Facebook Pixel Champions League: Στο... ρελαντί η Σίτι - Μετά από τρία χρόνια στους 8 η Ρεάλ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-03-16 23:52:00

Στο ρελαντί η Σίτι - Μετά από τρία χρόνια στους 8 η Ρεάλ - Γκολάρες Ντε Μπρόινε, Μουριέλ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Στο ρελαντί η Σίτι - Μετά από τρία χρόνια στους 8 η Ρεάλ - Γκολάρες Ντε Μπρόινε, Μουριέλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δίχως να ιδρώσουν, τα δύο φαβορί έκλεισαν τα "εισιτήριά" τους για την τελική οκτάδα του θεσμού, ζευγαρώνοντας τις νίκες τους κόντρα σε Αταλάντα και Γκλάντμπαχ.

Champions League: Άνετες προκρίσεις για τα προημιτελικά του Champions League πήραν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, αφήνοντας εκτός συνέχειας τις Αταλάντα και Γκλάντμπαχ αντίστοιχα. Μάλιστα, οι Μαδριλένοι έβαλαν τέλος σε μια μακρά περίοδο "ξηρασίας", καθώς επιστρέφουν στους 8 του θεσμού μετά από τρία χρόνια.

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ επικράτησε με 3-1 της Αταλάντα χάρη σε γκολ του Μπενζεμά μετά από λάθος της αντίπαλου τερματοφύλακα, του Ράμος με πέναλτι και του Ασένσιο. Οι Ιταλοί σκόραραν με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουριέλ.

Στο έτερο ματς, που διεξήχθη στη Βουδαπέστη λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η Μάντσεστερ Σίτι "καθάρισε" τη νίκη (2-0) από το πρώτο ημίχρονο, με καταπληκτικό γκολ του Ντέ Μπρόινε και πλασέ του Γκουντογκάν σε τετ α τετ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα 3-1

Ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ της Αταλάντα , Σπορτιέλο, ήταν αυτό που καταδίκασε την ομάδα του. Στο 34ο λεπτό ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε λάθος πάσα δίχως πίεση, με τον Μόντριτς να κλέβει και να δίνει έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά για το 1-0 της Ρεάλ, σκορ που σήμαινε ότι η Αταλάντα χρειαζόταν πλέον δύο γκολ για να κάνει την ανατροπή και να προκριθεί.

Μέχρι εκείνο το σημείο η ιταλική ομάδα στεκόταν πολύ καλά, έχοντας περιορίσει αποτελεσματικά τα επιθετικά ατού της Ρεάλ, η οποία είχε μόλις μια τελική προσπάθεια μέχρι να πετύχει γκολ. Μάλιστα η Αταλάντα ήταν αυτή που απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, με τον Γκόσενς να πλασάρει πάνω στον Κουρτουά από της μικρής περιοχής μόλις στο 3'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βινίσιους έχασε την ευκαιρία να πετύχει ένα μαγικό γκολ με ατομική ενέργεια στο 52', όμως στο 58' με νέα σπουδαία ενέργεια κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0 της Ρεάλ ο Ράμος. Στο 68' ο Μπενζεμά έφτασε κοντάσ το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 83' ο Μουριέλ μείωσε σε 2-1 για την Αταλάντα με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα, στο 84', ο Ασένσιο "έγραψε" το τελικό 3-1 για τη Ρεάλ.

Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 2-0

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς φάνηκε η μεγάλη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, με τη Μάντσεστερ Σίτι να... καθαρίζει στο ρελαντί τη Γκλάντμπαχ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα "έσβησε" κάθε ελπίδα των Γερμανών για ανατροπή (2-0 το πρώτο ματς) από το 12ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρόινε έκανε το 1-0 με τρομερό αριστερό σουτ εκτός περιοχής. Στο 18' οι Άγγλοι πέτυχαν το 2-0, με σκόρερ τον Γκουντογκάν έπειτα από ασίστ του Φόντεν και έπειτα έκαναν απλώς... συντήρηση δυνάμεων. Στο 35' ο Ντε Μπρόινε νικήθηκε από τον Ζόμερ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 41' ο Εμπολό σπατάλησε τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της Γκλάντμπαχ στο πρώτο μέρος.

Σε ένα δεύτερο ημίχρονο με διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Μαχρέζ προσπάθησε περισσότερο για ένα γκολ, όμως δεν τα κατάφερε σε τρεις προσπάθειες (48', 66', 68').

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags