Facebook Pixel European Super League: Ακόμα δύο ομάδες απέρριψαν τη European Super League - Κίνηση "σοκ" από Premier League (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-19 18:31:00

Ακόμα δύο ομάδες απέρριψαν τη European Super League - Κίνηση "σοκ" από Premier League (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Ακόμα δύο ομάδες απέρριψαν τη European Super League - Κίνηση "σοκ" από Premier League (ΦΩΤΟ)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση των 12 μεγάλων συλλόγων να φτιάξει την δική της κλειστή λίγκα με τις εγχώριες Ομοσπονδίες και πρωταθλήματα να αντιδρούν. Παράλληλα η μια μετά την άλλη ομάδα αρνείται να συμμετέχει σε αυτό το καινούργιο φορματ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

European Super League: Ακόμα δύο ομάδες αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στη νέα διοργάνωση που έρχεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για τη Λειψία και για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Οι πληροφορίες από τον Ρώσο δημοσιογράφο Βασίλ Κόνοφ, κάνουν λόγο για προσέγγιση της ομάδας από την Αγία Πετρούπολη από ανθρώπους του νέου εγχειρήματος. "Η ηγεσία της European Super League έδειξε ενδιαφέρον για τη Ζενίτ, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση", ανέφερε σχετικά ο δημοσιογράφος. Ο λόγος που οι Ρώσοι απάντησαν αρνητικά δεν ήταν άλλος από τον ότι από το 2005 βασικός χορηγός του συλλόγου είναι η Gazprom, που  είναι και βασικός χρηματοδότης της UEFA και του Champions League, εδώ και αρκετά χρόνια. 

Παράλληλα οι Γερμανοί διέψευσαν επίσημα την είδηση ότι θα λάβουν μέρος στη νέα διοργάνωση των 12. "Υποστηρίζουμε το αθλητικό ιδεώδες. Και ο αθλητικός ανταγωνισμός στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σημαίνει να μάχεσαι για να κατακτήσεις μία θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα που θα σου επιτρέψει να αγωνιστείς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Για εμάς το να αλλάξει αυτό είναι εντελώς εκτός κουβέντας. Επομένως απορρίπτουμε κάθε σκέψη για την δημιουργία μίας Super League", ήταν η επίσημη τοποθέτηση της Λειψίας.

Την ίδια στιγμή η Premier League προέβη σε μια απίστευτη κίνηση που αλλάζει όλα τα υπάρχοντα δεδομένα. Η αγγλική λίγκα, λοιπόν, συγκάλεσε σύσκεψη για την Τρίτη (20/4) χωρίς την συμμετοχή των έξι ομάδων που έχουν ταχθεί υπέρ της ίδρυσης της Super League. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα πάρουν μέρος οι 14 σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας χωρίς τις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η σύσκεψη θα είναι διαδικτυακή και είναι παρών και ο CEO της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς. Στόχος σύμφωνα με το Sky Sports είναι η ανάλυση της κατάστασης και ο καθορισμός των επόμενων βημάτων σε περίπτωση που προχωρήσει η δημιουργία της European Super League.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags