Facebook Pixel Champions League: Πέρασε με... αντι-ποδόσφαιρο η Παρί, μοιραίος ο Μέσι για Μπάρτσα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-03-10 23:53:00

Πέρασε με... αντι-ποδόσφαιρο η Παρί, μοιραίος ο Μέσι για Μπάρτσα - "Καθάρισε" η Λίβερπουλ (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πέρασε με... αντι-ποδόσφαιρο η Παρί, μοιραίος ο Μέσι για Μπάρτσα - "Καθάρισε" η Λίβερπουλ (Vid)

Η Μπαρτσελόνα πίστεψε στην ανατροπή, αλλά είδε τον Μέσι να χάνει πέναλτι (αφού πρώτα είχε σκοράρει ένα φανταστικό γκολ) στο πιο κρίσιμο σημείο και η Παρί πήρε την ισοπαλία (1-1) παίζοντας... μόνο άμυνα. Άνετα στους 8 και η Λίβερπουλ, επικράτησε με 2-0 της Λειψίας.

Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League (είχαν προκριθεί από την Τρίτη οι Πόρτο και Ντόρτμουντ), αφήνοντας εκτός συνέχειας την Μπαρτσελόνα και τη Λειψία αντίστοιχα.

Στο Παρίσι, η Παρί αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μπαρτσελόνα, σε ένα ματς που οι Καταλανοί ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά προδόθηκαν από την αναποτελεσματικότητά τους κόντρα στη γαλλική ομάδα που πήρε μεν την πρόκριση αλλά απογοήτευσε με το εντελώς αμυντικογενές και παθητικό στυλ παιχνιδιού της. Εμπαπέ (με πέναλτι) και Μέσι σκόραραν τα γκολ του αγώνα, με τον Αργεντινό να αστοχεί σε πέναλτι με το σκορ στο 1-1, φάση που εν πολλοίς "έσβησε" τις ελπίδες της Μπαρτσελόνα για ανατροπή του 1-4.

Στη Βουδαπέστη (λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού), η Λίβερπουλ ζευγάρωσε τις νίκες της επί της Λειψίας, καθώς επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολ των Σαλάχ και Μανέ.

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 1-1

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Ντεμπέλε (11', 18'), ενώ είχε και δοκάρι με τον Ντεστ στο 23'. Παρά τη μεγάλη παθητικότητα στο παιχνίδι της, η Παρί στάθηκε τυχερή, αφού ο Λανγκλέ έκανε ανόητο πέναλτι στον Ικάρντι. Η απόφαση πάρθηκε μέσω του VAR, με τον Εμπαπέ να ευστοχεί και να κάνει το 1-0 στο 30'.

Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε άμεσα, με ένα εκπληκτικό γκολ του Μέσι, ο οποίος "κεραυνοβόλησε" τον Νάβας από μακρινή απόσταση για το 1-1 στο 37'. Ωστόσο, ο Αργεντινός σταρ έγινε μοιραίος για την ομάδα του λίγα λεπτά αργότερα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκριεζμάν κέρδισε πέναλτι από τον Κουρζαβά, όμως ο Μέσι είδε τον Νάβας να αποκρούει την εκτέλεσή του στο 45+3.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ανάλογες συγκινήσεις με το πρώτο. Στο 61' ο Μέσι βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή, αλλά άργησε να εκτελέσει και κόπηκε από την άμυνα της Παρί, ενώ στο 69' ο Νάβας έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Μπουσκέτς. Στο 90' ο Εμπαπέ αστόχησε σε με τον Τερ Στέγκεν και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλος, χαρίζοντας στην Παρί το εισιτήριο για την οκτάδα.

 Λίβερπουλ - Λειψία 2-0

Η Λειψία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Όλμο για να προηγηθεί στο 10' και να αγχώσει τη Λίβερπουλ. Πέραν τούτου, όμως, η γερμανική ομάδα παρουσίασε λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο, με τους Άγγλους να έχουν την υπεροχή και να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ με τον Ζότα (20', 45+1'), με διπλή ευκαιρία των Σαλάχ-Μανέ (24') και τον Σαλάχ (29').

Η Λειψία έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 65', όταν η κεφαλιά του Χουάνγκ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον. Και αφού δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στη διεκδίκησης της πρόκρισης, η Λίβερπουλ την τιμώρησε.

Οι Κόκκινοι σκόραραν δύο γκολ με... συνοπτικές διαδικασίες και "κλείδωσαν" την πρόκρισή τους στα προημιτελικά. Στο 70' ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ μετά από όμορφο προσποίηση και συρτό σουτ με το αριστερό και στο 74' ο Μανέ έκανε το 2-0 με κοντινή προβολή έπειτα από ασίστ του Οριγκί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags