Facebook Pixel ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Σιμάνσκι και… αλλαγή το γύρισαν - Ξελάσπωσαν οι χαφ
| 2021-02-20 22:30:00

Σιμάνσκι και… αλλαγή το έσωσαν - Ξελάσπωσαν οι χαφ - Πειράματα Χιμένεθ, αδύναμος κρίκος στην άμυνα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Σιμάνσκι και… αλλαγή το έσωσαν - Ξελάσπωσαν οι χαφ - Πειράματα Χιμένεθ, αδύναμος κρίκος στην άμυνα!

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: To σοκ με τον Σιμόες ήταν εκκωφαντικό! Και αυτό γιατί πέραν από το γεγονός, ότι μαζί με τον Μπακάκη θα μείνει εκτός για ένα μήνα, χάνοντας το υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της σεζόν, η ΑΕΚ από τα πέντε ανασταλτικά χαφ ξέμεινε με δύο, τον Σιμάνσκι και τον Κρίστισιτς.

Απέναντι στον Αστέρα με τις απουσίες τα κουκιά ήταν μετρημένα. Ιδιαίτερα στην άμυνα που ο Χιμένεθ έκανε πειραματισμούς με τον Σβάρνα να παίζει δεξιό μπακ μία κίνηση που ξεσήκωσε ξανά συζητήσεις για την απόκτηση του Νταντσένκο τον Γενάρη και τον Μιτάι στα αριστερά. Ο Ισπανός τεχνικός με το 4-4-2 είχε έναν κόφτη, τον Πολωνό με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα στη σύνδεση της άμυνας με την επίθεση.

Ο Αστέρας όμως βρήκε το μεγαλύτερο αδύναμο σημείο των κιτρινόμαυρων και εκεί τους πλήγωσε. Η ολιγωρία της ΑΕΚ στον αέρα, με τον Νεντελτσιάρου να είναι ο αδύναμος κρίκος, ήταν η αχίλλειος πτέρνα που έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Αρκάδες.

Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog στο match report, καθοριστική ήταν η αλλαγή του Κρίστισιτς, η οποία μάλιστα έγινε αναγκαστικά καθότι ο Ολιβέιρα αντιμετώπισε πρόβλημα και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Χάρη στον Σέρβο μέσο το κέντρο έγινε λειτουργικότερο και άρχισε η ομάδα του Δικέφαλου αετού να βγαίνει με αξιώσεις προς την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Ο Κρίστισιτς έκλεβε μπάλες και βοήθησε υποστηρικτά στο παιχνίδι με τον Σιμάνσκι να παίρνει τη σκυτάλη και με το πάθος και την επιμονή του να γυρνά ένα χαμένο ματς. O Πολωνός συνέχισε τη ρέντα που είχε από το Αλκαζάρ, όπου με δικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Κόντρα στον Αστέρα ο Σιμάνσκι μείωσε σε 1-2 σε συνεργασία με τον Τάνκοβιτς και το 2-2 με τον Λιβάι Γκαρσία!

Υπενθυμίζεται, ότι ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, τον οποίο απέκτησε καταβάλλοντας 1,3 εκατ. ευρώ στην Αχμάτ του Γκρόζνι, φέτος άργησε να μπει λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο. Από τα τέλη Νοεμβρίου άρχισε να μπαίνει δειλά-δειλά σε αποστολές. Χρησιμοποιήθηκε για ένα 45λεπτο με τον Βόλο στην ισοπαλία 2-2 και από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και ύστερα έχει ανεβάσει ρυθμούς.

Συνολικά μετρά 8 παιχνίδια στη Super League και με την εικόνα του δείχνει, ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Είναι σημαντικό συν τοις άλλοις, ότι η ΑΕΚ παίρνει γκολ από τα χαφ της. Στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ σκόραρε ο Σάκχοφ (0-2). Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Ουκρανός βρήκε δίχτυα μαζί με τον Γαλανόπουλο (2-2). Με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ (1-0) το παιχνίδι κρίθηκε ξανά με γκολ του Γαλανόπουλου.

Οπότε είναι σημαντικό τις δύσκολες ημέρες που οι επιθετικοί μένουν σε αφλογιστία, η ΑΕΚ να παίρνει γκολ από τους μέσους της, οι οποίοι την ξελασπώνουν.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags