Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: "Θέλουν να διώξουν τον Σαββίδη από την Ελλάδα - Έτσι και με... Γιαννακόπουλο μετά τον Κόκκαλη"
| 2021-03-03 18:10:00

"Θέλουν να διώξουν τον Σαββίδη από την Ελλάδα - Έτσι και με... Γιαννακόπουλο μετά τον Κόκκαλη"

Sportdog Team
"Θέλουν να διώξουν τον Σαββίδη από την Ελλάδα - Έτσι και με... Γιαννακόπουλο μετά τον Κόκκαλη"

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Για την απόφαση του Ολυμπιακού να μην πάει στο CAS, τα όσα ακούγονται στην Αθήνα για τον Ιβάν Σαββίδη και την άποψη του για τα μέλη της ΕΕΑ μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο έμπειρος νομικός και μέλος του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση της δήθεν πολυϊδιοκτησίας που κατέπεσε πανηγυρικά στην Επιτροπή Εφέσεων, έκανε λόγο για... ταφόπλακα στα όσα ισχυρίζονταν ο Ολυμπιακός για περίπου 1,5 χρόνο.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος νομικός:

«Δεν ξέρω τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Νομίζω έχει λήξει η προθεσμία για να προσφύγει, εφόσον δεν έχει πάει η εξήγηση είναι μια. Οι πιθανότητες να κερδίσει κάτι στο CAS είναι και ήταν 0%. Δεν είχε καμία τύχη και το είχα πει από την πρώτη στιγμή. Είχα πει από το καλοκαίρι όταν ήταν η απόφαση του CAS ότι ένα βήμα για τον ΠΑΟΚ προς την δικαίωση. Το είπα από την πρώτη στιγμή, από τον περασμένο Φλεβάρη ότι δεν έχει καμία τύχη ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός έριξε το βάρος στην σχέση ΠΑΟΚ – Καλπαζίδη για την υπόθεση, ενώ το σωστό ήταν η σχέση Καλπαζίδη – Ξάνθη. Αν ο Καλπαζίδης δεν μπορεί να ελέγξει την Ξάνθη, τότε τι σχέση έχει με τον ΠΑΟΚ; Πώς να την ελέγξει; Με τα γηπεδάκια που έχει δίπλα στο γήπεδο της Ξάνθης;

Μπορεί να είναι ευρύτεροι οι λόγοι της υπόθεσης αυτής που έφτιαξε ο Ολυμπιακός, πέραν του να αποπροσανατολίσει τον ΠΑΟΚ πέρσι και να χάσει το πρωτάθλημα. Υπάρχει μια αντίληψη στην Αθήνα «που μας προέκυψε ο Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ» και «τι θέλει να κάνει ο Σαββίδης». Ξενίζει ο Σαββίδης και η στάση του. Ξέρετε σε ποια ομάδα έχω μεγαλώσει πολλά χρόνια, αυτό που δημιουργεί μια αίσθηση παραξενιάς. Κάνει επενδύσεις, πληρώνει τα χρέη του ΠΑΟΚ, κάνει πορεία πρωταθλητισμού και λένε στην Αθήνα «τι θέλει να κάνει ο Σαββίδης» και το γεγονός ότι έσπασε το κατεστημένο λέει πολλά, σίγουρα αυτό ξένισε αρκετούς. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην Βόρεια Ελλάδα, ανάλογο με τις επενδύσεις του Σαββίδη. Είναι πρωτόγνωρο και κάπου διάβασα ότι έχει βάλει κοντά στα 700.000.000 ευρώ και για αυτό το αθηναϊκό κατεστημένο αρχικά εντυπωσιάζεται και αντιδράει. Είναι προφανές ότι θέλουν να απομακρύνουν τον Σαββίδη από την Ελλάδα.

Όταν το τοπίο στο μπάσκετ ξεκαθάρισε, μετά από τέσσερα χρόνια με τον Γιαννακόπουλο, που κατάφερε να τελειώσει με το κατεστημένο που είχαν φτιάξει ο Κόκκαλης με τον Ιωαννίδη, πήρε έξι ευρωπαϊκά ο Παναθηναϊκός και... τελείωσε.

Η Ελλάδα είναι χώρα υδροκέφαλη, μια πρωτεύουσα που τα έχει όλα. Σας λέω ένα παράδειγμα ότι η Γερμανία έχει πρωτεύουσα το Βερολίνο, αλλά το χρηματιστήριο βρίσκεται στην Φρανκφούρτη. Οφείλεται αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, στο πόσο των επενδύσεων. Είναι 16 νομοί από τον Έβρο μέχρι την Φλώρινα και πρέπει να πάρουν το 25% των δημόσιων επενδύσεων... το παίρνουν;

Την ΝΔ την ξέρω πάρα πολύ καλά. Ημουν πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου και είχα να διαχειριστώ πάνω από 40 υπουργούς. Γιατί δεν έγινε ποτέ υπουργός ο Σάββας ο Αναστασιάδης; Είναι συνυφασμένη η πολιτική με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Η απόφαση του Ολυμπιακού για να μην πάει στο CAS σημαίνει την ταφόπλακα σε αυτή την υπόθεση.

Θα έπρεπε να παραιτηθούν τα μέλη της ΕΕΑ, αλλά δεν το έκαναν γιατί δεν διάβασαν την απόφαση της Εφέσεων. Δεν την έχουν διαβάσει όμως. Η Εφέσεων αποδόμησε τα όσα ανέφερε στην απόφαση της η ΕΕΑ και θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά την απόφαση και τότε να δουν αν πρέπει να παραιτηθούν ή όχι. Πιστεύω ότι όταν και αν την διαβάσουν προσεκτικά, τοτε θα καταλάβουν ότι πρέπει να παραιτηθούν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags