Facebook Pixel Superleague: Χοντρό παρασκήνιο με τα τηλεοπτικά - Πάνω από 60 εκατ. ή… μόνες τους οι ομάδες - Τι λένε οι πρόεδροι!
| 2021-03-18 18:08:00

Όλο το παρασκήνιο με τα τηλεοπτικά - Πάνω από 60 εκατ. ή… μόνες τους οι ομάδες - Τι λένε οι πρόεδροι

Sportdog Team
Όλο το παρασκήνιο με τα τηλεοπτικά - Πάνω από 60 εκατ. ή… μόνες τους οι ομάδες - Τι λένε οι πρόεδροι

Η... σφήνα της Cosmote Tv, το "πέναλτι" και η κεντρική διαχείριση. Παράγοντες της Σούπερ Λιγκ σχολιάζουν στο Sportdog τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ανησυχία τους και η αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.
 

Superleague: Πόσο εύκολο είναι από την COSMOTE tv να αποκτήσει τα δικαιώματα κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών της Super League;

Ρεπορτάζ του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου στέκονται στη δυσκολία του εγχειρήματος. «Δεν ξέρουμε πως μπορεί να συμβεί αυτό από τη στιγμή που ομάδες έχουν συνάψει διμερείς συμβάσεις με τη Nova οι οποίες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια του ενός χρόνου», σχολιάζουν στο Sportdog.

Αυτό θα μπορούσε γίνει μόνο με συναίνεση της Nova. Δηλαδή να τα βρούνε μεταξύ τους οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες, ένα σενάριο που δεν στέκει λογικής. «Επισήμως, δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποιες ΠΑΕ έχουν δέσμευση βάσει συμβολαίου με τη Nova και για τη σεζόν 2021-22, άρα αν θελήσουν να αλλάξουν «στέγη» θα πρέπει να πληρώσουν και το ανάλογο «πέναλτι», σημειώνεται ξεκάθαρα στη μιντιακή στήλη του Νίκου Μποζιονέλου στο digitaltvinfo.gr, στην οποία αποκαλύπτεται ένα νέο πολύ σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση.

Η Cosmote TV δεν αποκλείει να ενδιαφερθεί για τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων… μεμονωμένα, όχι μόνο για την κεντρική διαχείριση. Ο λόγος; Το φετινό πρωτάθλημα κοστίζει στη Nova 52 εκατ. Ευρώ. Αν αναβιώσει η κεντρική διαχείριση το ποσό δεν θα πέσει κάτω από τα 60 εκατ. (κάτι που ευνοεί τις μικρομεσαίες ΠΑΕ), όταν τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν ποτέ για το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν 62 εκατ. Ευρώ.τη σεζόν 2001-02 από Nova αλλά και Alpha Digital. Αλλά τότε ήταν εποχή των παχέων αγελάδων.

Πως μοιράστηκε φέτος η πίτα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διαμοιρασμός της πίτας των 52 εκατ.Ευρώ από τα τηλεοπτικά έσοδα. Ειδικά για τα ποσά που έλαβαν οι Big5 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι πληροφοριες υποστηρίζουν, ότι ο Ολυμπιακός λαμβάνει 11, ο ΠΑΟΚ 8 (7 συν 1 από bonus στόχων), ο Παναθηναϊκός 7, η ΑΕΚ 6,5 και ο Άρης κοντά στα 4,5, με τις υπόλοιπες εννέα ομάδα λαμβάνουν πόσα από 1 έως 1,7 εκατ.Ευρώ.

«Ελπίζουμε η Σούπερ Λιγκ να πορευθεί με κεντρική διαχείριση»

Το sportdog.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον παράγοντα του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργου Μποροβήλου σχετικά με το μπάσιμο της Κοσμοτέ για τα δικαιώματα της Σούπερ Λιγκ, με τον ίδιο να δηλώνει αρκετά αισιόδοξος, καθώς πρόκειται για μια αξιοπρόσεκτη κίνηση, ευχαριστώντας παράλληλα και τη Νόβα για την προσφορά της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο έμπειρος παράγοντας έκανε και ένα μίνι σχόλιο σχετικά με τον Αστέρα Τρίπολης και τις μάχες που θα δώσει στα πλέι οφ. 

Ρεπορτάζ του Ηλία Λιβάνιου

Αναλυτικά:

«Το γεγονός ότι μια μεγάλη τηλεοπτική πλατφόρμα ενδιαφέρεται, σε μια δύσκολη εποχή, για το ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο θετικά μπορεί να μας φέρει.

Πράγματι σαν ποδόσφαιρο μπορεί να έχουμε... κενά σε σχέση με προηγμένες λίγκες, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ότι η αξία του ποδοσφαίρου μας διατηρείται υψηλά, παρά την οικονομική κατάσταση!

Η παρουσία ενός ακόμη τηλεοπτικού παρόχου μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει και ελπίζουμε αυτό να αποτυπωθεί είτε σε σχετική σύμβαση με τον σημερινό μας πάροχο, ο οποίος έχει στηρίξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της κορυφαίας κατηγορίας είτε με τον νέο υποψήφιο πάροχο. Ελπίζουμε η Σούπερ Λιγκ να πορευθεί με κεντρική διαχείριση, μέσω της οποίας προσδοκούμε σε μια σοβαρή βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Αν θέλετε κάντε μας και ένα σχόλιο για τον Αστέρα Τρίπολης: «Ο Αστέρας έχει αποδείξει και φέτος ότι είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Μέχρι την προτελευταία αγωνιστική του δεύτερου γύρου είμασταν στην δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης, για να τερματίσουμε την τελευταία αγωνιστική στην τρίτη θέση. Η ομάδα μας έχει πολλές δυνατότητες και αυτό θα φανεί στην πραξη. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος, ωστόσο γνωρίζουμε ότι είμαστε μια αρκετά δυνατή ομάδα και ο στόχος μας θα είναι να διεκδικήσουμε ένα εισιτήριο που θα μας οδηγήσει στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags