Facebook Pixel Sportdog.gr | H ομάδα που αναγεννήθηκε πριν καν προλάβει να… «γεννηθεί»
| 2021-04-01 04:33:00

H ομάδα που αναγεννήθηκε πριν καν προλάβει να… «γεννηθεί»

Sportdog Team
H ομάδα που αναγεννήθηκε πριν καν προλάβει να… «γεννηθεί»

Μέσα από τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων προκύπτουν διάφορες ιστοριούλες που μας συγκινούν και μας κάνουν να αγαπάμε το άθλημα λίγο περισσότερο.

Μια από αυτές λοιπόν προέκυψε και πριν λίγα εικοσιτετράωρα μέσα από τον -θεαματικό- αγώνα της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα με το Μοντσερράτ για τα προκριματικά του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Το Μοντσερράτ είναι ένα υπερπόντιο βρετανικό νησί στην Καραϊβική, το οποίο αριθμεί κάτι παραπάνω από 4,000 κατοίκους, πληθυσμός που θα ήταν υπερτριπλάσιος αν την 18η Ιουλίου του 1995 το ηφαίστειο του Σουφριέρ Χιλς δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Οι εκρήξεις του διήρκησαν μέχρι και το 1999, με την πιο φονική από αυτές να λαμβάνει χώρα δυο χρόνια νωρίτερα σκοτώνοντας 19 άτομα. Για πολλά χρόνια το νησί πάλευε να «αναδυθεί» από τις στάχτες του. Κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού οι απανωτές εκρήξεις κατέστησαν το μισό νησί μη κατοικήσιμο και ανάγκασαν τα δύο τρίτα του πληθυσμού να μεταναστεύσει αφήνοντας το Μοντσερράτ σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση.

Μέχρι και σήμερα, η ζωή στο νησί συναντάται μόνο στο βόρειο τμήμα, με το σκηνικό από το αεροδρόμιο Blackburne και κάτω να είναι τουλάχιστον… απόκοσμο. Όμως, και με την βοήθεια της Μεγάλης Βρετανίας, τα πράγματα έχουν αρχίσει να επανέρχονται. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο, που μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να «εισβάλλει» στην ζωή των ντόπιων. H εθνική ομάδα του Μοντσερράτ είναι από τις νεότερες στον χώρο της FIFA , έχοντας ιδρυθεί μόλις το 1991. Ντεμπούτο έκανε το ίδιο έτος σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Αγία Λουκία για τα προκριματικά του Κυπέλλου Καραϊβικής, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν είχε ιδρυθεί πριν το 1994. Αλλά ακόμα και όταν ιδρύθηκε, μόλις έναν εντός έδρας αγώνα πρόλαβαν να δώσουν οι παίκτες στην -καμμένη πλέον- πρωτεύουσα, Πλίμουθ, και αυτός νικητήριος έχοντας επικρατήσει με 3-2 της Ανγκουίλα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags