Facebook Pixel ΑΕΚ: Πλήγμα για την ανώτερη ΑΕΚ - Γι’ αυτό "έσκασαν" 1.5 εκατ. και τον πήραν - Να το... ψάξουν για τα 15 γκολ
| 2021-02-28 21:23:00

Πλήγμα για την ανώτερη ΑΕΚ - Γι’ αυτό "έσκασαν" 1.5 εκατ. και τον πήραν - Πρόβλημα τα 15 γκολ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Πλήγμα για την ανώτερη ΑΕΚ - Γι’ αυτό "έσκασαν" 1.5 εκατ. και τον πήραν - Πρόβλημα τα 15 γκολ

ΑΕΚ: Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν σούπερ (έτσι και αλλιώς ταλαιπωρείται από πολλές απουσίες βασικών παικτών), τουλάχιστον όμως ήταν πολύ καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας!

Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού μετά από ένα αχρείαστο φάουλ του Λάτσι στο 58' με τον Βέλεθ να προσφέρει μία πανέμορφη ποδοσφαιρική στιγμή χάρη στο γκολ που πέτυχε και τον Λιβάι Γκαρσία να απαντά από πλευράς κιτρινόμαυρων διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Τα ερωτημικά που παρουσίαζε η ΑΕΚ πριν το ντέρμπι εντοπίζονταν ως συνήθως στο αμυντικό κομμάτι. Κυρίως στα δεξιά, όπου η έλλειψη του Μπακάκη έφερε τον για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική τον Σβάρνα στη θέση του, παρότι ο Μανόλο Χιμένεθ έχει στη διάθεσή του δύο παίκτες με αυτόν τον ρόλο, τον αποκτηθέντα τον Ιανουάριο, Νταντσένκο και τον Βασιλαντωνόπουλο που μπήκε από σπόντα, αφού ο Μιτάι τέθηκε νοκ άουτ λόγω κτυπήματος στην πρωινή προπόνηση.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο 23χρονος αμυντικός ανταποκρίθηκε πολύ στο ρόλο που του έδωσε ο Ισπανός τεχνικός. Ο Σβάρνας έσβησε τον Καμπετσή και ήταν από τους διακριθέντες του πρώτου 45λεπτου. Στο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ στο 58' η αδράνεια της κιτρινόμαυρης άμυνας παίρνει... σβάρνα και τον Έλληνα αμυντικό, ο οποίος έχει και αυτός σοβαρές ευθύνες, αφού μαρκάρει παθητικά τον Βέλεθ. 

Μάλιστα η ομάδα του Δικέφαλου αετού δέχτηκε άλλο ένα τέρμα από στημένη φάση! Ήταν το 15 γκολ στο παθητικό της σε σύνολο 28 αγώνων φέτος, γεγονός που σίγουρα προσθέτει άλλο ένα λιθαράκι προβληματισμού.

Στους αγώνες τα φώτα πέφτουν στους σκόρερς. Ιδιαίτερα ο Λιβάι Γκαρσία έσωσε την ΑΕΚ από ήττα, οπότε του αξίζει ο τίτλος του MVP. Όλη τη δουλειά όμως στη Λεωφόρο, την έκανε ο Σιμάνσκι. Ο Πολωνός ξελάσπωσε την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική με τον Αστέρα Τρίπολης, χάρη στα δύο γκολ του μετά την ψυχρολουσία του 0-2. Με τον Παναθηναϊκό ήταν ο άνθρωπος που έκανε όλη τη δουλειά στο κέντρο.

Έκλεβε, μοίραζε μπάλες και είχε συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης, αφού αυτός ήταν που έδωσε την ασίστ για τον μεσοεπιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Ο 25χρονος Πολωνός κλήθηκε σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία (χωρίς Σιμόες, Γαλανόπουλο και Σάκχοφ ανέτοιμο) να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Δείχνει, ότι αξίζει τα 1,3 εκατ.Ευρώ που πλήρωσε η ΑΕΚ την Αχμάτ για να τον αποκτήσει.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ το γεγονός, ότι σε ένα ακόμα ντέρμπι δεν φεύγει νικήτρια, αποτελεί πλήγμα στο πρεστίζ της. Ο προβληματισμός και η κριτική μπορούν να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για την οικοδόμηση της επόμενης ημέρας. Αρκεί να μην υπάρχουν υπερβολές και να μη παρασύρεται ολόκληρος οργανισμός από την οχλαβοή και τη μουρμούρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόνεσαν τα μυαλά μας - Ο Χιμένεθ την πιο ευφυή κίνηση του ντέρμπι - Ας μιλήσει κάποιος στον Μολό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags