Facebook Pixel Sportdog.gr | Το ντέρμπι του Εδιμούργου! Τρεις αιώνες μίσους
| 2021-04-04 04:33:00

Το ντέρμπι του Εδιμούργου! Τρεις αιώνες μίσους

Sportdog Team
Το ντέρμπι του Εδιμούργου! Τρεις αιώνες μίσους

Αναμφίβολα, όταν μιλάς για αντιπαλότητες και μίση στο Νησί, αυτό που έρχεται πρώτο στο μυαλό όλων, δεν είναι άλλο από το Old Firm.

Παρ’ αυτά, λίγο πιο ανατολικά, στην πρωτεύουσα της χώρας, σιγοκαίει μια αιώνια έχθρα, μεταξύ των δύο γειτόνων, της Hearts και της Hibernian, στα εμβλήματα των οποίων ενσαρκώνονται φυλετικές, θρησκευτικές, πολιτικές και κοινωνικές τομές της τοπικής κοινωνίας. Μια κόντρα που συντηρείται άσβεστη στο πέρασμα τριών αιώνων, ανάμεσα στα δύο αρχαιότερα clubs της Σκωτίας.

Background First things first, οι 2 σύλλογοι ιδρύθηκαν με μόλις μερικούς μήνες διαφορά, η μεν Hearts γύρω στα 1874, ενώ η Hibernian, τον Αύγουστο του 1875, καθιστώντας την αντιπαλότητά τους σε ποδοσφαιρικά πλαίσια, μια από τις παλαιότερες παγκοσμίως. Η αρχή της έχθρας μεταξύ των άσπονδων γειτόνων, εντοπίζεται στις καταβολές των ιδρυτών και κατ’ επέκταση των υποστηρικτών των 2 συλλόγων.

Η μεν Hibernian, το όνομα της οποίας προέρχεται από την Ρωμαϊκή λέξη για την Ιρλανδία (Ηibernian), ιδρύθηκε από την κοινότητα Ιρλανδών Καθολικών του Εδιμβούργου, ενώ αντίθετα η Hearts of Midlothian (όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας) ιδρύθηκε από Προτεστάντες υποστηρικτές της «Ένωσης», αναφερόμενοι βεβαίως στην συνέχιση της ένωσης που υφίσταται μεταξύ Αγγλίας, Ιρλανδίας, Ουαλίας και Σκωτίας, που αποτελούν από κοινού το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags