Facebook Pixel Sportdog.gr | Κόλλησε στο μηδέν - Πρεμιέρα με γκέλα για την Εθνική Ελπίδων κόντρα στην Κύπρο
| 2021-03-25 19:36:00

Κόλλησε στο μηδέν - Πρεμιέρα με γκέλα για την Εθνική Ελπίδων κόντρα στην Κύπρο

Sportdog Team
Κόλλησε στο μηδέν - Πρεμιέρα με γκέλα για την Εθνική Ελπίδων κόντρα στην Κύπρο

Η Εθνική Ελπίδων έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο την Κύπρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών για το Euro Κ-21.

Χωρίς νικητή και γκολ (0-0) έληξε ο αγώνας των Εθνικών Ομάδων U21 της Ελλάδας και της Κύπρου για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro2023, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/03) στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Στο πρώτο τους παιχνίδι για την προκριματική σειρά του Euro2023 (τα τελικά του οποίου θα πραγματοποιηθούν από 9 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023 σε Γεωργία και Ρουμανία), οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, αλλά στο τέλος «αλληλοεξουδετέρωσαν» η μία την άλλη.

Η Ελλάδα μπήκε αρκετά δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 8ο λεπτό είχε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του Φώτη Ιωαννίδη, βρήκε στο δοκάρι του Κίττου.

Ένα λεπτό μετά ο Εμμανουηλίδης «πάτησε» στο όριο της περιοχής από δεξιά και σούταρε, όμως ο Κίττος μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα, ενώ στο 36’ οι Κύπριοι (που πήραν την κατοχή της μπάλας μετά το 25’) έχασαν διπλή ευκαιρία μέσα σε ένα λεπτό, αρχικά με τον Ναούμ (μπλόκαρε ο Μανδάς) κι εν συνεχεία με τον Κακουλή, ο οποίος πλάσαρε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Κύπρος μπήκε με μεγαλύτερη ένταση και στο 50’ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ του Κωστή αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Μανδά, που κράτησε το «μηδέν» για την ελληνική άμυνα. Στο 60’ ο Τσαούσης επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Κίττο με μακρινό, «σκαστό» σουτ, όμως ο γκολκίπερ της Κύπρου απομάκρυνε σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Στέφανος Κίττος έκανε την απόκρουση του αγώνα, σε εξ επαφής προσπάθεια του Εμμανουηλίδη, ενώ στο 88’ ο Πινακάς από καλή θέση μέσα απ’ την περιοχή έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ απ’ τα δοκάρια του Κίττου.

Διαιτητής: Άλαρντ Λίντχαουτ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Λύρατζης, Θυμιάνης - Κωστή, Ηλία

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Γ. Γκούμας): Μανδάς, Λύρατζης, Διαμαντής, Μιχαηλίδης, Τσαούσης (64’ Ζαγαρίτης), Τσιγγάρας, Αλεξανδρόπουλος (64’ Κούτσιας), Θυμιάνης, Εμμανουηλίδης (79’ Πινακάς), Μαχαίρας (64’ Χριστόπουλος), Ιωαννίδης.
ΚΥΠΡΟΣ (Γ. Οκκάς): Κίττος, Σεργίου, Κέρκεζ, Κυπριανού, Νικολάου (75’ Γαβριήλ), Κωστή (84’ Αβραάμ), Χρυσοστόμου (65’ Ηλία), Παναγιώτου, Ναούμ, Κατσαντώνης (75’ Λουκά), Κακουλή (64’ Παρούτης).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags