάζοντας και το δικό του όνομα στη μακρά λίστα των απόντων. Σ΄ ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι έφθασαν τελικά στη νίκη, έχοντας σκόρερ τον Φωτάκη (βρήκε δίχτυα δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου). Και ας υποχρεώθηκαν να παίξουν στο τελευταίο ημίωρο με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας αποβολής του Αραμπατζή. Φυσικά, εκείνη η νίκη είχε αφιερωθεί στον Γκαρσία, που πενθούσε την απώλεια της μητέρας του. Το πρωτάθλημα είχε φθάσει τη 22η αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ μετρούσε 47 βαθμούς, έναντι 52 του Παναθηναϊκού και 49 του Ολυμπιακού. Την αγωνιστική που ακολούθησε, ο Δικέφαλος νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό και ισοβάθμησε με τον Ολυμπιακό, που έφερνε 1-1 στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη.

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΟΥΜΠΑ

Με δύο χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό του, που είχαν μετατρέψει την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα σε μια μικρή Τούμπα, ο ΠΑΟΚ είχε περάσει από την πρωτεύουσα της Ηπείρου με 3-1 στον αγώνα της 4ης Φεβρουαρίου 2018 χάρη στα γκολ των Πέλκα (9΄) και Πρίγιοβιτς (39΄, 45΄+1΄). Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε χρησιμοποιήσει τους Πασχαλάκη, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Κάμπος (65' Αζεβέδο), Πέλκα (86' Μπίσεσβαρ), Μακ (79' Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στα Γιάννενα μετά τις 5 Μαΐου 2019. Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε ανακηρυχθεί και τυπικά πρωταθλητής, συνεπώς το ενδιαφέρον του αγώνα με τον ΠΑΣ είχε να κάνει με τη διατήρηση του αήττητου της ομάδας του Λουτσέσκου. Τελικά, ο Δικέφαλος όχι μόνο δεν έχασε, αλλά με τα γκολ των Άκπομ (60΄) και Σάχοφ (79΄) έφθασε στη νίκη με 2-0, την ώρα που οι γηπεδούχοι υποβιβάζονταν και τυπικά στη δεύτερη κατηγορία. Για τους φιλοξενούμενους είχαν παίξει οι Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79' Σάχοφ), Κάνιας, Ζαμπά (81' Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (69' Ενρίκε), Πέλκας και Άκπομ. Εξι μέρες μετά, ο ΠΑΟΚ νικούσε 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου, κατακτώντας το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του.

*** Η νίκη στο ματς της 2ας Δεκεμβρίου 2013 είχε έρθει με μεγάλη δυσκολία, αν και το 2-0 υπέρ της ομάδας του Στέφενς (είχε αφήσει εκτός αποστολής τον Λίνο για να τον ξεκουράσει) θα μπορούσε να δημιουργήσει διαφορετικές εντυπώσεις. Ο Δικέφαλος προέρχονταν από το ταξίδι στο Καζακστάν (με το 2-0 επί της Σαχτέρ Καραγκάντι είχε προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ), ενώ στο ματς των Ιωαννίνων (προπονητής της τοπικής ομάδας ήταν ο Σάκης Τσιώλης) είχε βρει απέναντι του τον Βελλίδη (δύο χρόνια αργότερα θα ντύνονταν στα ασπρόμαυρα), που μέχρι το 83΄ κρατούσε ανέπαφη την εστία του. Σ' εκείνο το λεπτό ο Νέτσιντ ανατράπηκε από τον Μπέριο και ο Λούκας (φωτό) με πέναλτι άνοιξε το σκορ. Και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λάζαρ «σφράγισε» τη νίκη των φιλοξενούμενων, που είχαν παραταχθεί με τους Γλύκο, Κίτσιου, Σπυρόπουλο, Τζαβέλλα, Κατσουράνη, Λάζαρ, Τζιόλη, Νίνη (λ. τ. 43' Γεωργιάδης), Λούκας, Στοχ (77' Βούκιτς) και Σαλπιγγίδη (58' Νέτσιντ).

Το μυαλό είχε μείνει στο... Λονδίνο

ΟΤΑΝ «ΚΟΛΛΗΣΕ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΟΤEΝΑΜ

Η αναμέτρηση της 4ης Δεκεμβρίου 2011 έγινε μόλις τέσσερις ημέρες μετά την ιστορική νίκη του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με 2-1, που του είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στους «Ζωσιμάδες» ο Δικέφαλος βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τα γκολ του Μπακαγιόκο (παίκτης του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2008-09) και τελικά έφερε 2-2 με τον ΠΑΣ, έχοντας σκόρερ τους Αθανασιάδη (17΄) και Λάζαρ (73΄ με πέναλτι). «Πρέπει να πω ότι, βλέποντας το παιχνίδι, η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα, και οι δύο ομάδες είχαν πιθανότητες να νικήσουν» είχε δηλώσει ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος είχε σχολιάσει και τη διαιτησία του Αρετόπουλου, σημειώνοντας ότι «δεν επηρέασε το ματς, παρόλο που είναι ένας διαιτητής χωρίς προσωπικότητα». Ο ΠΑΟΚ είχε παραταχθεί με τους Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζά, Σταφυλίδη, Γκαρσία (70' Παπάζογλου), Φωτάκη (54' Ίβιτς), Λάζαρ, Γεωργιάδη (70' Ρομπέρ), Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Το παιχνίδι της 25ης Φεβρουαρίου 1979 έμελλε να είναι το τελευταίο στην ποδοσφαιρική καριέρα του Κούλη Αποστολίδη. Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου αποχώρησε με τραυματισμό, που αποδείχθηκε σοβαρός (κάταγμα περόνης). Και σε ηλικία 33 χρόνων πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του. Το 1-1 εκείνου του αγώνα αδικούσε τους φιλοξενούμενους, που είχαν προηγηθεί στο 4΄ με τον Σαράφη (ο ΠΑΣ «απάντησε» στο 34΄ με τον Κορομπέλη) και στο 54΄ είχαν την ευκαιρία να πάρουν ξανά προβάδισμα στο σκορ, αλλά η προσπάθεια του Γκουερίνο σταμάτησε στα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.

Αντίθετα, η ισοπαλία με 1-1 ένα χρόνο νωρίτερα (19 Φεβρουαρίου 1978) ήταν περισσότερο... έργο του Φούρτουλα, ο οποίος με τις επεμβάσεις του είχε γλιτώσει τον ΠΑΟΚ (παρατάχθηκε χωρίς τον Φουντουκίδη και τον στρατευμένο Κωστίκο) από την ήττα. Ο Δικέφαλος είχε ανοίξει το σκορ στο 32΄ και πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Λιάκος (πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984-85).

Πήρε...ρεβάνς με Λέοβατς

Το παιχνίδι της 23ης Ιανουαρίου 2017 έμοιαζε ως μια ρεβάνς του αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ στην Τούμπα, που είχε διεξαχθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα (εξ αναβολής για τον α΄ γύρο). Στο ματς της 8ης Ιανουαρίου είχε επικρατήσει ο ΠΑΣ με 1-0 με κορυφαίο τον Πασχαλάκη (στο τέλος της σεζόν θα υπέγραφε συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ). Τελικά, η ομάδα του Ιβιτς πήρε τη ρεβάνς στους «Ζωσιμάδες» με 1-0, έχοντας σκόρερ τον Λέοβατς (31΄). Για τους φιλοξενούμενους έπαιξαν οι Γλύκος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (90+4' Κάνιας), Μάτος, Κάμπος (89' Κουλούρης), Λέοβατς, Αθανασιάδης και Μυστακίδης (71' Χαρίσης).

Πρωταγωνιστής ο Σαλπιγγίδης

Ο αγώνας της 17ης Δεκεμβρίου 2012 (ημέρα Δευτέρα, όπως και ο αντίστοιχος φετινός) ήταν για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Και με γκολ των Σαλπιγγίδη (20΄ και 67΄) και Αθανασιάδη (32΄) η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε νικήσει εύκολα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. Ο Δικέφαλος έκλεινε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος στη 2η θέση με 31 βαθμούς, οχτώ λιγότερους από τον Ολυμπιακό και έξι περισσότερους από τους Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, που ισοβαθμούσαν στην 3η θέση. Για τους νικητές είχαν παίξει οι Χακόμπο, Βιβιάν, Κουμάλο, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ (82' Ρομπέρ), Λόρενς (77' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (89' Κίτσιου) και Αθανασιάδης. Μια μέρα μετά το ματς στα Γιάννενα ο Κώστας Κατσουράνης άρχιζε προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ.

*«Πικρή» ήταν η πρώτη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Το παιχνίδι της 18ης Μαΐου 1975 ήταν για τη 31η αγωνιστική κι ο Δικέφαλος είχε παραταχθεί χωρίς μια σειρά από βασικά στελέχη του (απόντες οι τραυματίες Τερζανίδης, Ασλανίδης, Κούδας, Παρίδης). Στο 18΄ ο διαιτητής Καρβέλης δέχτηκε την υπόδειξη επόπτη Τριανταφύλλου, σύμφωνα με την οποία η κεφαλιά του Άλβαρεζ είχε περάσει την τελική γραμμή της εστίας του Ντεκ, κάτι που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Στο 33΄ και πάλι ο Άλβαρεζ είχε σκοράρει για τον ΠΑΣ, ενώ το τελικό 2-1 σημείωσε ο Γκουερίνο στο 38΄. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λόραντ κυνήγησε την ισοφάριση, αλλά η έντονη βροχόπτωση εμπόδισε και τις δύο ομάδες να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Πηγή : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags