Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τρελό πρασκήνιο με τον Σανκαρέ στο Τριφύλλι!
| 2021-02-16 11:40:00

Ο "Σούπερ Σαν" του ΠΑΟ… έχασε 3 μύρια - Θα γίνει Καμαρά, θυμίζει Μολέδο - Τον… φοβάται ο Μπόλονι!

GOALάρες by Εvaggelistis
Ο "Σούπερ Σαν" του ΠΑΟ… έχασε 3 μύρια - Θα γίνει Καμαρά, θυμίζει Μολέδο - Τον… φοβάται ο Μπόλονι!

Παναθηναϊκός: Οι σημερινές "GOALάρες" είναι αφιερωμένες στον... "Σούπερ Σαν" του Παναθηναϊκού, τον Γιουνούσε Σανκαρέ.

Γιατί κάποιοι εντός των... πράσινων τειχών μιλούν για νέα "περίπτωση Μολέδο", πως μπορεί να εξελιχθεί σε... Μαντί Καμαρά του "τριφιλιού", πότε θα "στεγνώσει" και θα έρθει αθλητικά στο 100% αλλά και πως μέσα σε 14 μήνες "έχασε" 3 εκατ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία, ο λόγος που βρέθηκε στην "υποβαθμισμένη" Βουλγαρία και γιατί ο Μπόλονι κρατάει χαμηλούς τονους!!

1η) Έχουν αρχίσει και...παραμιλούν στον Παναθηναϊκό, οπαδοί/ρεπόρτερ/παράγοντες με τον Σανκαρέ. Πραγματικό ..."τέρας της φύσης" ο Γαλλοαναθρεμένος Σενεγαλο-Μαυριτανός , 8άρι και όχι 6άρι, κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί μεταγραφή... πρώτος αριθμός του λαχείου για το "τριφύλλι". Ήδη άλλωστε κάποιοι εντός Οργανισμού προβλέπουν πως μπορεί να τους βγει... νέος Μολέδο. Μην μπερδευτείτε με τις θέσεις τους αλλά γιατί και ο Βραζιλιάνος στόπερ ως στοίχημα (για διαφορετικούς λόγους από τον Σανκαρέ) αποκτήθηκε από τον Αλαφούζο (τον οποίο τότε είχε πείσει ο ατζέντης του Μολέδο)...

2η) Ένας μέσος που έχει συμπληρωμένα 19.400 λεπτά και 265 συμμετοχές (28 γκολ/2 ασίστ) στο Σαμπιονά, με Παρί Σ. Ζ. Λιλ και Μπορντό. Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ο οποίος μόλις πριν από  μια σεζόν είχε χρηματιστηριακή αξία 5 εκατ. έναντι 2 τώρα. Δεν μπορεί να είναι ... τυχαίος και...μέτριας ποιότητας. Γιατί έμεινε σχεδόν ένα χρόνο χωρίς ομάδα, δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2019 που αποχώρησε  νιώθωντας "προσβεβλημένος" από την Μπορντό μέχρι τον περασμένο Ιούλιο που κατέληξε στην... υποβαθμισμένη (από πλευράς πρωταθλήματος) Βουλγαρία, ίσως αποτελεί και την καλύτερη (έμμεση) απάντηση γιατί ο Ντρεοσί έφερε με αγορά μόλις 300.000 ευρώ τον  (αναμφισβήτητα) κλασάτο Σανκαρέ στον Παναθηναϊκό και μάλιστα  31 ιανουαρίου!!

3η) Χρειάστηκαν μόλις 130' και... 1,5 συμμετοχή (στο Περιστέρι πέρασε αλλαγή στο 60' ) για να συστηθεί και να προκαλέσει τέτοιο ντόρο ο Σανκαρέ. Στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό το γκολ του στο 84' τους χάρισε το "τρίποντο". Στο ελληνικό κλάσικο κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο σκοράροντας το 2-0, ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη που διέλυσε και το αήττητο 2 χρόνων του Ολυμπιακού. Αν υπολογίσουμε και την ασίστ στον Μαουρίσιο στην φάση του 1-0,  "χοντρικά" ο Σανκαρέ στα δυο πρώτα του παιχνίδια με τους "πράσινους" πιστώνεται τουλάχιστον τους 4 από τους συνολικά 6 βαθμούς που πήραν. Με το ...καλημέρα του δηλαδή,ανέβασε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη της αποθέωσης αλλά και των... απαιτήσεων που ακολουθούν...

4η) Κάπου πήρε το μάτι μου τα στατιστικά του Σανκαρέ, στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Εκτός δηλαδή από το γκολ και την ασίστ του, είχε ακόμη: 5 κερδισμένες στις ισάριθμες μονομαχίες, 4 ανακτήσεις κατοχής και 3/3 τάκλιν. Και όλα αυτά ενώ κάνει μπάμ πως ο 31χρονος μέσος είναι ακόμη βαρύς, λόγω κιλών προφανώς αλλά κυρίως της αποχής του για περίπου 1,5 μήνα από αγώνες και προπονήσεις ομάδας. Μην ξεχνάμε επίσης πως είχε προηγηθεί κι άλλο ένα περίπου 9μηνο αποχής/χωρίς ομάδα, πριν συμφωνήσει και πάει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και το εύλογο ερώτημα είναι τι...θαύματα μπορεί να κάνει  εφόσον ακολουθήσει μια κανονική προετοιμασία  και καταφέρει αθλητικά να φτάσει στο 100 %  και να είναι...fit.

5η) Ο Σανκαρέ δείχνει μπορεί να αποτελέσει την "κολώνα" στον άξονα της μεσαίας γραμμής, το "γαλλικό κλειδί" που θα ενώνει το πρώτο με το τελευταίο τρίτο και θα ανεβάζει εντάσεις (όταν "στεγνώσει"). Διαθέτει ύψος και όγκο, απίστευτη δύναμη, δεν χάνει μονομαχία, πατάει παντού, έχει το γκολ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, κόβει μέχρι και τις...σπόντες! Επίσης έχει ένα μεγάλο προσόν, που μπορεί να κάνει την διαφορά σε πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, το οποίο κάνει άλλωστε ακαταμάχητο και τον Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού. Το επιθετικό πρέσινγκ, τρομάζει τον αντίπαλο έτσι όπως πάει πάνω του και σπάει το μπιλντ άπ τους!!

6η) Αν κάποιος πάντως δεν βιάζεται να... πανηγυρίζει για τον Σανκαρέ και κρατάει μια πιο...συντηρητική στάση είναι ο Λάζλο Μπόλονι! Ναί, ο άνθρωπος που τον έφερε στον Παναθηναϊκό μαζί με τον Ντρεοσί. Ο πολύπειρος προπονητής ξέρει πως όλα θα κριθούν στην διάρκεια. Ακόμη και ο...  "Σούπερ Σαν"(καρέ).  Άλλωστε αν κάποιος δει το παρελθόν του Γαλλο-Σενεγαλεζο-Μαυριτανού μέσου θα βρει κόντρες με προπονητές (με Πογέτ, Σόουζα ενώ στην ΤΣΣΚΑ πρόλαβε και με τους δυο που πέρασαν από τον πάγκο της), μια... μικρή αλλεργία όταν γίνεται αλλαγή και μια ισχυρογνωμοσύνη στην άποψή του μέσα στην ομάδα γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν κατάλαβαν γιατί νίκησε ο ΠΑΟ - Ήταν αλλού ο Μαρτίνς - Καλώς ξεσάλωσαν - Πόσο... βαζελάκι είσαι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags