Facebook Pixel Λαμία – ΠΑΟΚ: 1-1
| 2021-03-03 19:50:00

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ! 1-1 με Λαμία - Γκολάρα ο Νινούα, έχασε πέναλτι ο Σβαμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ! 1-1 με Λαμία - Γκολάρα ο Νινούα, έχασε πέναλτι ο Σβαμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμία – ΠΑΟΚ: 1-1

Σε ένα παιχνίδι που η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς, στη Θεσσαλονίκη, Λαμία και ΠΑΟΚ αναδείχτηκα ισόπαλοι 1-1 με τον Δικέφαλο να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Νινούα που άνοιξε το σκορ και το όνομά του φώναζε συνεχώς ο Πάμπλο Γκαρσία σε κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Καγκάβα που είχε ασίστ. Από πλευράς γηπεδούχων ο Πίτι έκανε εξαιρετικό ματς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά ελεύθερα στη Λαμία! Τον βοήθησε και το γεγονός, ότι το 5-2 στην Τούμπα απελευθέρωσε τους παίκτες του Γκαρσία από το άγχος, αφού μόνο με αυτοκτονία μπορούσε να χάσει την πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στη Λαμία προκειμένου να ανοίξει και έπαιξαν με αντεπιθέσεις, προσπαθώντας να κυκλοφορήσουν γρήγορα τη μπάλα από αριστερά που κινούταν ο Μπάμπα και να μοιράζεται στον Καγκάβα που έπαιζε στον άξονα.

Κάπως έτσι ήρθε το γκολ των Θεσσαλονικιών στο 14' όταν ο Ιάπωνας βρήκε τον Νινούα που με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 3' με τον Σφιντέρσκι, ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν πολύ θετικός. Κέρδισε μάλιστα και το πέναλτι, το οποίο έχασε στο 44' ο Μουργκ. Πάντως οι Λαμιώτες θα μπορούσαν να είχαν απαντήσει άμεσα στο 16', αλλά ο Πασχαλάκης είχε διπλή απάντηση στις προσπάθειες ου Πίτι και του Βασιλακάκη.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 46' με τον Μιχαηλίδη με τον κεφάλι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και αφού δεν μπόρεσε να κάνει το 0-2, η Λαμία πίεσε και ισοφάρισε στο 52', με τον Τζέιμς να κάνει το 1-1 με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ. Στο 66' ο Λύρατζης παραλίγο να χριστεί για πρώτη φορά σκόρερ, αλλά ο Θεοδωρόπουλος πέταξε στον αέρα και απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του παίκτη του ΠΑΟΚ. Στο 87' είχε καλή στιγμή, αλλά στερήθηκε τύχης, σε μία φάση που ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Το γκολ του Νινούα ήταν πολύ όμορφο, ύστερα από ωραία συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο πρωταγωνιστής.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να ξεκινήσει με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπάμπα, Μιχαηλίδη, Ίνγκασον και Λύρατζη στην άμυνα, Νινούα - Σβαμπ, με τον Καγκάβα σε ρόλο επιτελικού στο κέντρο και Τζόλη, Μουργκ και Σφιντέρσκι στην επίθεση.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Βύντρα, Προβυδάκης (69' Χατζηστραβός), Σαραμαντάς, Μπιάρνασον (75' Μπουλούλης), Γκούγκα, Γκαζαριάν (46' Κωστίκας), Μεντίνα, Ρόμανιτς, Βασιλακάκης.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης (80' Κρέσπο), Μπάμπα, Σβαμπ (64' Ελ Καντουρί), Νινούα (68' Τσιγγάρα), Μουργκ (80' Κούτσιας), Τζόλης (64' Λάμπρου), Καγκάβα, Σφιντέρσκι

Η ΦΑΣΗ Το χαμένο πέναλτι του Σβαμπ στο 44'. Ο Θεωδορόπουλος απέκρουσε και ο επερχόμενος Μουργκ απέτυχε να κάνει το 0-2΄.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Ο Μανούχος δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags