Facebook Pixel Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Η Λίβερπουλ έριξε τρείς... κανονιές αλλά η Σίτι παίρνει το πρωτάθλημα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-04 00:09:00

Η Λίβερπουλ έριξε τρεις... κανονιές αλλά η Σίτι παίρνει το πρωτάθλημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η Λίβερπουλ έριξε τρεις... κανονιές αλλά η Σίτι παίρνει το πρωτάθλημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Κόκκινοι θύμισαν τις προηγούμενες χρονιές με την εμφάνισή τους στο Emirates, όμως οι "Πολίτες" με τη νίκη τους επί της Λέστερ... αγκαλιάζουν το πρωτάθλημα

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Μπορεί να άργησε να... ξυπνήσει όμως οι Κόκκινοι πέρασαν σαν... σίφουνες από το Λονδίνο κερδίζοντας την Άρσεναλ με 0-3 χάρει σε δύο τέρματα του Ζότα (64', 82') και ένα του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 68'. Παρόλα αυτά οι "Πολίτες" βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση της Premier League μιας και ούτε η Λέστερ ήταν ικανή να την αντιμετωπίσει χάνοντας με 0-2, με τα γκολ του Μεντί (58') και Ζέσους (74').

Το ντέρμπι της αγωνιστικής δεν ήταν άλλο από αυτό του Emirates Stadium, με τις δύο ομάδες να μην προσφέρουν το αναμενόμενο θέαμα στα πρώτα 45 λεπτά. Η μόνη αξιόλογη φάση ήταν αυτή του Μίλνερ, που όμως το σουτ του έφυγε έξω από τα δοκάρια του Λένο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 64'. Σκόρερ ο Ντιόγκο Ζότα, που είχε περάσει τρία λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, και μετά από σέντρα του Άρνολντ κατάφερε με κεφαλιά να κάνει το 0-1. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το γκολ του Ζότα, η ομάδα του Κλοπ βρήκε και δεύτερο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Γκάμπριελ έκανε λάθος εκτίμηση θεωρώντας πως θα μπορούσε με τάκλιν να πάρει τη μπάλα από τον Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο να κερδίζει την κόντρα και να μπαίνει στην περιοχή, για να περάσει τη μπάλα με δεξί πλασέ κάτω από τα πόδια του Λένο κάνοντας το 0-2. Κάπου εκεί ο αγώνας έλαβε... τέλος όμως το δεύτερο γκολ του Ζότα στο 82' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Κόκκινων.

Στον αγώνα που έγινε νωρίτερα η ομάδα του Γκουαρντιόλα δεν συνάντησε πρόβλημα και πέτυχε την 15η σερί νίκη της εκτός έδρας. Οι "Πολίτες" είχαν την απόλυτη κυριαρχία σε όλη την αναμέτρηση και παρά το γεγονός ότι το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0 οι πάντες θεωρούσαν ότι θα φύγουν νικητές από το King Power Stadium. Η αρχή έγινε στο 58' όταν ο Μεντί από θέση... φορ έκανε μια υποδειγματική εκτέλεση, με το κακό του πόδι το δεξί και έκανε το 1-0. Δεκαπέντε λεπτά μετά ο συνήθης... ύποπτος Κέβιν Ντε Μπρόινε έκανε μια εκπληκτική πάσα στον Ζέσους που μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Στέρλινγκ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής:

Σάββατο (3/4)
Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ 2-5
(27' Πούλισικ, 71' Μάουντ - 45'+2', 45'+4' Περέιρα, 63', 91' Ρόμπινσον, 68' Ντιανέ)
Λιντς-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1
(12' Χάρισον, 49' αυτ. Τζαγκιέλκα - 45+2 Όσμπορν)
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(58' Μεντί, 74' Ζέσους)
Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-3 (64', 82' Ζότα, 68' Σαλάχ)

Κυριακή (4/4)
Σαουθάμπτον-Μπέρνλι (14:00)
Νιούκαστλ-Τότεναμ (16:05)
Άστον Βίλα-Φούλαμ (18:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον (21:30)

Δευτέρα (5/4)
Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας (20:00)
Γουλβς-Γουέστ Χαμ (22:15)

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags