Facebook Pixel Η υπόθεση Κιάππε που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο
| 2021-03-06 08:07:00

Στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Η πρώτη υπόθεση που συγκλόνισε αλλά έκλεισε... όμορφα

Sportdog Team
Στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Η πρώτη υπόθεση που συγκλόνισε αλλά έκλεισε... όμορφα

Σαν σήμερα, 6 Μαρτίου του 1990, η ''Ελευθεροτυπία'' αποκαλύπτει την υπόθεση Κιάππε που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Κιάππε, υπάλληλος της ΕΠΟ με ειδικότητα επί των διεθνών σχέσεων, αποκαλύπτει (στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία) την «υποτιθέμενη» έγγραφη καταγγελία του διαιτητή Κώστα Δημητριάδη στη FIFA σε σχέση με κυκλώματα που ρυθμίζουν αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Δημητριάδης αρνείται ότι η καταγγελία φέρει την υπογραφή του και δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι το σχετικό έγγραφο φέρει μεν την υπογραφή του, αλλά όχι τον δικό του γραφικό χαρακτήρα. Κι αυτό καθώς είχε υπογραφεί από τη σύζυγό του!

Μέσα στον χαμό που επικρατεί ο Κιάππε καταφεύγει στην Ελβετία προκειμένου να βρει «καταφύγιο».

Η υπόθεση έκλεισε οριστικά στις 14 Μαΐου, με τις ελληνικές αρχές να στέλνουν επιστολή στη FIFA διαβεβαιώνοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προσυνεννοημένα παιχνίδια

Εν τέλει ο Κώστας Κιάππε καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση, χάνοντας παράλληλα και τη δουλειά του στην ΕΠΟ. Βεβαίως δεν ασχολήθηκε ξανά με τον ποδόσφαιρο, ενώ αργότερα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ απέφυγε να σχολιάσει ξανά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags