Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Μπα και Σισέ είναι παίκτες των Πειραιωτών
| 2021-02-20 11:55:00

Όνομα έκπληξη για Ολυμπιακό - Λύνει τα χέρια Μαρτίνς - "Τριγμοί" στο ρόστερ… διώχνει κορυφαίο άσο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Όνομα έκπληξη για Ολυμπιακό - Λύνει τα χέρια Μαρτίνς - "Τριγμοί" στο ρόστερ… διώχνει κορυφαίο άσο!

Ολυμπιακός – Πέδρο Μαρτίνς: Η θέση του κεντρικού αμυντικού είναι από αυτές που έχουν γίνει αντικείμενο πολλής κουβέντα στον Ολυμπιακό υπό την τεχνική ηγεσία του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα της ευρωπαϊκής αγοράς, τον Ρούμπεν Σεμέδο, τον οποίο πλαισίωσαν με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο ταλαντούχος Ουσεϊνού Μπα συμπληρώνει μια εξαιρετική τριάδα, ενώ μέχρι πρότινος στον Πειραιά βρισκόταν και ο Παπ Αμπού Σισέ, που παραχωρήθηκε δανεικός με οψιόν αγοράς άνω των 10.000.000 ευρώ στη Σεντ Ετιέν.

Εντούτοις, από τα "ερυθρόλευκα' μεταγραφικά ρεπορτάζ σπανίως απουσιάζουν τα ονόματα κεντρικών αμυντικών, καθώς το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου από τους υπάρχοντες στόπερ το καλοκαίρι φέρνει στο προσκήνιο αρκετές νέες περιπτώσεις παικτών για τον Ολυμπιακό.

Το τελευταίο όνομα που έχει γραφτεί στο εξωτερικό είναι αυτό του Νικολά Ενκουλού, ο οποίος ανήκει στην Τορίνο και φέρεται να προτάθηκε στους Ερυθρόλευκους. Ο 30χρονος Καμερουνέζος διεθνής παίζει κυρίως ως κεντρικός αμυντικός, έχει όμως τη δυνατότητα να δώσει λύσεις και πιο μπροστά, καλύπτοντας τη θέση του αμυντικού χαφ.

Το στοιχείο που καθιστά την περίπτωσή του προσιτή είναι ότι το συμβόλαιό του με την Τορίνο εκπνέει το φετινό καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως έχει ήδη το δικαίωμα να συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του ενόψει της επόμενης σεζόν. Εάν δε, η Τορίνο υποβιβαστεί (βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη), πολύ δύσκολα θα κρατήσει στο ρόστερ τον Ενκουλού.

Πρόκειται για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή με ουκ ολίγες παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Ο Ενκουλού μετρά 111 συμμετοχές με την Τορίνο στη Serie A, έχει αγωνιστεί συνολικά 253 φορές στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας με Μονακό, Μαρσέιγ και Λιόν, ενώ έχει 75 παρουσίες με την εθνική Καμερούν, παίζοντας μάλιστα σε δύο Μουντιάλ (2010, 2014).

Μία πιθανή έλευση πάντως του Ενκουλού ή γενικότερα ενός έμπειρου αμυντικού, θα φέρει αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού, διότι ήδη υπάρχουν τρεις βασικοί στόπερ (Σεμέδο, Σωκράτης, Μπα) και ο Σισέ που είναι δανεικός μέχρι το καλοκαίρι. Μάλλον κάποιος θα φύγει και δεν θα είναι μόνο αυτός που ήδη βρίσκεται εκτός ομάδας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαθήματα από Μαρτίνς, έπαιζε … μπάσκετ - Ας το σκεφτούν για Σεμέδο - Έστειλε "μήνυμα" ο Μασούρας;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags