Facebook Pixel ΑΕΚ: Αγνώριστος ο Λιβάι λόγω... Ολυμπιακού - "Απάντηση" Μάνταλου - Γι’ αυτό "τρελάθηκε" ο Ανσαριφάρντ!
| 2021-04-18 20:00:00

Αγνώριστος ο Λιβάι λόγω... Ολυμπιακού - "Απάντηση" Μάνταλου - Γι’ αυτό "τρελάθηκε" ο Ανσαριφάρντ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αγνώριστος ο Λιβάι λόγω... Ολυμπιακού - "Απάντηση" Μάνταλου - Γι’ αυτό "τρελάθηκε" ο Ανσαριφάρντ!

Η νίκη της ΑΕΚ που δείχνει Ευρώπη και το... μυστήριο με τον Γκαρσία, που μετά την πεντάρα από τους Πειραιώτες και όσα έγιναν με τους οπαδούς, δείχνει ντεφορμέ. Ο λόγος που εκνευρίστηκε ο Ιρανός φορ με τον Χιμένεθ και η "δικαίωση" του αρχηγού.

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο το διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης επί του Άρη.

Η Ένωση δυσκολεύτηκε για να χτίσει αυτήν τη νίκη. Προηγήθηκε με τον Γαλανόπουλο, ισοφαρίστηκε με τον Ριέρα και έπρεπε να φτάσουμε στο 85' προκειμένου ο Λόπες να λειτουργήσει ως από μηχανής θεός δίνοντας τη λύση με το 2-1. Στις καθυστερήσεις με το γκολ του Αλμπάνη που μέτρησε με VAR σφραγίστηκε το τρίποντο.

Έτσι η ΑΕΚ έχει 54 βαθμούς και πέρασε στην 3η θέση εξασφαλίζοντας μία ασφαλιστική δικλείδα 5 βαθμών από τον Παναθηναϊκό (που έχασε στη Λεωφόρο από τον Άρη), τον οποίο και υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Για να έρθει αυτή νίκη όμως καθοριστική ήταν η παρουσία του Πέτρου Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, ο οποίος έχει δεχτεί σφοδρή κριτική, μερικές φορές και όχι άδικα, ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε τη νίκη της ομάδας. Γιατί; Δύο ασίστ δύο γκολ... νίκη.

Προβληματισμό προκάλεσε για ένα ακόμα παιχνίδι η εικόνα του Λιβάι Γκαρσία, από τον οποίο η ΑΕΚ περιμένει πάρα πολλά ιδιαίτερα στο ένας εναντίον ενός. Ο εξτρέμ από το Τρινινταντ και Τομπάνγκο εγκλωβίστηκε και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρήγματα στην καλοστημένη άμυνα του Αστέρα.Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός ήταν σκια του καλού του εαυτού. Στο 43' έκανε ένα σουτ απελπισίας με το αριστερό από το ημικύκλιο της περιοχής, ενώ τρία λεπτά αργότερα βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή, ύστερα από γύρισμα του Μάνταλου, αλλά δεν κατάφερε να βρει καλά τη μπάλα.

Το θέμα είναι, ότι ο Γκαρσία έχει χαθεί και στις στημένες φάσεις, οι οποίες ήταν από τα δυνατά του στοιχεία. Τα χτυπήματα σε βάθος χρόνου είναι όλο και χειρότερα. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είχε δύο στατικές φάσεις και οι δύο δεν προκάλεσαν κίνδυνο. Είναι ηλίου φαεινότερο λοιπόν, ότι ο ποδοσφαιριστής διάγει περίοδο ντερφοριμαρίσματος, το οποίο δεν αποκλείεται να εγείρεται από ψυχολογικούς λόγους. Η αντίδρασή του μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την «κατσάδα» από τους οπαδούς της ΑΕΚ για το ντροπιαστικό 1-5 έδειξε πολλά...

Από εκεί και πέρα ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός, ότι ο Χιμένεθ επέλεξε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ενώ ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν ολοφάνερο πως δεν απέδιδε. Γι'αυτό τα πήρε κρανίο ο Ιρανός με τον Ισπανό τεχνικό, αν και η παρεξήγηση θεωρείται λήξασα .

Η ΑΕΚ παρ΄όλα αυτά κρατά τη νίκη! Αν νικήσει τον Παναθηναϊκό στο επόμενο παιχνίδι καθαρίζει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και μετά έχει τη δυνατότητα (αφού έχει αποβάλλει το άγχος) να κυνηγήσει τη 2η θέση. Εξάλλου έχει τον  Άρη στην έδρα της τη 10η αγωνιστική των πλέι οφς.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τελευταία "μεταγραφή" Χιμένεθ στην ΑΕΚ - Μάνταλος... όνειρο, Λόπες λυτρωτής - Γιατί βγήκε ο Καρίμ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags