Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συνέντευξη Σούλη Παπαδόπουλου για τον αποκλεισμό από Άρσεναλ
| 2021-03-19 17:15:00

"Κοντά σε ευρώ-κούπα ο Ολυμπιακός! Γι’ αυτό δεν ήταν καλός ο Φορτούνης- Το κάνει συχνά ο Μπα και..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κοντά σε ευρώ-κούπα ο Ολυμπιακός! Γι’ αυτό δεν ήταν καλός ο Φορτούνης- Το κάνει συχνά ο Μπα και..."

Φοβερές ατάκες για το ερυθρόλευκο ευρωπαϊκό όνειρο και τους πρωταγωνιστές του Λονδίνου. Τι συμβαίνει με τον Μπα και γιατί ο Φορτούνης κινήθηκε σε... ρηχά νερά; Διαβάστε στο Sportdog!

Ολυμπιακός: Την άποψη, ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά στον στόχο της κατάκτησης ευρωπαϊκού τίτλου επειδή το πιστεύει, εξέφρασε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ, εξήγησε γιατί η γεύση από τη ρεβάνς πρέπει να είναι γλυκιά και αποθέωσε τους ερυθρόλευκους για τη νοοτροπία τους.

«Είχαν ένταση στα μάτια τους. Οποιαδήποτε άλλη χρονιά θα έλεγαν “είμαστε ευχαριστημένοι που κερδίσαμε”. Έδειξαν ότι ήταν απογοητευμένοι που δεν πέρασαν. Αυτό είναι κέρδος για μένα», τόνισε και εστίασε σε πρόσωπα όπως ο Φορτούνης, ο Ελ Αραμπί και ο Παπασταθόπουλος. Παράλληλα υποστήριξε, ότι ο Μπα θέλει διαχείριση και απέδωσε τα εύσημα στον Μαρτίνς για την σούπερ εμφάνιση του Σα.

Διαβάστε όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Σας άφησε γλυκόπικρη γεύση η νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο;

«Όταν παίζεις για τρίτη φορά συνεχόμενη και κερδίζεις, θεωρώ, ότι η γεύση είναι μόνο γλυκιά. Το πρώτο ματς ήταν άλλο παιχνίδι. Στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός έδειξε για μια ακόμα φορά, ότι κοιτά όλες τις ομάδες στα μάτια. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο, ακόμα και με την αντίδραση του Μπα, μετά την αποβολή, ήταν ότι το πίστευαν. Είχαν ένταση στα μάτια τους. Οποιαδήποτε άλλη χρονιά θα έλεγαν “είμαστε ευχαριστημένοι που κερδίσαμε”. Έδειξαν ότι ήταν απογοητευμένοι που δεν πέρασαν. Αυτό είναι κέρδος για μένα».

Είναι κέρδος, επειδή ο Ολυμπιακός το έχει βάλει ως στόχο να σηκώσει ευρωπαϊκή κούπα και δείχνει, ότι έχει μπολιάσει αυτή η νοοτροπία δίπλα του;

«Το λένε και είναι προς τιμήν τους αυτό!».

Πόσο μακριά είναι από αυτόν τον στόχο ο Ολυμπιακός;

«Όσο μακριά φαίνεται τόσο κοντά είναι. Γιατί, περίμενε κανείς, ότι θα αποκλειόταν η Τότεναμ τρώγοντας 3 γκολ μέσα στην Κροατία; Όντως είναι μακριά από αυτόν τον στόχο ο Ολυμπιακός. Για να έρθει κοντά όμως πρέπει να το πιστεύει. Και αυτό κάνει».

Ο Φορτούνης γιατί δεν έπιασε υψηλά στάνταρ με Άρσεναλ στον επαναληπτικό; Είχε γίνει κουβέντα για το λάθος του Μαρτίνς μετά το 3-1 του πρώτου ματς που προτίμησε Βαλμπουενά...

«Έπαιξε ρόλο ο σχηματισμός. Έπρεπε να είχε τοποθετηθεί στον άξονα σε αυτό το 3-5-2. Ο Φορτούνης, όταν παίζει ο Ολυμπιακός 4-3-3 και 4-2-3-1 βγαίνει στα άκρα. Πάτησε περιοχή. Μπορούσε να κάνει και γκολ. Αλλά δεν έβγαινε στα πλάγια για να μένουν κενοί χώροι για τα μπακ».

Πιστεύετε, ότι αν έμπαινε γκολ η μεγάλη ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο πρώτο ημίχρονο θα ήταν διαφορετική η ιστορία;

«Το ίδιο μπορούμε να ισχυριστούμε αν έμπαινε και η ευκαιρία του Ομπαμεγιάνγκ. Το σίγουρο είναι, ότι ο Ολυμιακός έδειξε με αυτήν την ευκαιρία πως ήθελε να κερδίσει. Μπορεί να μη μπήκε γκολ, αλλά κέρδισε σε ψυχολογία. Αν παρατηρήσατε τα πρόσωπα των Άγγλων, κατάλαβαν, ότι αυτοί ήρθαν για να κάνουν ζημιά. Τους άγχωσαν».

Ψυχολογία όμως απέκτησε και ο ντεφορμέ Σα, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι! Πως θεωρείτε, ότι πήρε τα πάνω του ο Πορτογάλος τερματοφύλακας;

«Το πιστώνεται για άλλη μια φορά ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς δεν άκουσε κανέναν! Γιατί έλεγαν να τον αλλάξει, επειδή δεν περνάει καλό φεγγάρι. Αν τον είχε αλλάξει, δεν θα βελτιωνόταν ποτέ. Όλοι οι καλοί τερματοφύλακες δεν είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Ο Σα σε μερικά παιχνίδια δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Τον στήριξε και καλά έκανε».

Η αποβολή του Μπα ξεσήκωσε πολλά σχόλια! Ποιά είναι η γνώμη σας;

«Το κάνει συχνά. Κλωτσάει τη μπάλα. Είναι ένα παιδί που δεν συγκρατεί τα νεύρα. Κατάλαβε, ότι έκανε λάθος κατευθείαν. Πιστεύω, ότι εκεί πρέπει να υπάρχει μία ειδική μεταχείριση. Πιστεύω, ότι θα το ξεπεράσει αυτό το πράγμα. Είναι θέμα εμπειρίας και ψυχισμού».

Ο Παπασταθόπουλος ήταν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης! Εσάς πώς σας φάνηκε;

«Για μένα δεν είναι έτοιμος στο 100%. Μπήκε σε ένα μεγάλο κλαμπ, όπως ο Ολυμπιακός και έδωσε πολύ γρήγορα. Γιατί μην ξεχνάμε, ότι έχει να παίξει περίπου έναν χρόνο. Αποκτήθηκε στην ουσία για μπακ απ και τώρα βλέπουμε, ότι παίζει και μάλιστα 90λεπτα. Δείχνει, ότι είναι πολύ καλή προσθήκη για τον Ολυμπιακό. Με την εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ. Οι κινήσεις που κάνει ο Ολυμπιακός είναι όλες προσεγμένες. Έτσι πρέπει να κινούνται όλες οι ελληνικές ομάδες».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags