Facebook Pixel Ολυμπιακός - Champions League: "Αγωνιά" για Ch. League ο Ολυμπιακός - Έτσι περνάει... χωρίς να παίξει!
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-13 18:55:00

"Αγωνιά" για Ch. League ο Ολυμπιακός- Έτσι περνάει χωρίς να παίξει - Πιθανοί αντίπαλοι, ημερομηνίες

του Παναγιώτη Νικολάου
"Αγωνιά" για Ch. League ο Ολυμπιακός- Έτσι περνάει χωρίς να παίξει - Πιθανοί αντίπαλοι, ημερομηνίες

Ο δρόμος του Ολυμπιακού προς τα... αστέρια. Η πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου στη βαθμολογία της UEFA περιπλέκει κάπως την κατάσταση στα προκριματικά, αλλά οι Ερυθρόλευκοι ελπίζουν σε πιο βατό μονοπάτι.

Ολυμπιακός - Champions League: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας ότι εντός συνόρων δεν έχει αντίπαλο. Η Ευρώπη είναι αυτή στην οποία θέλουν να διακριθούν περαιτέρω οι Πειραιώτες και με αυτόν ακριβώς το σκοπό, θα μπουν στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Ως γνωστόν ο Ολυμπιακός, θεωρητικά και με βάση τη θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA, ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον 1ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Υπάρχει όμως τρόπος οι Πειραιώτες να περάσουν αυτομάτως, έναν γύρο μπροστά χωρίς καν να παίξουν; Η απάντηση είναι ναι!

Συγκεκριμένα για να ξεκινήσει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από τον 2ο προκριματικό του Champions League, θα πρέπει η αντίστοιχη ομάδα που θα καταστήσει το τρόπαιο φέτος, να έχει εξασφαλισμένη ήδη μια θέση για το επόμενο Champions League μέσω του πρωταθλήματός της.

Από τις ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό, σχεδόν σίγουρη θέση στην επόμενη διοργάνωση Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι, σε αντίθεση με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Πόρτο και Ντόρτμουντ, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους.

Σε περίπτωση που αποφύγει τον πρώτο πρκριματικό ,ο Ολυμπιακός θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών μέχρι και τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Επειδή η Μπεσίκτας, αν πάρει το πρωτάθλημα Τουρκίας, θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους με αυτή την εξέλιξη.

Τώρα αν έμπαιναν σε κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό οι Πειραιώτες, πιθανοί αντίπαλοι θα ήταν οι εξής: Φερεντσβάρος ( Ουγγαρία), Σκεντίγια (Σκόπια), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Ολίμπια (Σλοβενία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Σαράγεβο (Βοσνία), Φλόρα (Εσθονία), Μπούντουσνοστ (Μαυροβούνιο), Ομόνοια (Κύπρο).

Εάν περάσει, τότε στον τρίτο προκριματικό γύρο, πιθανοί αντίπαλοι θα είναι οι εξής (με βάση τως πως είναι τώρα τα πρωταθλήματα): Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Καραμπάκ (Αζερμπαϊτζάν), Στεάουα (Ρουμανία), Μάλμε (Σουηδία), Λέγκια (Πολωνία), Σέριφ (Μολδαβία).

Τέλος στα playoffs το γκρουπ των ισχυρών, με την Μπεσίκτας όμως μέσα, αφού δεν είναι ξεκάθαρο αν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και την Σλάβια (με την ισοπαλία με την Άρσεναλ, ξεπέρασε τους Πειραιώτες στο ranking) διαμορφώνονται ως εξής: Σάλτσμπουργκ (59.000), Μπεσίκτας (49.000), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (44.500) και Σλάβια Πράγας (43.500). Ανίσχυροι: Ολυμπιακός (43.000), Γιανγκ Μπόις (35.000) Ερυθρός Αστέρας (32.500), Ρέιντζερς (31.250).

Ο προγραμματισμός της UEFA για τις ημερομηνίες των προκριματικών:

Α’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΌΣ 
Κλήρωση: 15 Ιουνίου –
6-7 Ιουλίου (α’ ματς) / 13-14 Ιουλίου (β’ ματς).

Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ:
Κλήρωση: 16 Ιουνίου
20-21 Ιουλίου (α’ ματς) / 27-28 Ιουλίου (β’ ματς).

Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ:
Κλήρωση: 19 Ιουλίου
3-4 Αυγούστου (α’ ματς) / 10 Αυγούστου (β’ ματς).

PLAY OFF:
Κλήρωση: 2 Αυγούστου
17-18 Αυγούστου (α’ ματς) / 24-25 Αυγούστου (β’ ματς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χοντρό "παιχνίδι" με ξένο άσο - Προσπαθούν να πιάσουν… κορόιδο τον Μαρινάκη - Deal εκατομμυρίων!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags