Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έτσι πέτυχε το... θαύμα ο Αλαφούζος - "Απογειώνεται" ο Παναθηναϊκός - Θα πουλήσει την ΠΑΕ;
| 2021-04-16 23:46:00

Έτσι πέτυχε το... θαύμα ο Αλαφούζος - "Απογειώνεται" ο Παναθηναϊκός - Θα πουλήσει την ΠΑΕ;

Sportdog Team
Έτσι πέτυχε το... θαύμα ο Αλαφούζος - "Απογειώνεται" ο Παναθηναϊκός - Θα πουλήσει την ΠΑΕ;

Οι μεθοδικές κινήσεις του "Mr SKAI" και η υπομονή του που δικαιώνεται. Ποια εξέλιξη θα δημιουργήσει συνθήκες μεγάλες δυναμικής για το Τριφύλλι και τι προτίθεται να κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος με την "πράσινη" ΠΑΕ.
 

Παναθηναϊκός: Στην ερώτηση «γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αρχίσει να επενδύει ξανά στο brand που λέγεται Παναθηναϊκός;», η απάντηση είναι η εξής. Με τις κινήσεις του τα προηγούμενα 2,5 περίπου χρόνια, ο Αλαφούζος έριξε το κόστος του αγωνιστικού τμήματος εξαιρετικά χαμηλά, σε σημείο που δεν αποτελούσε για τον ίδιο μεγάλο βάρος.

Την ίδια στιγμή, είχε διακανονίσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ και τις εξυπηρετούσε εμπρόθεσμα, μειώνοντας συνάμα μέσω απανωτών Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίων (ΑΜΚ) το χρέος του «τριφυλλιού». Τα παραπάνω, τον οδήγησαν αρχικά στο να μην «καίγεται» να πουλήσει ή να φύγει από την ΠΑΕ. Αυτή η προοπτική έχει απομακρυνθεί για τα καλά πια.

Ο Αλαφούζος ρίχνοντας λοιπόν το χρέος, συνειδητοποίησε ότι πρέπει εκείνος να βγει μπροστά και να διοικήσει από το προσκήνιο. Άλλωστε, το αρχικό «ψαλίδισμα» των χρεών, έχει μετεξελιχθεί τώρα σε μία προοπτική κέρδους. Διότι ζημιοσκόπος επιχειρηματίας στον πλανήτη Γη δεν υπάρχει. Σε όλη την εν λόγω διαδικασία, το γήπεδο έπαιξε τεράστιο ρόλο. Η δυναμική που θα αποκτήσει ο σύλλογος μολις μπει στο νέο γήπεδο είναι ασύγκριτη. Γι' αυτό μέσα από το Sportdog είχαμε επαναλάβει πως ο Βοτανικός είτε θα... ανάγκαζε τον «Mr ΣΚΑΪ» να επενδύσει, είτε θα προσέλκυε άλλους επιχειρηματίες που τυχόν ενδιαφέρονταν για την ΠΑΕ. Έως ώρας, βλέπουμε να συμβαίνει το πρώτο.

Και κάτι τελευταίο όσον αφορά το χρέος. Το έλλειμμα της «πράσινης» ΠΑΕ δεν μειώθηκε μέσα σε ένα βράδυ. Αρχικά όπως προείπαμε έπεσε πολύ χαμηλά το μπάτζετ, έγιναν οι διακανονισμοί, τηρήθηκαν και ο Παναθηναϊκός σε μεγάλο βαθμό έμαθε να «ζει» από τις χορηγίες του. Το γεγονός αυτό, επέτρεπε στον Γιάννη Αλαφούζο να προκηρύσσει και να καλύπτει ΑΜΚ, οι οποίες πήγαιναν σχεδόν όλες στα χρέη. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα και μ' έναν Παναθηναϊκό, ουσιαστικά, εντελώς ξεχρωμένο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags