Facebook Pixel Γιούργκεν Κλοπ - Πεπ Γκουαρντιόλα: Απίστευτα πράγματα! Ομάδες της Premier League προσέλαβαν αστροφυσικό και... πρωταθλητή σκάκι
| 2021-03-24 00:35:00

Απίστευτα πράγματα! Ομάδες της Premier League προσέλαβαν αστροφυσικό και... πρωταθλητή σκάκι

Sportdog Team
Απίστευτα πράγματα! Ομάδες της Premier League προσέλαβαν αστροφυσικό και... πρωταθλητή σκάκι

Στόχος η βελτίωση της προπόνησης των συλλόγων

Γιούργκεν Κλοπ - Πεπ Γκουαρντιόλα: Σίγουρα πρόκειται για δύο από τους καλύτερους προπονητές στο αγγλικό πρωτάθλημα, όμως οι προσλήψεις αστροφυσικών και...ενός πρωταθλητή στο σκάκι στα επιτελεία των ομάδων τους προκαλούν... ερωτηματικά.

Όπως αποκάλυψε η Daily Mail ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο Ιανουάριο πήρε στην ομάδα αστροφυσικούς με σκοπό να βελτιώσει το τμήμα ανάλυσης των "Πολιτών". Στόχος είναι να αναπτύξουν ένα τρόπο τρισδιάστατης καταγραφής των κινήσεων των παικτών, τόσο μεμονωμένα, όσο και σαν ομάδα για να μπορούν να συλλέγονται δεδομένα και να βελτιώνονται λάθη, όπως η αμυντική λειτουργία για παράδειγμα.

Από την άλλη ο τεχνικός της Λίβερπουλ αποκάλυψε ότι έχει φέρει στην ομάδα έναν πρωταθλητή σκάκι. Ο συγκεκριμένος βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο των "Κόκκινων" και με βάση τα δεδομένα που έχει αποκτήσει από τα χρόνια που αγωνίζεται σαν σκακιστής θα μπορεί να συμβουλεύει τον Γερμανό ώστε να είναι καλύτερη η ανάπτυξη των παικτών εντός γηπέδου.

Με αυτές τις κινήσεις τόσο ο Πεπ Γκουαρντιόλα, όσο και ο Γιούργκεν Κλοπ δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο έχει κάνει... άλματα προς τα εμπρός.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags