Facebook Pixel Λεωνίδας Μπουτσικάρης - Super League: Μπουτσικάρης για... όλα! - Ατάκες "φωτιά" για Comote, κόσμο στα γήπεδα και ακαδημίες
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-01 17:31:00

Μπουτσικάρης για... όλα! - Ατάκες "φωτιά" για Comote, κόσμο στα γήπεδα και ακαδημίες

Sportdog Team
Μπουτσικάρης για... όλα! - Ατάκες "φωτιά" για Comote, κόσμο στα γήπεδα και ακαδημίες

Ο πρόεδρος της Super League σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους μίλησε για όλα τα θέματα που είναι... ανοιχτά αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Λεωνίδας Μπουτσικάρης - Super League: Ο πρόεδρος της Λίγκας έκανε ενημέρωση στους δημοσιογράφους για τον απολογισμό της κανονικής περιόδου που έληξε και αναφέρθηκε σε όλα τα... καυτά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο παράγοντας του Παναθηναϊκού μίλησε για τις συζητήσεις με την Cosmote και τη NOVA για την κεντρική διαχείριση του πρωταθλήματος, για το πότε θεωρεί ότι θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, αλλά και για το αίτημα προς τους λοιμωξιολόγους για επανεκκίνηση των ακαδημιών ποδοσφαίρου.

Την Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση.:"Όντως υπάρχει μία αρχική συζήτηση. Πρέπει οι ομάδες να καταλήξουν στη διαμόρφωση των μεταξύ τους σχέσεων. Δεν είναι μόνο τα τηλεοπτικά. Είναι ένα πακέτο. Είναι μία διαδικασία συνεχής και θα κρατήσει και άλλο. Εξέλιξη άμεση δεν θα προκύψει."

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: "Η Λίγκα είχε έτοιμο πρωτόκολλο που είχε εγκριθεί. Ένα πρωτόκολλο για το πως θα μπει ο φίλαθλος στο γήπεδο και στο πως θα αποχωρήσει. Η μισή δουλειά έχει γίνει. Μένει να δούμε το πότε θα μπορέσει να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Τα δεδομένα δεν είναι εύκολα και απλά. Οι λοιμωξιολόγοι αποδέχθηκαν τα συγκριτικά στοιχεία με σεβασμό αλλά τόνισαν πως υπάρχει ένα ιατρικό σύστημα που δεν ξέρουν εάν αντέχει και πόσο. Για παράδειγμα η Γερμανία όταν δόθηκαν τα στοιχεία αυτά φιλοξενούσε και άλλους ασθενείς από άλλες χώρες. Εξετάζουν τα δεδομένα εβδομάδα με την εβδομάδα και δεκαήμερο με το δεκαήμερο. Είναι αδύνατο να μπούνε σε τέτοιο σχεδιασμό".

Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου:"Αδικούμε τους εαυτούς μας, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει απίστευτες δυνατότητες. Δεν εκμεταλλευόμαστε τη δυναμική του, δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαστε σε φάση ότι όλο αυτό δεν πάει καλά. Έχουμε καταλάβει όλοι ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και ότι βγάζοντας ό ένας το μάτι του άλλου, στο τέλος όλοι θα είμαστε τυφλοί. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Και το πλαίσιο πρέπει να αλλάξει και αλλαγές να γίνουν αλλά η ουσία είναι να αλλάξει η αντίληψη.  Αν δεν αλλάξουμε μόνοι μας την τοξικότητα θα συνεχίσουμε να μετράμε μειώσεις στην κατάταξη της UEFA"

Για τις ΠΑΕ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα: "Οι ομάδες όχι μόνο ανταπεξήλθαν στον covid19 αλλά αποτέλεσαν βασικό πυλώνα για όλο τον αθλητισμό. Τα πρωτόκολλα και η τήρηση τους άνοιξαν το δρόμο για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό αντιμετώπισαν την πανδημία. Αυτή είναι μια χρονιά επιβίωσης λόγω πρωτόγνωρων συνθηκών, η επόμενη χρονιά θα είναι ανάκαμψης".

Για το ποσοστό από το Στοίχημα: "Ήταν δίκαιο αίτημα δεκαετιών το ποσοστό από το Στοίχημα πρέπει να το πιστώσουμε στην κυβέρνηση. Ορθή και η απόφαση να επεκταθεί σε όλο τον αθλητισμό, ορθή και η ισόποση μοιρασιά. Ορθά και τα κριτήρια για την κατανομή των χρημάτων".

Για την κατάσταση των γηπέδων: "Η κατάσταση γηπέδων μας πλήγωσε φέτος, δεν μπορέσαμε να πιέσουμε τις ομάδες, θα ήταν κάτι που θα ήταν αφόρητα πιεστικό. Θα γίνει σε τρεις φάσεις: Σε πρώτη φάση θα γίνει η αξιολόγηση, σε δεύτερη θα γίνουν τα έργα και σε τρίτη η παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με προβληματίζει η τάση απομάκρυνσης της νέας γενιάς από το γήπεδο. Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, θα αλλάξει μόνο αν αλλάξουμε εμείς. Αν δεν αποφασίσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας, θα είναι σα να δίνουμε ασπιρίνη σε έναν διασωληνομένο στη ΜΕΘ. Η ουσία είναι να αντιληφθούν οι ομάδες ότι έτσι δεν πάνε πουθενά".

Για το VAR: "Είναι μια διαπίστωση που μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια είναι ότι το var έχει βοηθήσει. Χρειάζεται και επιμόρφωση των διαιτητών. Η συνεργασία με Κλάτενμπεργκ είναι ικανοποιητική".

Για το αίτημα Ολυμπιακού για αλλαγή στην ημερομηνία του τελικού: "Βρισκόμαστε σε επαφή και μόλις έχουμε απάντηση θα προχωρήσουμε. Χρειάζεται ομοφωνία και των τριών. Πολύ σύντομα θα έχουμε εξέλιξη".

Για τις οικονομικές ζημιές φέτος: «Είναι σαφές ότι θα γράψουμε ζημιές και σημαντικές ζημιές φέτος. Υπάρχει προϋπολογισμός, δεν είναι ευχάριστος».

Για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης: "Η αναδιάρθρωση στο αθλητικό νομοσχέδιο που είναι τώρα στη Βουλή αφορά άλλες κατηγορίες και όχι τη Σούπερ Λίγκα. Μόνο μέσω διάταξης που υπάρχει από πέρσι μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση. Αυτή η διάταξη επαναλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, Οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει να περάσει από μια πλειοψηφία 3/4"

Τα πρωταθλήματα των μικρών: "Η Λίγκα έχει δώσει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα τα στοιχεία για τις συνέπειες της μη έναρξης των προπονήσεων στις ομάδες των μικρών και γενικά των αγώνων τους. Αναμένει την εισήγησή τους, ίσως και αύριο Παρασκευή. Εάν πάρει το πράσινο φως έχει ένα πρόγραμμα για το πως να γίνουν αγώνες", είπε ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags