Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τζάμπα τα... τρία μύρια για τον ΠΑΟΚτσή - Τον… έφαγε η Ντόρτμουντ - Ο απίθανος λόγος που δεν παίζει!
| 2021-02-24 14:55:00

Τζάμπα τα... τρία μύρια για τον ΠΑΟΚτσή - Τον… έφαγε η Ντόρτμουντ - Ο απίθανος λόγος που δεν παίζει!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τζάμπα τα... τρία μύρια για τον ΠΑΟΚτσή - Τον… έφαγε η Ντόρτμουντ - Ο απίθανος λόγος που δεν παίζει!

Δημήτρης Λημνιός - ΠΑΟΚ: Οι σειρήνες την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ήταν πολλές. Η Κολωνία όμως ήταν αυτή που κέρδισε την κούρσα της απόκτησής του και να του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Bundesliga. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020, μετά την περιπέτεια που βίωσε με τον κορωνοϊό μια ιστορία που απ' ότι φαίνεται τον άγχωσε πολύ, ο Δημήτρης Λημνιός ανακοινωνόταν από τη γερμανική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε στα ταμεία του 3 εκατ. Ευρώ εμ τον Ατρόμητο να δικαιούται 300.000 ευρώ ως ποσοστό μεταπώλησης από τη συμφωνία που είχε κάνει με τους Θεσσαλονικής, όταν ο παίκτης μετακόμισε από το Περιστέρι στην Τούμπα τον Ιούλιο του 2017.

Οι δυσκολίες όμως δεν άργησαν να φανούν για τον 22χρονο άσο. Ο συμπατριώτης μας έκανε 6 συμμετοχές στα πρώτα 8 ματς της σεζόν, χωρίς να καταφέρει να διακριθεί. Η ομάδα του μέτρησε σε αυτά τα παιχνίδια 4 ήττες και 2 ισοπαλίες, ενώ στην πρώτη νίκη της σεζόν, η οποία προκάλεσε μεγάλο θόρυβο καθώς η Κολωνία επικράτησε 2-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στις 28 Νοεμβρίου μέσα στο Βέστφαλεν ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός παρακολούθησε όλο το παιχνίδι από τον πάγκο. Το ίδιο συνέβη για δύο ακόμα συνεχόμενα παιχνίδια (με Βόλφσμπουργκ και Μάιντζ), έπαιξε για 48 και 8 λεπτά αντίστοιχα στις ήττες με 4-0 από τη Λεβερκούζεν και 1-0 από την Άουγκσμπουργκ ενώ μεσολάβησε ένας ακόμα πάγκος στην ισοπαλία με τη Λειψία.

Ακολούθησαν τέσσερα παιχνίδια μέσα στον Γενάρη και στις αρχές Φλεβάρη (με Φράιμπουργκ, Χέρτα, Σάλκε, Χόφενχαϊμ) που δεν ήταν καν σε αποστολή. Στα ματς με Μπίλεφελντ και Γκλάντμπαχ ήταν στον πάγκο και τον ξαναείδαμε στις 14 Φεβρουαρίου (στην ήττα) με την Άιντραχτ για 8 λεπτά (ξανά).

Μέχρι στιγμής ο Λημνιός μετράει 9 παιχνίδια χωρίς να έχει σκοράρει ή δώσει ασίστ κάτι που δεδομένα προβληματίζει μία περίοδο που έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το αν εάν είναι έτοιμος να βοηθήσει μια ομάδα που ουσιαστικά προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η Κολωνία είναι 14η με 21 βαθμούς έχοντας 3 βαθμούς απόσταση από τη... νεκρή ζώνη της βαθμολογίας, στην οποία βρίσκονται Αρμίνια, Μάιντζ, Σάλκε με τη Χέρτα να δίνει και αυτή τη μάχη της επιβίωσης.

Πρόβλημα προσαρμογής

Ο παίκτης. εξαιτίας αυτής της κατάστασης σε συνδυασμό με το πρόβλημα που δείχνει στα τελειώματα και στο ένας εναντίον ενός. θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει πόντους στον γερμανικό σύλλογο. Γι'αυτό ήδη το όνομά του έχει αρχίσει να ακούγεται στην Ελλάδα.

Μια άλλη διάσταση της υπόθεσης Δημήτρης Λημνιός δίνει ο Κώστας Κουνατίδης, Έλληνας, αθλητικός ρεπόρτερ, που ζει στη Γερμανία, δουλεύοντας σε Μέσα, όπως η «Allgemeine Zeitung» και η «Main-spitze».

«Ο ίδιος σε συνέντευξη είπε, ότι δεν νιώθει καλά και ότι θέλει να παίξει. Εγώ θεωρώ, ότι έχει πρόβλημα προσαρμογής. Ήρθε σε μία ξένη χώρα και δεν ξέρει γερμανικά. Στη συνέντευξη μιλούσε σπαστά γερμανικά που σημαίνει, ότι αρχίζει να μαθαίνει τη γλώσσα. Οι Γερμανοί θεωρούν την επικοινωνία το Α και το Ω. Δίνουν πολύ βάρος στην ενσωμάτωση ενός ξένου παίκτη μέσω της εκμάθησης της γερμανικής. Όποιος δεν μαθαίνει γερμανικά δεν τραβά», ήταν η πρώτη παρατήρηση του συμπατριώτη συναδέλφου.

Δουλειά και να τρώει σίδερα

Πάντως δεν φαίνεται πως ο παίκτης δεν έχει μέλλον στην ομάδα. «Ο προπονητής του είπε, ότι είναι ευχαριστημένος, αλλα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να πάρει ευκαιρίες. Δεν είναι όμως καμμένο χαρτί. Και να ξέρετε, ότι αν είχαν κόσμο τα γήπεδα η πίεση στον ίδιο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη», αναφέρει και εξηγεί:

«Η νοοτροπία στη Γερμανία είναι τελείως διαφορετική. Δεν κάνεις ό,τι θέλεις στο γήπεδο. Εδώ έχει παικταράδες στη Μπάγερν και τους έχει στον πάγκο. Στον ΠΑΟΚ μπορούσε να κάνει πράγματα που στη Bundesliga δεν μπορεί. Εδώ ο προπονητής σου λέει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις».

Οι συνθήκες είναι ένας σημαντικός παράγοντας που στέκεται τροχοπέδη στην υπόθεση. O Μάρκους Γκίσντολ εμπιστεύεται αντί του Λημνιού τον Μάρκους Βολφ, o οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι πιο έτοιμος ποδοσφαιρικά και ηλικιακά (25) και καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά «Η Κολωνία είναι και μία ομάδα που παλεύει για να σωθεί. Οπότε πρέπει να πάρει αποτελέσματα», τονίζει ο Κώστας Κουνατίδης και καταλήγει:

«Οπότε αυτό που πρέπει να κάνει ο Λημνιός είναι το κεφάλι κάτω και δουλειά. Τα πράγματα είναι σφιχτά. Προπάντων πρέπει να μάθει τη νοοτροπία των Γερμανών που είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά και όταν σου πει ο προπονητής, να μπεις μέσα και να φας σίδερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Mπαμ" στον ΠΑΟΚ από Σαββίδη! 5 παιχταράδες που αλλάζουν την 11άδα - Θα "τρελαθούν" οι οπαδοί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags