Facebook Pixel ΑΕΚ: "Έτσι θα παίζει η ΑΕΚ με Μιλόγεβιτς - Επιτυχία αν τον πάρει - Είναι αυτός ο... Ανσαριφάρντ;"
| 2021-04-08 19:41:00

"Έτσι θα παίζει η ΑΕΚ με Μιλόγεβιτς - Επιτυχία αν τον πάρει - Είναι αυτός ο... Ανσαριφάρντ;"

του Γιώργου Κτενά
"Έτσι θα παίζει η ΑΕΚ με Μιλόγεβιτς - Επιτυχία αν τον πάρει - Είναι αυτός ο... Ανσαριφάρντ;"

Πρώην συνεργάτης του Σέρβου κόουτς αναλύει τον υποψήφιο προπονητή της Ένωσης. Ποιος είναι ο χαρακτήρας του και ποιο το σύστημα που του αρέσει. Ανάλυση του κιτρινομαυρου ρόστερ και οι μεταγραφές που χρειάζονται.

ΑΕΚ: Η περίπτωση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς φαίνεται ότι απασχολεί, ξανά, την Ένωση και το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Αντώνη Μανίκα, παλαίμαχο άσο και στέλεχος του Πανιωνίου το διάστημα που ο Σέρβος τεχνικός κάθισε στον πάγκο του, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Για αυτό τον φέραμε στον Πανιώνιο - Χαμηλών τόνων - Η καλύτερη συνεργασία μου"

"Είχαμε καλές πληροφορίες από την Κύπρο αλλά είχε κάνει και πολύ καλή δουλειά στην πατρίδα του, με νέα παιδιά, σε προηγούμενη ομάδα. Ήταν ανοιχτός στην πρότασή μας, μετά την αποχώρηση Ουζουνίδη, μετά την προετοιμασία. Ήρθε στην ομάδα και είχαμε πάει πολύ καλά, ενώ είχε γίνει και πολύ αγαπητός στους φίλους του Πανιωνίου. Άκρως επιτυχημένη επιλογή ο Μίλο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Α. Μανίκας και στη συνέχεια μίλησε για το πώς είναι ως άνθρωπος ο Σέρβος προπονητής:

"Είναι έξυπνος άνθρωπος, χαμηλών τόνων, δεν είναι αντιδραστικός, είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Είναι η καλύτερη συνεργασία που θυμάμαι στην καριέρα μου".

"Έτσι του αρέσει να παίζει - Είναι σπουδαίο που... - Επιτυχία της ΑΕΚ αν τον αποκτήσει"

Πώς είναι ως προπονητής, πώς του αρέσει να παίζει;

"Είναι προπονητής που μελετά τον αντίπαλο, ασχολείται με την ανάλυση, μόνος του, παρότι έχει συνεργάτες. Στον Πανιώνιο έτσι λειτουργούσε. Δεν κάνει εύκολα αλλαγές, στηρίζει το σχήμα που θα επιλέξει. Εμείς παίζαμε 4-2-3-1 τότε, σε αυτό δούλεψε, δεν το άλλαξε. Το βασικό του προτέρημα είναι ότι είναι έξυπνος και παίρνει το 100% από τους παίκτες του. Αυτό είναι σπουδαίο σε έναν προπονητή".

Μπορεί να βρεθεί σε μεγάλη ομάδα τύπου ΑΕΚ, με την πίεση που υπάρχει μετά από τη φετινή αγωνιστική περίοδο;

"Δούλεψε στη μεγαλύτερη ομάδα της Σερβίας, έπαιξε στην Ευρώπη μαζί της, αντικειμενικά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, θεωρώ ότι θα είναι επιτυχία της ΑΕΚ αν τον πάρει. Η κορυφαία ομάδα της Σερβίας, ο Ερυθρός Αστέρας και υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο. Και να ψάχνεις να βρει κακό στον Μιλόγεβιτς, δεν γίνεται. Είναι κύριος, από τις καλύτερες συνεργασίες μου και, επιμένω, θα είναι επιτυχία αν τον κλείσει. Και θα είναι επιτυχία για την ΑΕΚ αν τον πάρει, γιατί είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Ο γιος του έπαιζε σε Νέων και Ελπίδων, ο Μιλόγεβιτς είναι ένας από εμάς".

"Παίκτης-σφραγίδα ο Μάνταλος - Τεράστιο ταλέντο ο Μαχαίρας - Καμία σχέση ο Ανσαριφάρντ"

Τέλος, θέλω να μου πείτε τι πιστεύετε ότι χρειάζεται να αλλάξει στην ΑΕΚ, αν τελικά έρθει στην Ένωση;

Αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν είναι στα καλύτερά της, έχει μεγάλα προβλήματα, η κακή απόδοση κυρίως της αμυντικής λειτουργία έχει επηρεάσει παίκτες ποιοτικούς όπως Μάνταλος ή ο Ανσαριφάρντ. Τί σχέση έχει ο Ανσαριφάρντ που γνώριζα εγώ, με αυτόν που βλέπουμε τώρα; Είναι και θέμα ψυχολογίας, γιατι δεν μπορούμε να διαγράψουμε το υλικό της ομάδας, έχει αρκετούς καλούς παίκτες. Που μένουν, μάλιστα, αναξιοποίητοι όπως ο Αλμπάνης ή είναι τεράστια ταλέντα, όπως ο Μαχαίρας. Έχει υλικό η ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι η ψυχολογία πολύ κακή και παίκτες-σφραγίδες όπως ο Μάνταλος δεν μπορούν να αποδώσουν. Βέβαια, θέλει και αναβάθμιση το ρόστερ της".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Πιστεύω την ΑΕΚ στην Τούμπα - Άλλο Πανιώνιος και άλλο ΑΕΚ για Μιλόγεβιτς - Μην... καίμε παίκτες"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags