Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Ολυμπιακός: "Από 10αρι, δεξί μπακ ο Ανδρούτσος - Εκεί πονάει η Εθνική"
| 2021-03-20 19:10:00

"Απρόβλεπτος και δουλευταράς ο Δουβίκας - Από 10αρι, δεξί μπακ ο Ανδρούτσος - Εκεί πονάει η Εθνική"

"Απρόβλεπτος και δουλευταράς ο Δουβίκας - Από 10αρι, δεξί μπακ ο Ανδρούτσος - Εκεί πονάει η Εθνική"

Ο Γιάννης Γκούμας αναλύει στο Sportdog τους δύο ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στην Εθνική ανδρών και σχολιάζει την εξέλιξή τους τα τελευταία χρόνια, αλλά και όσα πρέπει να κάνουν για να βελτιωθούν και να καθιερωθούν.

Εθνική Ελλάδας - Ολυμπιακός: Ο μακροβιότερος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος στο επίπεδο των χαμηλότερων κλιμακίων της Γαλανόλευκης, Γιάννης Γκούμας, μίλησε αποκλειστικά στο sportdog.gr σχετικά με τις επικείμενες κλήσεις των Δουβίκα και Ανδρούτσου στην Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποιος είναι ο στόχος σας για τα νεαρά παιδιά;

«Στόχος όλων των μικρών εθνικών ομάδων είναι να μπορούν πλαισιώνουν σε βάθος χρόνου τα παιδιά την Εθνική Ανδρών. Αυτό αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι ήδη αρκετοί ποδοσφαιριστές που ήταν στα χαμηλότερα κλιμάκια της Εθνικής, όπως οι Παυλίδης και Λημνιός βρίσκονται στην πρώτη ομάδα. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι αυτά των Δουβίκα και Ανδρούτσου, οι οποίοι έχουν περάσει από τις Ελπίδες της χώρας μας και είχα την τύχη να τους οδηγήσω και να τους κατευθύνων προπονητικά»

Πείτε μας λίγα λόγια για τον Δουβίκα που τον είχατε και πρόσφατα υπό τις οδηγίες σας!

«Πρόκειται για ένα αρκετά δυνατό σέντερ φορ. Είναι ο τύπος επιθετικού που θα κάνει τον αντίπαλο αμυντικό να νιώσει την παρουσία του. Να γίνει αισθητός. Στα συν του είναι και το γεγονός ότι κρατάει πολύ καλά την μπάλα, δεν διστάσει να βάλει δυνατά το κορμί του στις φάσεις, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να έχει στο ρεπερτόριο του τόσο το παιχνίδι με την πλάτη στο αντίπαλο τέρμα, όσο και κατά μέτωπο.

Θετικό το γεγονός ότι έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Το ότι μπορεί και επιτίθεται με ποικίλους τρόπους τον κάνει απρόβλεπτο. Σίγουρα φέτος είχε μια ραγδαία εξέλιξη ωστόσο θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και να μη σταματήσει να δουλεύει. Από όσο ξέρω πρόκειται για ένα παιδί που είναι αρκετά δουλευταράς και θα μπορέσει να πάει ένα βήμα παραπάνω την καριέρα του.

Παιδιά σαν τον Δουβίκα κέρδισαν πανάξια την θέση τους στην Εθνική και δεν πρέπει να επαναπαύονται και δεν πρέπει να αρκεστούν σε μια απλή κλήση. Εάν θέλεις να διατηρηθείς στο υψηλότερο επίπεδο θα πρέπει να το δείχνεις αυτό διαρκώς και μέσα από το κομμάτι των προπονήσεων το οποίο είναι αρκετά δυνατό».



Όσον αφορά τον Ανδρούτσο, ποια είναι η απόψη σας; Εσείς σε τι θέση τον βάζατε;

«Ο Ανδρούτσος είναι ένα παιδί που όταν το προπονούσα στην Κ-19 της Εθνικής του άρεσε να αγωνίζεται είτε ως οκτάρι είτε ως δεκάρι. Είναι αρκετά σημαντικό το γεγονός ότι κατάφερε και αντεπεξήλθε σε μια θέση που δεν γνώρισε, όπως είναι αυτή του δεξιού μπακ. Είναι κάτι που πρέπει να το τονίσουμε. Παρότι δεν ήταν δεξί μπακ, κατάφερε και έμαθε εύκολα τη θέση, ενώ μπορεί να την υποστηρίξει και τεχνικά.

Σε αυτό τον βοηθάει η καλή τεχνική κατάρτιση που έχει. Αυτό φαίνεται πλήρως στο επιθετικό κομμάτια, μιας και έφτασε στο σημείο να χριστεί μέχρι και σκόρερ πρόσφατα. Είναι ένας εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής που θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Εξάλλου η χώρα μας έχει ανάγκη από δεξιούς μπακ, καθώς η συγκεκριμένη θέση «πονάει» τη χώρα μας. Υπάρχει μια έλλειψη. Ο Ανδρούτσος μέσα από την δουλειά του κατάφερε και κλήθηκε επάξια στην πρώτη ομάδα και από αυτόν εξαρτάται εάν θα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς».

Θα δούμε και άλλα παιδιά σύντομα στην Εθνική;

«Στην πρώτη ομάδα της Εθνικής Ελλάδος αναμένεται σύντομα να προαχθούν και άλλα νεαρά παιδιά. Παιδιά που έχουν τα εχέγγυα για να μπορέσουν να πάρουν ρόλο. Ξέρω τις δυνατότητες που έχουν και το ταβάνι στο οποίο μπορούν να φτάσουν.

Το ταλέντο πάντα υπήρχε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και αυτά τα παιδιά θα πρέπει να στηριχθούν από τις ομάδες τους γιατι τις αξίζουν αυτές τις ευκαιρίες και όσο περισσότερο αγωνίζονται τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος για όλα τα παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Άρσεναλ "εκτόξευσε" τον Μαρτίνς - Έκανε "κλικ" σε κορυφαίες ομάδες - Τρελά λεφτά από Μαρινάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags