Facebook Pixel Champions League: Λύτρωση με ανατροπή για τη Σίτι - Άντεξε στο Λίβερπουλ και πέρασε η Ρεάλ - Ματσάρες στα ημιτελικά! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-14 23:54:00

Λύτρωση με ανατροπή για τη Σίτι - Άντεξε στο Λίβερπουλ και πέρασε η Ρεάλ - Ματσάρες στους 4! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Λύτρωση με ανατροπή για τη Σίτι - Άντεξε στο Λίβερπουλ και πέρασε η Ρεάλ - Ματσάρες στους 4! (Vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι είδε τα... φαντάσματα των προηγούμενων αποτυχιών της να ξυπνούν όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ντόρτμουντ, όμως γύρισε το παιχνίδι (2-1) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί θα βρίσκεται ξανά μετά από απουσία τριών ετών η Ρεάλ, που κράτησε την ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Λίβερπουλ. Δείτε τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωσαν την τελική τετράδα που θα παλέψει για την κατάκτηση του φετινού Champions League, καθώς ακολούθησαν  τις Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν, που προκρίθηκαν την Τρίτη (13/4).

Οι Άγγλοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη Ντόρμουντ, που προηγήθηκε με τον Μπέλιγχαμ, αλλά πέτυχαν την ανατροπή (2-1) με γκολ των Μαχρέζ (πέναλτι) και Φόντεν.

Οι Μαδριλένοι πήγαν στο Λίβερπουλ με "προίκα" το 3-1 του πρώτου ματς και κατάφεραν να μην δεχθούν γκολ στις τρεις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του Κλοπ, παίρνοντας την πρόκριση με το τελικό 0-0.

Η Ρεάλ θεωρείται το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό, αφού θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στα ημιτελικά, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα κοντραριστεί με την Παρί Σεν Ζερμέν, σε ένα αμφίρροπο ζευγάρι πολλών αστέρων και... δισεκατομμυρίων ευρώ!

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Προσπαθώντας να πετύχει μια ακόμα επική ανατροπή στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ μπήκε με ορμητικό τρόπο στο παιχνίδι, αλλά απέτυχε να ανοίξει το σκορ, με τον Σαλάχ να χάνει το... άχαστο σε τετ μόλις στο 2' και τον Μίλνερ να νικάται από τον Κουρτουά στο 11'. Η Ρεάλ άντεξε στην αρχική πίεση της Λίβερπουλ και έριξε τον ρυθμό του ματς. Μάλιστα, είχε σπουδαία ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 20', όμως ο Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Με εξαίρεση μια μεγάλη ευκαιρία του Βαϊνάλντουμ στο 42', η Λίβερπουλ δεν στάθηκε ικανή να προβληματίσει περισσότερο την αντίπαλό της και πήγε στο δεύτερο ημίχρονο, γνωρίζοντας ότι χρειάζεται δύο γκολ για την πρόκριση.

Με τεράστια ευκαιρία της Λίβερπουλ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αλλά στο 46' ο Κουρτουά δήλωσε "παρών" και έκανε σπουδαία επέμβαση σε τετ α τετ με τον Φιρμίνο, ο οποίος λίγο αργότερα (57') σούταρε άουτ από καλή θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 65' ο Άλισον κράτησε τη Λίβερπουλ στο κόλπο της πρόκρισης με σημαντική επέμβαση και στο 70' ο Ζότα δεν μπόρεσε να της δώσει το προβάδισμα, όταν το σουτ του εντός μεγάλης περιοχής δεν πήγε στα δίχτυα λόγω καθοριστικής παρέμβασης του Μιλιτάο.

Η επιθετικότητα των Κόκκινων κόπασε στα τελευταία λεπτά, με τη Ρεάλ να διατηρεί ανέπαφη την εστία της και να τσεκάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προξένησε απορίες με τον τρόπο που κατέβασε τη Σίτι, η οποία είχε παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά και άφησε τη συντριπτική κατοχή μπάλας στη Ντόρτμουντ, σε πλήρη αντίθεση με τον συνηθισμένο τρόπο παιχνιδιού της. Η αγγλική ομάδα πλήρωσε νωρίς την παθητικότητά της, με τον Μπέλιγχαμ να σκοράρει στο 15ο λεπτό με φανταστικό πλασέ στην κίνηση για τη Ντόρτμουντ, η οποία έκανε το 1-0 και κρατούσε στα χέρια της σκορ πρόκρισης!

Στο 18' ο Έντερσον έσωσε τη Σίτι από δεύτερο γκολ με απόκρουση σε κεφαλιά του Ακάντζι και η ομάδα του Γκουαρδιόλα άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση. Στο 25' ο Ντε Μπρόινε σημάδεψε το δοκάρι της Ντόρτμουντ με φοβερό σουτ, ενώ ο γκολκίπερ Χιτς κράτησε όρθια τη γερμανική ομάδα με σπουδαίες αποκρούσεις σε κοντινές προσπάθειες των Μαχρέζ (32') και Ζιντσένκο (38').

Η Μάντσεστερ Σίτι ευτύχησε να ισοφαρίσει νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός που αφαίρεσε μεγάλο... βάρος από τις πλάτες των παικτών και του Γκουαρδιόλα. Το 1-1 της Σίτι ήταν... ευγενική χορηγία του Τσαν, ο οποίος αντέδρασε με αφέλεια στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, κάνοντας χέρι. Ο Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1 στο 55', επαναφέροντας το αβαντάζ πρόκρισης για την αγγλική ομάδα.

Στο 58' η Σίτι είχε δοκάρι μετά από γκάφα του Χιτς, ο οποίος γλίτωσε τη Ντόρτμουντ με απόκρουση σε τετ α τετ με τον Ντε Μπρόινε στο 74'. Πέντε λεπτά νωρίτερα, στο 69', οι Γερμανοί είχαν μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Χούμελς που έφυγε λίγο άουτ. Η Σίτι "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση στο 75'. Ο Φόντεν πήρε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ντόρτμουντ και σούταρε δυνατά, πιάνοντας στον... ύπνο τον Χιτς. Ο Ελβετός γκολκίπερ δεν κατάφερε να επέμβει, δέχθηκε ένα "φθηνό" γκολ και η Σίτι γύρισε το ματς σε 2-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags