Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Ο Μπόνο στην Ισπανία, πριν τον Παπαδόπουλο ο... Μπεκιάι! (Vid)
| 2021-03-21 20:42:00

Σαββατοκύριακο… τερματοφυλάκων - Ο Μπόνο στην Ισπανία, πριν τον Παπαδόπουλο ο... Μπεκιάι! (Vid)

Του Ηλία Λιβάνιου
Σαββατοκύριακο… τερματοφυλάκων - Ο Μπόνο στην Ισπανία, πριν τον Παπαδόπουλο ο... Μπεκιάι! (Vid)

Το απίθανο γκολ στην Τρίπολη κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο τελευταίος γκολκίπερ που είχε σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα, πριν το γκολ του Παπαδόπουλου.

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Σε ένα πραγματικά αξέχαστο ματς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνει για την Ευρώπη, δεχόμενος γκολ κυριολεκτικά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης με... δήμιο σκόρερ τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Όπως είναι λογικό αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον τερματοφύλακα ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στον Αγροτικό Αστέρα, ενώ είχε παλαιότερα και επεισόδιο στην Λεωφόρο με οπαδούς του Παναθηναϊκού, όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Λαμία.

Μάλιστα, το να σκοράρουν οι... κίπερ έχει γίνει της ομάδας, καθώς πριν από λίγο διάστημα είχε χριστεί σκόρερ ο γκολκίπερ της Εϊμπάρ, Ντμιτρόβιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο 12΄.

Σκόρερ χρίστηκε χθες ένας ακόμη τερματοφύλακας στην Α΄ κατηγορία της Ισπανίας και πιο συγκεκριμένα ο Μαροκινός Μπόνο, στο Βαγιαδολίδ - Σεβίλλη, βάζοντας και αυτός γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, κάνοντας το 1-1!

Όσον αφορά τα ελληνικά γήπεδα, ο τελευταίος που το είχε καταφέρει αυτό ήταν ο αξέχαστος Μπεκιάι!

Το ματς που είχε σκοράρει ο Μπεκιάι

Ήταν 11 Φεβρουαρίου του 2001, όταν ο ΟΦΗ υποδέχτηκε στο «Γεντί Κουλέ» τον Πανηλειακό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αμφότερες ομάδες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, καθώς βρίσκονταν στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΟΦΗ στην πρώτη τους σεζόν χωρίς τον Ευγένιο Γκέραρντ στον πάγκο τους, μετά από 15 χρόνια έδιναν μάχη καθώς βρίσκονταν κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Γιάννη Σαμαρά ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το  «τρίποντο» με ένα σπάνιο σκόρερ, ο οποίος χωρίς να το γνωρίσει έγραψε ιστορία στο Ελληνικό πρωτάθλημα!

Ο λόγος για τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ Άριαν Μπεκιάι!

Το ρολόι έδειχνε το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και το ματς ήταν  1-2 για τον Πανηλειακό. Το 0-2 είχε διαμορφωθεί από το ημίχρονο με γκολ των Γιαννακίδη στο 11 και του Μάντρα στο 44. Ο Διγκοζης είχε μειώσει στο 79 με πέναλτι και ο ΟΦΗ έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι κρητικοί κέρδισαν φάουλ κοντά στην περιοχή του Κοψαχείλη και άπαντες βρέθηκε στην περιοχή για το φάουλ του Διγκόζη!

Ο Άριαν Μπεκιάι άφησε την εστία του και ανέβηκε με την ελπίδα να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, δίνοντας σημαντικό βαθμό στην ομάδα του και την ίδια στιγμή έγραψε ιστορία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags