Facebook Pixel «Σημαδεμένοι διαιτητές με δημοσιογράφους προστάτες!»
| 2011-11-13 23:30:00

«Σημαδεμένοι διαιτητές με δημοσιογράφους προστάτες!»

«Σημαδεμένοι διαιτητές με δημοσιογράφους προστάτες!»

Στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική διαιτησία αναφέρθηκε ο Μάκης Γερμανάκος, πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ.

Ο Γερμανάκος μίλησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 τονίζοντας τα εξής:

Για τον θόρυβο που γίνεται από τις εφημερίδες: «Οι πιο πολλοί διαιτητές έχουν σημαδευτεί. Οι εφημερίδες το κάνουν για να πουλήσουν φύλλα. Οι διοικήσεις των ομάδων θα έπρεπε να απευθύνονται στην ΚΕΔ αν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα και όχι να ακολουθούν αυτή την τακτική».

Για τη σχέση διαιτητών-δημοσιογράφων: «Οι διαιτητές θα πρέπει να μην τρέχουν για βοήθεια στους δημοσιογράφους και να ζητούν προστασία από αυτούς, ούτε να τους λένε “πάρε τον παρατηρητή τηλέφωνο να μάθεις τι βαθμό μού έβαλε”. Αυτά θα τα βρουν μπροστά τους».

Για τον διαιτητή του ντέρμπι: «Ο διαιτητής που θα οριστεί θα έχει μεγάλο άγχος. Θα πρέπει να έχει ατσάλινη αντοχή για να αντεπεξέλθει και θα πρέπει να σφυρίζει ό,τι βλέπει».

Για το ποιον διαιτητή θα έβαζε ο ίδιος αν έκανε τον ορισμό: «Θα έβαζα τον διαιτητή από τον οποίο θα έχει δείγματα ότι έχει καταλάβει τι παιχνίδι πάει να παίξει. Ότι εφαρμόζει τον κανονισμό και δεν χαρίζεται. Σε υγιείς καταστάσεις η εμπειρία παίζει ρόλο. Στην Ελλάδα οι έμπειροι διαιτητές έχουν καβαλήσει το καλάμι και γι’ αυτό είναι επικίνδυνοι. Θα όριζα διαιτητή και εκτός του πίνακα διεθνών».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags