Facebook Pixel Απόλλων Σμύρνης - Λαμία: Μεγάλο διπλό για τη Λαμία στον Απόλλωνα – Ούτε… ευκαιρία οι γηπεδούχοι για 90’ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-02-18 19:20:00

Μεγάλο διπλό για τη Λαμία στον Απόλλωνα – Ούτε… ευκαιρία οι γηπεδούχοι για 90’ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μεγάλο διπλό για τη Λαμία στον Απόλλωνα – Ούτε… ευκαιρία οι γηπεδούχοι για 90’ (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία: Σε έναν αγώνα χωρίς πολλές φάσεις η Λαμία, χάρη σε ένα γκολ του Αραμπούλι, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (33’) πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο της Ριζούπολης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αν και ήταν κυρίαρχη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση μην μπορώντας να συνεχίσει τη βαθμολογική ανάβαση των προηγούμενων αγωνιστικών.

Το παιχνίδι στη Ριζούπολη ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως τα εκατέρωθεν φάουλ και από τις δύο πλευρές δεν επέτρεπαν να αποκτήσει ρυθμό η αναμέτρηση. Μόλις στο 10’ η ομάδα της Λαμίας άνοιξε το σκορ όταν ο Ντέλετιτς βρήκε τον Αραμπούλι που πλάσαρε σωστά κάνοντας το 0-1, όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Γεωργιανός ήταν φανερά σε θέση οφ σάιντ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί, όμως χωρίς αποτέλεσμα μιας και οι δύο ομάδες δεν θέλησαν να πάρουν πολλά ρίσκα.

Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία για τον Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 30’ όταν ο Τσαμπούρης εκτέλεσε φάουλ, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Επασί μπλόκαρε εύκολα. Στο επόμενο λεπτό η μπάλα θα χτυπήσει στο χέρι του Φατιόν που βρισκόταν μέσα στη μεγάλη περιοχή και παρά της διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, ο διαιτητής Ζαχαριάδης, αφού έκανε και  χρήση του VAR, θα δείξει το σημείο του πέναλτι για την ομάδα της Φθιώτιδας. Την εκτέλεση θα την αναλάβει ο Αραμπούλι και παρά το γεγονός ότι ο Βέρχουλστ θα βρει την μπάλα, θα κάνει το 0-1 για τη Λαμία. Το ημίχρονο θα κλείσει με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πιέσουν τους παίκτες του Απόλλωνα, όμως τόσο το σουτ του Ρόμανιτς όσο και του Ντέλετιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ, δεν θα απειλήσουν.

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να πιέζει τα καρέ της Λαμίας, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε τη δημιουργία ευκαιριών. Μάλιστα σε μια αντεπίθεση στο 54’ ο Ντέλετιτς λίγο έλειψε να κάνει το 0-2 για τους Φθιώτες, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Απόλλων έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν δύο λεπτά αργότερα, ο Μπεντινέλι θα σουτάρει, μετά από γέμισμα, με τον Επασί να διώχνει εντυπωσιακά και να κρατάει το προβάδισμα για την ομάδα του. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε άλλες δύο φορές την ευκαιρία, με Τσιλούλη και Φατιόν να φέρει το ματς στα… ίσα, όμως και πάλι οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν άστοχοι.

Όσο η ώρα περνούσε ο Απόλλωνας κυριαρχούσε και περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι παίκτες της Λαμίας διαχειρίζονταν σωστά το προβάδισμά τους, σε έναν αγωνιστικό χώρο που όσο πέρναγε η ώρα «βάραινε» δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Στο 88’ η Λαμία θα μείνει με 10 παίκτες όταν ο Ρόμανιτς θα δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω αγκωνιάς στον Ιωαννίδη ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα θα αποβληθεί και ο Τσαμπούρης για τον Απόλλωνα που βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του, λόγω διαμαρτυρίας. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν θα υπάρξει ούτε…υποψία ευκαιρίας με τους Λαμιώτες να παίρνουν μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια τους στη φετινή Super League.

Σκόρερ: 33’ Αραμπούλι

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Λισγάρας, Κάλισιρ (86’ Ντομίνγκες), Τσαμπούρης (77’ Μπαξεβανίδης), Σλίβκα, Φατιόν (77’ Μουνιέ), Μπεντινέλι, Τσιλούλης, Ντάουντα, Ιωαννίδης

Λαμία (Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Ορτέγκα, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Καραμάνος (82’ Μπα), Ντέλετιτς (90’ Μπιάρνασον), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (73’ Τζέιμς)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags