Facebook Pixel Sportdog.gr | Η κίνηση του Γκουαρντιόλα που άλλαξε τις ισορροπίες στην Μάντσεστερ Σίτι
| 2021-02-26 04:33:00

Η κίνηση του Γκουαρντιόλα που άλλαξε τις ισορροπίες στην Μάντσεστερ Σίτι

Sportdog Team
Η κίνηση του Γκουαρντιόλα που άλλαξε τις ισορροπίες στην Μάντσεστερ Σίτι

Η αγωνιστική αστάθεια της Manchester City σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς και τις απουσίες λόγω ιού ανάγκασαν τον Pep Guardiola να προβεί από την αρχή της σεζόν σε αλλαγές ώστε να αντιστρέψει την δύσκολη κατάσταση. Μια από αυτές όχι μόνο βοήθησε τον σύλλογο να ανακάμψει, αλλά να μπει και πάλι με αξιώσεις στην διεκδίκηση της Premier League. Ο λόγος για τον Ilkay Gündogan που τους τελευταίους δύο μήνες έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο παιχνιδιού του και αποτελεί τον πιο ουσιαστικό ποδοσφαιριστή όχι μόνο της Manchester City αλλά και της Premier League.

H «αργοπορημένη» προσαρμογή

Οι φετινές επιδόσεις του Ilkay Gündogan στην Premier League αποδεικνύουν πως ο Γερμανός μέσος έχει μετατραπεί από τον Pep Guardiola σε έναν από τους πιο αξιόλογους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος. Αυτός βέβαια ήταν και ο πρωταρχικός του στόχος όταν έφτασε στο «Νησί» το καλοκαίρι του 2016 από την Βor.Dortmund, ακολουθώντας τον Ισπανό τεχνικό που την ίδια περίοδο «άφηνε» την Bundesliga και την Bayern Munich για την Premier League. Το ξεκίνημα ωστόσο της καριέρας του Gündogan στους «Πολίτες» ήταν εφιαλτικό, μιας και στην δέκατη εμφάνιση του στο πρωτάθλημα υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, τραυματισμός που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για δέκα μήνες. Την σεζόν που ακολούθησε (2017-18) ο διεθνής μέσος προσπάθησε να επανέλθει στα πλάνα του Pep, πράγμα που κατάφερε μετά την άνετη εξασφάλιση του πρωταθλήματος από τους «Citizens».

Η «οριστική» καταξίωση του και η μεταμόρφωση του σε αναπόσπαστο κομμάτι της Manchester City ήρθε την επόμενη σεζόν (2018-19), όταν και συνείσφερε σημαντικά (6 γκόλ και 3 ασσίστ) στην πορεία της ομάδας του προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος και εγχώριου τρέμπλ. Η περσινή απογοητευτική πορεία των «Πολιτών» στο πρωτάθλημα και ο απρόσμενος αποκλεισμός της ομάδας από την Olympique Lyon στα προημιτελικά του Champions League, συνοδεύτηκε και με την δική του αγωνιστική κάμψη. Παρόλα αυτά το μόνο θετικό της σεζόν του αποτέλεσε το γεγονός πως δεν αντιμετώπισε κανέναν από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούσαν τα προηγούμενα τρία χρόνια, παραμένοντας υγιής και έτοιμος για την απαιτητική νέα σεζόν.

​Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags