Facebook Pixel Champions League: Τι ματσάρα είδαμε! - Άλωσε το Μόναχο η Παρί με μαγικό Εμπαπέ - Κοντά στην πρόκριση η Τσέλσι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-07 23:53:00

Τι ματσάρα είδαμε! - Άλωσε το Μόναχο η Παρί με μαγικό Εμπαπέ - Κοντά στην πρόκριση η Τσέλσι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τι ματσάρα είδαμε! - Άλωσε το Μόναχο η Παρί με μαγικό Εμπαπέ - Κοντά στην πρόκριση η Τσέλσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 3-2 τη Μπάγερν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμπαπέ και πηγαίνει στη ρεβάνς (13/4) με αβαντάζ. Άνετη νίκη με 2-0 για την Τσέλσι στην έδρα της Πόρτο και σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Champions League: Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν μάς προσέφεραν μοναδικό θέαμα σε έναν καταπληκτικό προημιτελικό, που έληξε με εκτός έδρας θρίαμβο των Παριζιάνων με 3-2!

Εμπαπέ και Μαρκίνιος έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Παρί, η Μπάγερν κατάφερε να ισοφαρίσει με Τσούπο-Μοτίνγκ και Μίλερ, όμως το άστρο του Εμπαπέ έλαμψε ξανά με ένα προσωπικό γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στον έτερο προημιτελικό της βραδιάς, η Πόρτο φιλοξένησε την Τσέλσι στη Σεβίλλη λόγω τν περιορισμών του κορωνοϊού και δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση. Οι Λονδρέζοι πήραν τη νίκη με 2-0 χάρη σε γκολ των Μάουντ και Τσίλγουελ, εξασφαλίζοντας μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά.

Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν  2-3

Ένα φοβερό παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη διεξήχθη στο Μόναχο. Το τι θα ακολουθούσε φάνηκε από το ξεκίνημα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό η Μπάγερν είχε δοκάρι με τον Τσούπο-Μοτίνγκ, αλλά η Παρί ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 3' από ασίστ του Νεϊμάρ και πλασέ του Εμπαπέ από διαγώνια θέση. Η Μπάγερν πίεσε και δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Νάβας, που έκανε μεγάλες αποκρούσεις σε προσπάθειες των Μίλερ (10'), Γκορέτσκα (19') και Παβάρ (20').

Οι Βαυαροί όχι μόνο δεν σκόραραν, αλλά προδόθηκαν από την άμυνά τους, αφού στο 28' η μπάλκα πέρασε από όλους σε σέντρα του Νεϊμάρ, έφτασε στον Μαρκίνιος που βρέθηκε ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή και αυτός έκανε το 2-0 για την Παρί, με τη Μπάγερν να δείχνει να τα έχει... χαμένα!

Παρ' όλα αυτά, οι Βαυαροί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν τα παρατούν ποτέ. Καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή τους στο ματς έπαιξε ο Τσούπο-Μοτίνγκ, που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 37' και μείωσε σε 2-1. Στο 52' ο Νόιερ έκανε μεγάλη απόκρουση σε πλασέ του Νεϊμάρ από τη μικρή περιοχή και στο 60' η Μπάγερν ξαναμπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης, με τον Μίλερ να ισοφαρίζει σε 2-2 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κίμιχ!

Οι Γερμανοί, ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον "καυτό" Κιλιάν Εμπαπέ. Στο 68' ο Γάλλος σταρ εκμεταλλεύτηκε μια ακόμα αδράνεια από την άμυνα της Μπάγερν και έφυγε στην αντεπίθεση. Αφού έκανε δύο προσποιήσεις, ξεγέλασε τον Νόιερ με συρτό δεξί σουτ που κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2 της Παρί!

Η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως οι Αλάμπα και Μίλερ σπατάλησαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες και οι Βαυαροί δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα που τους αναγκάζει να ψάξουν μια επική ανατροπή στο Παρίσι.

Πόρτο - Τσέλσι 0-2

Η αναμέτρηση που διεξήχθη στη Σεβίλλη δεν είχε καμία σχέση με το καθηλωτικό ντέρμπι του Μονάχου. Η Τσέλσι παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή και αποφασισμένη, έβγαλε στο γήπεδο την ποιότητά της και έφτασε σε μια... επαγγελματική νίκη με 2-0.

Η Πόρτο είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Ουρίμπε στο 12', ενώ στο 24' η Τσέλσι χρειάστηκε μια μεγάλη απόκρουση του Μεντί για να μη δεχθεί γκολ σε φοβερή απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Οτάβιο. Η Τσέλσι... έκοψε τα πόδια των αντιπάλων της στο 33', όταν ο Μάουντ σκόραρε με πολύ ωραίο σουτ από διαγώνια θέση έπειτα από εξαιρετική υποδοχή της μπάλας. Ο Μεντί δήλωσε "παρών", επεμβαίνοντας σε κεφαλιά του Πέπε στο 43' και οι Λονδρέζοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 1-0.

Η Τσέλσι άντεξε στην πίεση της Πόρτο στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου και "καθάρισε" το ματς στο φινάλε. Στο 84' ο Πούλισικ είχε δοκάρι, αλλά στο 85' ο Τσίλγουελ έκανε την Πόρτο να πληρώσει για το τραγικό λάθος του Κορόνα. Ο Μεξικανός έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, με τον Τσίλγουελ να κλέβει, να αποφεύγει τον τερματοφύλακα και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags