Facebook Pixel Γιώργος Κούδας: Απίστευτο ξέσπασμα Κούδα - "Μήπως κάποιοι στην Εθνική δεν έχουν κότσια;" - Τι είπε για ΠΑΟΚ και Τζόλη
| 2021-04-02 23:55:00

Απίστευτο ξέσπασμα Κούδα - "Μήπως κάποιοι στην Εθνική δεν έχουν κότσια;" - Τι είπε για ΠΑΟΚ και Τζόλη

Sportdog Team
Απίστευτο ξέσπασμα Κούδα - "Μήπως κάποιοι στην Εθνική δεν έχουν κότσια;" - Τι είπε για ΠΑΟΚ και Τζόλη

Χωρίς καμία πρόθεση να μασήσει τα λόγια του μίλησε ο σπουδαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής

Γιώργος Κούδας: Ο "Μεγαλέξανδρός" του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε, μετά από καιρό και τα είπε... όλα. Συγκεκριμένα ο μεγάλος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του Metropolis 95,5 και μίλησε για την Εθνική ομάδα, χρησιμοποιώντας... βαριές εκφράσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε θέματα για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα επεσήμανε: "Ήταν σίγουρα και άλλες εποχές τότε, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος είναι το επιπλέον οξυγόνο για τον παίκτη. Δεν είχα παίξει ποτέ χωρίς κόσμο στις κερκίδες, εκείνα τα χρόνια ήταν... 100 χλμ. μακριά. Εδώ και στις προπονήσεις είχε κόσμο".

Για την εμφάνιση της Εθνικής απέναντι στην Γεωργία σημείωσε: "Εμένα με απογοήτευσαν στο παιχνίδι της Τετάρτης. Μπορεί κάποιες να κάνουμε κριτική στον προπονητή, αλλά όταν βλέπεις σε ένα τέτοιο ματς, που πρέπει να το πάρεις, να παίζεις πίσω, είναι απογοητευτικό. Οι παίκτες με προσωπικότητα πρέπει να κάνουν επίθεση. Παίρνει την μπάλα ο εξτρέμ και περιμένει. Τι περιμένεις; Δεν το καταλαβαίνω το συντηρητικό ποδόσφαιρο. Δεν μου φάνηκαν σαν παίκτες με ψυχολογία για να κερδίσουν. Δεν ξέρω αν είναι λογική του προπονητή, αλλά όταν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να διασπάσουν άμυνα πρέπει να παίρνουν πρωτοβουλίες. Μήπως δεν έχουν τα κότσια; Δεν ξέρω τι να πω".

Για την απουσία χημείας στην ομάδα υπογράμμισε: "Όταν αλλάζεις πολλά άτομα μέσα σε μία ομάδα, από αγωνα σε αγώνα, σίγουρα υπάρχει θέμα χημείας. Θα κοιτάξεις σε κάθε παιχνίδι ποιους θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Δεν πρέπει να αλλάζουν πολλά άτομα. Σίγουρα η αντιμετώπιση στα δύο παιχνίδια με Ισπανία και Γεωργία ήταν διαφορετική".

Για την παρουσία του Τζόλη: "Πρώτη φορά είδα τον Τζόλη να μην έχει σε τέτοιες φάσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό του, όπως έχει με την ομάδα μας. Εκείνο που λείπει από τους επιθετικούς είναι ότι δεν παίρνουν την μπάλα στη σωστή θέση. Λείπουν οι κάθετες πάσες που βγάζουν τους παίκτες της επίθεσης σε θέσεις για γκολ, χρειάζονται τέτοιες πάσες".

Για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη: "Ο Ζαγοράκης ξέρει το ποδόσφαιρο, έχει παίξει στην εθνική και στο εξωτερικό. Από εκείνο που πάσχει το ποδόσφαιρο είναι η πολιτική. Θα πρέπει ο Ζαγοράκης να πλαισιωθεί από αξιόλογους ανθρώπους που θα λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Πρέπει να υπάρχουν, επίσης, στην Εθνική ομάδα ποδοσφαιριστές και από τις ελληνικές ομάδες, αλλά και αυτοί που δίνουν διαπιστευτήρια στις ξένες.

Για παράδειγμα, πρέπει να έχουμε παίκτες όπως τον Γιαννούλη στο κέντρο, που μπορεί να παίξουν και μπροστά. Επειδή πέρασα από πολλούς προπονητές, δεν ξέρω την φιλοσοφία του Φαντ Σιπ, αλλά μόνο που είναι Ολλανδός δεν παίζουν τέτοιο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω γιατί δεν βγαίνει αυτό το επιθετικό στην εθνική ομάδα. Θυμάμαι μας έλεγε ο Λόραντ θα γίνεται Μπάγερν, όταν του έλεγα να μην κάνουμε τέτοιες προπονήσεις. Υπάρχουν παίκτες και τώρα, θα πρέπει, όμως, να τους δώσει το έναυσμα και ο προπονητής".

Για τα πλέι οφ της Super League 1: "Σε σχέση με τα προηγούμενα ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ ήταν καλός. Ο Πάμπλο πρέπει να δουλέψει στις ευκαιρίες και στο γκολ. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ βγήκε αυτό. Έχουμε μία παθογένεια στην αμυντική γραμμή, ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις. Χάνονται οι σέντερ μπακ, αλλά τουλάχιστον απέναντι στην ΑΕΚ έγινα πιο αισιόδοξος από ότι ήμουν. Είναι και ο στόχος του Κυπέλλου, θα πρέπει η διαχείριση να είναι τέτοια ώστε να ανταπεξέλθουν".

Για την αποχώρηση του Όλαφ Ρέμπε: "Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι ότι αυτός ο σύλλογος θέλει οργάνωση και ανθρώπους που να πιστεύουν σε αυτά τα τέσσερα γράμματα. Χωρίς συνεννόηση δεν γίνεται. Όποιος τεχνικός διευθυντής και να έρθει αν η πυραμίδα δεν είναι σωστή δεν θα πετυχαίνει. Πρέπει να έρχονται παίκτες που να είναι και μέσα στα οικονομικά δεδομένα, αλλά και στα αγωνιστικά", είπε ο Γιώργος Κούδας.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags