Facebook Pixel Λευτέρης Αυγενάκης: Όσο είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης για τα γήπεδα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ.
| 2021-03-05 20:19:00

Αποκαλύψεις Αυγενάκη για ΟΛΑ - Φοβερές ατάκες για τα νέα γήπεδα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ!

Sportdog Team
Αποκαλύψεις Αυγενάκη για ΟΛΑ - Φοβερές ατάκες για τα νέα γήπεδα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ!

O Λευτέρης Αυγενάκης σε μεγάλη συνέντευξη μεταξύ άλλων μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στα γήπεδα  της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην σημαντικότητα τις δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων για τις ομάδες, τονίζοντας ότι είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν ανάλογες προσπάθειες στο μέλλον.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του στην ιστοσελίδα sputniknews.gr και στον Γιώργο Βροντάκη:

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι όταν δημιουργούνται νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις -και δη ποδοσφαιρικές- αυτόματα σημαίνει και βελτίωση του προϊόντος, δηλαδή του ίδιου ποδοσφαίρου. Άρα όσο πιο ασφαλής, όσο πιο σύγχρονες είναι οι εγκαταστάσεις τόσο και ο φίλαθλος κόσμος απολαμβάνει από γήπεδα επιπέδου την ομάδα του και κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες αυτομάτως έχουν ένα διαφορετικό τρόπο να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους.

Είναι πολύ σημαντικό και είμαστε υπέρ του να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες μεγάλες ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις, σύγχρονες εγκαταστάσεις. Πολύ περισσότερο δε με ιδιωτικά χρήματα, ακόμα περισσότερο, είναι υποχρέωση μας ως Πολιτεία να το παρακινήσουμε και να το ενισχύσουμε με κάθε τρόπο. Το κάνουμε και ως κυβέρνηση, αλλά το κάνουμε και ως υπουργείο ειδικά, σε θέματα για παράδειγμα της Νέας Τούμπας που θέλει να προχωρήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το κάνουμε με την ΑΕΚ που και εκείνη ολοκληρώνει σιγά – σιγά το έργο της. Θα το κάνουμε και με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Βοτανικό που εκεί λίγη συμμετοχή έχουμε, αλλά όπως και να έχει με κάθε τρόπο είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε κάθε ανάλογη από όποιον και αν γίνεται, όποιας απόχρωσης ομάδα και αν είναι".

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε και για το ΟΑΚΑ και τον τρόπο που θέλουν να λειτουργεί από εδώ και στο εξής:

"Θέλω εδώ που είμαι να κάνω σωστά βήματα. Να μείνει η σφραγίδα. Να ολοκληρώσουμε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση στον αθλητισμό που ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τους αθλητές και με το υγιές κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητικού κόσμου. Βεβαίως, να ολοκληρωθούν και οι εκλογές, να έχουμε μια μεγάλη ανανέωση στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών και να έχουμε μια ισχυρή και δυναμική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και να καταφέρουμε να δρομολογήσουμε και μια σειρά από σημαντικά έργα, έργα υποδομής στις, για πολλά χρόνια, ξεχασμένες εγκαταστάσεις της χώρας μας. Θέλω να σας πω πόσο όμορφα ένιωσα όταν επισκέφθηκα, για 2η-3η φορά, το εργοτάξιο μετά από 17 ολόκληρα χρόνια που στήθηκε στο χώρο του ΟΑΚΑ. Φοβερό, αλλά πραγματικό.

Για 17 χρόνια είχαμε εργοτάξιο μέσα στο ΟΑΚΑ και σύντομα θα έχουμε νέες ανακοινώσεις για πολύ σημαντικά έργα, για πολύ γενναίες χρηματοδοτήσεις, για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο "Σπύρος Λούης", το οποίο είχε εγκαταλειφθεί για πάρα πάρα πολλά χρόνια. Είμαστε αποφασισμένη ως Κυβέρνηση να το αναδείξουμε και να το φέρουμε στο επίπεδο που πραγματικά του αρμόζει. Είναι 1.200 στρέμματα, χώρος ελεύθερος και καλυμμένος από εγκαταστάσεις. Με παλιό σκεπτικό και με πολλές τεχνικές, πλέον, δυσκολίες και προβλήματα, αλλά όμως η αποφασιστικότητα και η μεθοδικότητα σύντομα θα μας φέρει και πολύ ευχάριστα νέα, πέρα από αυτά που έχουμε ήδη και παρακολουθούμε για το Ολυμπιακό Στάδιο της χώρας μας.

Θέλουμε να λειτουργήσει ως τοπόσημο για τον αθλητισμό, αλλά και για τον πολιτισμό και για την ψυχαγωγία και για τον πολίτη, ο οποίος θέλει να απολαύσει μερικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο που θέλει έναν χώρο να ξεκουραστεί και συνάμα να ταξιδέψει το μυαλό του και η φαντασία του σε πολύ σημαντικές ευχάριστες στιγμές του αθλητισμού και της χώρας μας αφενός και αφετέρου να μπορεί με ασφάλεια να κινηθεί και να αθληθεί, να ψυχαγωγεί μαζί με τα παιδιά και την οικογένειά του" κατέληξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.


Επίσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στον αθλητισμό και τη στάση της Λίνας Μενδώνη, ενώ προχώρησε και μία αποκάλυψη σχετικά με το ΟΑΚΑ. Διαβάστε ΕΔΩ
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags