Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρσεναλ: "Ευρωπαίος ο Ολυμπιακός, ένα λάθος Μαρτίνς"
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-26 19:34:00

"Ευρωπαίος ο Ολυμπιακός, ένα λάθος Μαρτίνς - Αδικείται ο Φορτούνης" - Πρόβλεψη-φωτιά για Άρσεναλ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ευρωπαίος ο Ολυμπιακός, ένα λάθος Μαρτίνς - Αδικείται ο Φορτούνης" - Πρόβλεψη-φωτιά για Άρσεναλ

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Ο Ολυμπιακός έχει ευρωπαϊκή συνταγή και οργάνωση σύμφωνα με τον Γιάννη Μαντζουράκη. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog.gr για την πρόκριση της ομάδας του Πειραιά στους «16» του Europa League.

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μαρτίνς και τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν, στάθηκε στην παρουσία του Φορτούνη και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός, ότι οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν ξανά δύο γκολ από στατικές φάσεις.

Παράλληλα έκανε σχόλιο για τις ευθύνες του Σα στο πρώτο τέρμα, το διάβασμα του Ζάχαβι και διατύπωσε την άποψή του για τις αναμετρήσεις με την... που κληρώθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ποιά γεύση σας άφησε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία απέναντι στην Αϊντχόφεν;

«Είναι μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό η πρόκριση στους «16». Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Αϊντχόφεν. Είναι μία στρωμένη ομάδα και δουλεμένη επί τρία χρόνια με πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Έφυγαν όλοι ξεκίνησε από την αρχή η οργάνωση της ομάδας. Τώρα γίνονται μεμονωμένες πωλήσεις αλλά και πολύ καλές αντικαταστάσεις. Η ομάδα κάνει αλλαγές χωρίς να χαλάσει τη χημεία της. Έχει συνταγή ευρωπαϊκή, ιδιαίτερα με την τριάδα που παίζει στη μεσαία γραμμή μπροστά από την άμυνά της. Έχει επιλογές να αλλάξει πλάνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Το διάβασμα και οι κινήσεις του Μαρτίνς πως σας φάνηκαν;

«Ο Μαρτίνς ήταν διαβασμένος. Ενδεχομένως μετά το 2-0 είδε, ότι δεν του βγήκε το πλάνο παρότι η εκκίνηση της ομάδας ήταν πολύ καλή. Τα πρώτα δέκα λεπτά, ήταν καλός ο Ολυμπιακός. Μπήκε με αυτοπεποίθηση και με επιθετικές τάσεις. Σκέπασε καλά το γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πολύ καλή διαχείριση από τον πάγκο. Ο Μαρτίνς το πάλεψε πολύ. Το βασικό του πλάνο ήταν το 4-3-3. Στο ημίχρονο ενίσχυσε την ομάδα του και το γύρισε σε 4-2-3-1 και μετά σε 4-4-2. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο δουλέψαν. Είχε σημασία όμως, ότι δέχτηκε το 1-0. Τον επηρέασε πολύ».

Ο Σα φέρει (ξανά) μεγάλη ευθύνη σε γκολ. Πως το σχολιάζετε;

«Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε σε εκείνο το σημείο. Η φάση στο 1-0 ήταν σχεδόν ελεγχόμενη. Το γήπεδο επηρέασε τον Σα. Αλλά ένας έμπειρος τερματοφύλακας θα μπορούσε αυτό το γκολ να το αποσοβήσει. Βέβαια και ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε μόνος του. Παρ' όλα αυτά οι φάσεις που δέχτηκε τα γκολ ήταν στατικές. Αυτό πρέπει να το μελετήσει ο προπονητής, ο οποίος έτσι και αλλιώς μελετά πολύ καλά την ομάδα του. Μου έκανε εντύπωση πως ο Ζάχαβι που σημείωσε τα γκολ δεν διαβάστηκε καλύτερα».

Ποιός παίκτης σας ενθουσίασε;

«Ο Φορτούνης αδικείται λίγο. Φωνάζει στα τελευταία 6-7 παιχνίδια: «Εδώ είμαι». Βοηθά την ομάδα πάρα πολύ. Και εχθές έδωσε βροντερό ευρωπαϊκό παρών. Θεωρώ, ότι στην κατάσταση που βρίσκεται πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο. Αυτό φάνηκε κιόλας στο παιχνίδι της Ολλανδίας. Συμμετέχει στο γκολ. Είναι εκφραστής των επιθετικών κινήσεων του Ολυμπιακού. Μπήκε και άλλαξε πολλά πράγματα, όπως και όλες οι αλλαγές του Μαρτίνς».

Η Άρσεναλ στον δρόμο του Ολυμπιακού στους «16» της διοργάνωσης. Πως σας φάνηκε η κλήρωση;

«Με τον ερχομό του Αρτέτα η Άρσεναλ άρχισε να βελτιώνεται. Αλλά δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν. Είναι στην 11η θέση. Δεν παύει όμως να είναι η Άρσεναλ. Εγώ όμως πιστεύω, οτι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει και αυτό το βήμα.

O Ολυμπιακός έχει την αποκλείσει ξανά. Επίσης και η Αϊντχόφεν ήταν εξίσου φημισμένη, με ιστορία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Ολυμπιακός την απέκλεισε μάλιστα μέσα από ένα παιχνίδι που έπρεπε να ξεπεράσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Όλο αυτό που συνάντησε ο Ολυμπιακός θα του αυξήσει την αυτοπεποίθηση για τα επόμενα βήματα. Θα μπορούσε να είχε ευκολότερο έργο απέναντι σε όπως Ρέντζερς, Γρανάδα, Μόλντε και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Ολυμπιακός όμως στα δύσκολα φέρνει τις μεγάλες επιτυχίες. Με την αυτοπεποίθηση που βγάζει, έχει πείσει τον εαυτό του, ότι μπορεί να παλέψει τις μεγάλες ομάδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "1-3 ημίχρονο με Άρσεναλ - Θα σε καταπιούν ζωντανό οι Άγγλοι αν... - Αυτούς να μην βάλει ο Μαρτίνς"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags