Facebook Pixel Sportdog.gr | Η ημέρα που ο Μουρίνιο έγινε κλειστοφοβικός
| 2021-04-13 02:31:00

Η ημέρα που ο Μουρίνιο έγινε κλειστοφοβικός

Sportdog Team
Η ημέρα που ο Μουρίνιο έγινε κλειστοφοβικός

Εμμονικός, αυταρχικός κι εγωκεντρικός είναι μόνο λίγοι από τους χαρακτηρισμούς που μπορεί κάποιος να αποδώσει στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Πριν 16 χρόνια όμως ο Πορτογάλος τεχνικός για χάρη των παικτών του, για χάρη της νίκης, για χάρη της διάκρισης, αγνόησε τους κανόνες, έπαιξε… κρυφτό με ολόκληρη την UEFA και σαν «τιμωρία» έγινε κλειστοφοβικός για μια ζωή, χωρίς βέβαια να το μετανιώνει ούτε στο ελάχιστο!

Τον Μάιο του 1996 η Barcelona στράφηκε σε μία δοκιμασμένη συνταγή για να ξορκίσει μία καταραμένη διετία, στην οποία σημείωσε τις δύο χαμηλότερες θέσεις της δεκαετίας του ’90. Η πρόσληψη του Bobby Robson σήμανε την έβδομη «δοκιμή» Άγγλου τεχνικού στην ιστορία της, με τον πολύπειρο Sir να έχει εντυπωσιάσει την Ιβηρική Χερσόνησο στον πάγκο της Porto κατακτώντας δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο σε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια. Οι Καταλανοί τα είχαν βρει σε όλα μαζί του και μάλιστα στις διαπραγματεύσεις του είχαν παρουσιάσει και τον «τέλειο» βοηθό, ρόλο που είχαν τάξει στον σπουδαίο José Ramón Alexanko των 14 τίτλων και 274 συμμετοχών με την ομάδα. Ο Robson δεν μπορούσε παρά να αποδεχθεί τον Ισπανό δίπλα του, όμως απαίτησε με την σειρά του να φέρει και τον δικό του Πορτογάλο βοηθό, έστω κι αν δεν θα ήταν ο επίσημος «δεύτερος» προπονητής.

Όντας στα χαρτιά πρώτα μεταφραστής και έπειτα κανονικός βοηθός, ο Jose Mourinho κατέφθασε στην Βαρκελώνη ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων, όμως γρήγορα απέκτησε την φήμη του θαραλλέου και φιλόδοξου ποδοσφαιρανθρώπου. Δεν δίστασε να τα βάλει με τον «τρομακτικό» Luis Fernandez σε ένα ντέρμπι μίσους απέναντι στην Athletic Bilbao μέσα στο San Mames, υπερασπίστηκε πολλάκις τον Robson στις συνεντεύξεις τύπου κατά τις οποίες βρισκόταν εκεί μόνο για να μεταφράζει και φυσικά, όπως έχει γίνει γνωστό, πρόσθετε στις οδηγίες του ανωτέρου του προς τους ποδοσφαιριστές μπόλικες δικές του ιδέες και οδηγίες, αφήνοντας άφωνους τους γνώστες αγγλικών, που όμως δεν τολμούσαν να τον «καρφώσουν»!

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags