Facebook Pixel ΠΑΟΚ:Το έχει πάρει απόφαση ο Σαββίδης για να τον φέρει;
| 2021-04-15 14:55:00

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ - Ρίχνει χρήμα ο Σαββίδης - "Τέλος" κορυφαίο όνομα από Τούμπα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ - Ρίχνει χρήμα ο Σαββίδης - "Τέλος" κορυφαίο όνομα από Τούμπα!

Βρέθηκε ο Νο1 στόχος για το καλοκαίρι. Από ΤΟΠ επίπεδο, με εντυπωσιακές παραστάσεις, καλό βιογραφικό και πολύ μεγάλο συμβόλαιο. Οι Θεσσαλονικείς φορτσάρουν για μία σπουδαία κίνηση, που θα φέρει παράλληλα και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Ποιος αποχωρεί από την ομάδα;

 

ΠΑΟΚ: Το νο1 πρόβλημα του Δικέφαλου τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι η αμυντική του λειτουργία. Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται φυσικά τόσο οι τερματοφύλακες, όσο και οι αμυντικοί. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να δώσουν το βάρος ενόψει της νέας χρονιάς σε έναν βασικό γκολκίπερ, ο οποίος θα πάρει τη θέση των Ζίβκοβιτς - Πασχαλάκη, μιας και η θέση των δύο κρίνεται ως ανασφαλής ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτός είναι και ο λόγος που ακούγονται ήδη ονόματα όπως αυτό του Μπέγκοβιτς και του Βάτσλικ.

Το sportdog.gr εστιάζει στην περίπτωση του δεύτερου, ο οποίος μπορεί να έχει υψηλές απαιτήσεις, ωστόσο είναι ανοιχτός σε συζητήσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, χωρίς να έχει κλείσει τον δίαυλο επικοινωνίας, ενώ ρίχνει και τις απαιτήσεις του σιγά σιγά, με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή τη στιγμή αποτελεί τον νο1 στόχο του ΠΑΟΚ και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν πάρει την απόφαση να κάνουν την υπέρβαση, βάσει κασέ, για τη θέση «1». Το μεγάλο ατού του Βάτσλικ που του δίνει και το... πάτημα να ζητά όσα χρήματα θέλει δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι μπορεί από τώρα να υπογράψει ως ελεύθερος για το καλοκαίρι, καθώς λήγει το συμβόλαιο του με την Σεβίλλη. 

Τα στοιχεία που τον έχουν φέρει ψηλά στην λίστα του κλαμπ δεν είναι άλλο από την εμπειρία που έχει, ενώ και η ηλικία του (32) είναι ιδανική, για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να βασιστεί πάνω του για την επόμενη τριετία. Ούτως ή άλλως το... πείραμα με τους... εναλλάξ τερματοφύλακες δεν έχει πετύχει φέτος σε κανέναν εκ των Δικεφάλων. Τσιντώντας - Αθανασιάσης και Ζίβκοβιτς - Πασχαλάκης διανύουν κάκιστη χρονιά. 

Το προφίλ και τα στοιχεία του Βάτσλικ

Όντας γεννημένος το 1989 ο Τσέχος κίπερ προέρχεται από τις ακαδημίες της Βιτκοβίτς, ενώ το πρώτο άλμα της καριέρας του το έκανε το 2012 για να μεταβεί στην Σπάρτα Πράγας έναντι περίπου 350.000 ευρώ. Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του να είναι το ύψος του, καθώς κατά δύο εκατοστά δεν περνάει το 1.90 μ. Στην κορυφαία ομάδα της Τσεχίας πρόλαβε να αγωνιστεί σε 94 περιπτώσεις, ενώ δέχθηκε μόλις 77 γκολ, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 37 περιπτώσεις. Στο συγκεκριμένο διάστημα κατέκτησε και από ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο. Τα 2.5 χρόνια στην Πράγα του έδωσαν την δυνατότητα να πάρει μεταγραφή στην πρωταθλήτρια Ελβετίας, Βασιλεία έναντι 2 εκατ. ευρώ. Εκεί έμεινε για μια γεμάτη τετραετία έχοντας 169 συμμετοχές, δεχόμενος 189 γκολ, αλλά κρατώντας και ανέπαφη την εστία του σε 58 περιπτώσεις. 

Οι συμμετοχές του με την πολυδιαφημισμένη Βασιλεία αποτέλεσαν την... πόρτα για να πάει στην Σεβίλλη εκτοξεύοντας την αξία του στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ έχει προλάβει μέχρι σήμερα να παίξει σε 93 περιπτώσεις. Έχει δεχθεί 103 γκολ και δεν έχει... δεχθεί γκολ σε 33 αγώνες. 

Η περσινή χρονιά ήταν η κορυφαία για τον ίδιο, καθώς έπαιξε σε 37 ματς, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε 15 αναμετρήσεις ενώ κατέκτησε τον πρώτο του Ευρωπαϊκό τίτλο (UEFA Europa League)! Παράλληλα έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 36 περιπτώσεις  με την Εθνική Τσεχίας και πλέον θεωρείται εκεί βασικός και αναντικατάστατος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έσκασε" τώρα: Ανακοινώθηκε "μεταγραφή" στον ΠΑΟΚ - Σημαντική κίνηση από Σαββίδη!

 

Ο λόγος που δεν θα τον δούμε και τη νέα χρονιά στην Σεβίλλη δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι φέτος έχει χάσει τη θέση του βασικού από τον Μπόνο, έχοντας παίξει μόλις 7 φορές. Ο ίδιος δεν θέλει να βρεθεί στα 32 του χωρίς αγωνιστικό ρυθμό, διακινδυνεύοντας και τη θέση του στην Τσεχία, οπότε ψάχνει μια ομάδα για να είναι το νο1, να παίζει Ευρώπη και να πρωταγωνιστεί. Πράγματα που μπορεί να του προσφέρει ο ΠΑΟΚ....

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags