Facebook Pixel Superleague: Γι’ αυτό είναι μικρή η διαφορά ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στους οπαδούς - Αποτυχία για ΑΕΚ, τυφώνας Ιβάν στον ΠΑΟΚ
| 2021-04-05 18:04:00

Γι’ αυτό είναι μικρή η διαφορά ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στους οπαδούς - Αποτυχία για ΑΕΚ, τυφώνας Ιβάν στον ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Γι’ αυτό είναι μικρή η διαφορά ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στους οπαδούς - Αποτυχία για ΑΕΚ, τυφώνας Ιβάν στον ΠΑΟΚ

Σε ποια κατηγορία είναι πρώτοι οι Πράσινοι και γιατί; Τι έδειξε η ποδοσφαιριστή έρευνα της ALCO και πώς… εξηγούνται τα αποτελέσματα. Το sportdog.gr αναλύει και σχολιάζει τα όσα άλλαξαν τα τελευταία χρόνια για τις τέσσερις μεγάλες ομάδες.

Superleague: Κάθομαι τώρα εγώ και διαβάζω την ποδοσφαιρική έρευνα της ALCO για το Open (2.000 άτομα δείγμα, τυχαία δειγματοληψία, διεξαγωγή από 22 ως 29 Μαρτίου 2021) και βγάζω μερικά συμπεράσματα:

1) Δεν είναι εντυπωσιακό που είναι πρώτος σε δηλωμένους φιλάθλους ο Ολυμπιακός. Αυτός μας έλειπε με τόσα και τόσα πρωταθλήματα.

Εντυπωσιακό είναι που εξακολουθούν να έχουν μεγάλο αριθμό οπαδών οι υπόλοιπες ομάδες αυτού που έχουμε μάθει να αποκαλούμε Big Four.
Πράγμα το οποίο δείχνει και πόσο «οικογενειακή υπόθεση» είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Σιγά μην πάει το παιδί κόντρα στην κατήχηση του γονιού!

2) Αν κρατιέται στη δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός και μάλιστα τόσο κοντά στον Ολυμπιακό, νομίζω ότι το οφείλει περισσότερο στα μπασκετικά και λιγότερο στα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα.
Όπως ο Άρης του Γκάλη και του Γιαννάκη γέννησε ένα σωρό Αρειανούς, έτσι κι ο εξάστερος των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου έντυσε ένα σωρό κόσμο στα πράσινα.
Κι όσους δεν τους έντυσαν οι δύο αείμνηστοι παράγοντες, του έντυσαν οι ευρωπαϊκές πορείες του τριφυλλιού:
Στις ηλικίες 45 ως 64 έτη, πρωτεύει σε ποσοστό ο ΠΑΟ με 33 %.

3) Τα γράφω τα ανωτέρω, διότι η ΑΕΚ, που κάποτε ήταν σχετικά ισοδύναμη σε κόσμο με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, έπεσε στην τέταρτη θέση και μάλιστα σε μια σχετική απόσταση.
Υπέφερε ο σύλλογος πολλά και μπορεί να κράτησε τους ήδη υπάρχοντες οπαδούς του (ο φανατισμός του ΑΕΚτζή, δεν πιάνεται!), αλλά δεν έφτιαξε καινούριους.

4) Πράγμα το οποίο συνέβη με τον ΠΑΟΚ, που άμα δει τα μερίδια κανείς θα διαπιστώσει ότι τα καλύτερα νούμερά του τα έχει στις ηλικίες 17 με 24 έτη (19 % επί του συνόλου) και 25 ως 44 έτη (23 % του συνόλου).
Σα να λέμε δηλαδή, έχει κόσμο που μαγνητίσθηκε από τον τυφώνα Ιβάν και τις φρέσκες επιτυχίες του συλλόγου.
Και κόσμο που τον θέλεις πάρα πολύ, γιατί είναι αυτό που οι διαφημιστές αποκαλούν «δυναμικό κοινό».

5) Κι ένα τελευταίο ενδιαφέρον στοιχείο:
Παντού πρώτος ο Ολυμπιακός, εκτός από τις γυναίκες φιλάθλους, όπου είναι νούμερο ένα, με 33 % επί του συνόλου, ο Παναθηναϊκός.
Εξηγείται λόγω μπάσκετ, όπως έγραψα και παραπάνω, αλλά και επειδή ο ΠΑΟ ήταν παραδοσιακά ο πιο «παρφουμέ» σύλλογος της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ας κάνει καμιά γκέλα γιατί...- Λίγα 4 εκατ. για Μαρτίνς - Τι τόλμησε να πει ο Γκαρσία για Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags