Facebook Pixel Europa League: "Πάρτι" για Άρσεναλ - "Σβηστά" η Γιουνάιτεντ - Πρόκριση-θρίλερ η Ρόμα - Τα ζευγάρια των ημιτελικών (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-15 23:54:00

"Πάρτι" για Άρσεναλ - "Σβηστά" η Γιουνάιτεντ - Πρόκριση-θρίλερ η Ρόμα - Τα ζευγάρια στους 4 (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Πάρτι" για Άρσεναλ - "Σβηστά" η Γιουνάιτεντ - Πρόκριση-θρίλερ η Ρόμα - Τα ζευγάρια στους 4 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άρσεναλ "συνέτριψε" με 4-0 τη Σλάβια Πράγας εκτός έδρας και η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 της Γρανάδα. Η Ρόμα πέταξε εκτός συνέχειας τον Άγιαξ με ισοπαλία (1-1) στη Ρώμη, ενώ στα ημιτελικά προκρίθηκε και η Βιγιαρεάλ, που νίκησε 2-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Europa League: Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα και Βιγιαρεάλ συνθέτουν την τελική τετράδα που θα παλέψει για την κατάκτηση του φετινού Europa League.

Η Άρσεναλ πήγε στην Πράγα με μειονέκτημα μετά το 1-1 του Λονδίνου, όμως δεν είχε πρόβλημα να... ισοπεδώσει τη Σλάβια με 4-0. Μάλιστα οι Κανονιέρηδες είχαν "καθαρίσει" από νωρίς την πρόκριση, καθώς προηγήθηκαν με 3-0 ήδη από το 25'.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν χρειάστηκε να... ιδρώσει και ζευγάρωσε τις νίκες της επί της Γρανάδα, επικρατώντας με 2-0 στο "Old Trafford". Με δύο νίκες απέκλεισε και η Βιγιαρεάλ τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την οποία νίκησε με 2-1.

Το πιο συναρπαστικό ματς της βραδιάς διεξήχη στην Ιταλία, όπου η Ρόμα βρέθηκε να χάνει από τον Άγιαξ με γκολ του Μπρόμπεϊ, αλλά ισοφάρισε με τον Τζέκο σε 1-1, αφού λίγο νωρίτερα είχε ακυρωθεί δεύτερο γκολ του Άγιαξ (θα του έδινε προβάδισμα πρόκρισης) για επιθετικό φάουλ. Οι Ολλανδοί προσπάθησαν μέχρι τέλους να πετύχουν δεύτερο γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, όμως δεν τα κατάφεραν και η Ρόμα πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση.

Ο δρόμος για αγγλικό "εμφύλιο" στον τελικό του Γκντανσκ είναι ανοιχτός, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τη Ρόμα στα ημιτελικά, ενώ το έτερο φαβορί της διοργάνωσης, η Άρσεναλ, κοντράρεται με τη Βιγιαρεάλ. Τα ματς θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου και στις 6 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League:

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Αρσεναλ (Αγγλία)              0-4
(18΄ Πεπέ, 21΄πεν,77΄ Λακαζέτ, 24΄ Σάκα) 

Ρόμα (Ιταλία)-Αγιαξ (Ολλανδία)                       1-1
(72΄ Τζέκο - 49΄ Μπρομπέι)          

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)       2-1
(36΄ Αλκάθερ, 43΄ Μορένο - 75΄ Όρσιτς) 

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)-Γρανάδα (Ισπανία)    2-0
(6΄ Καβάνι, 90΄αυτ. Βαγέχο)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ (29/04 - 6/05)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) - Ρόμα (Ιταλία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Άρσεναλ (Αγγλία)

ΤΕΛΙΚΟΣ  (26/05)

Γκντασκ Στάντιουμ, Πολωνία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags