Facebook Pixel European Super League: Κι όμως, οι φίλαθλοι συμφωνούν με τη European Super League - Αποκάλυψη-σοκ!
| 2021-04-20 19:16:00

Απίστευτο - Κι όμως, οι φίλαθλοι συμφωνούν με τη European Super League - Αποκάλυψη-σοκ!

Sportdog Team
Απίστευτο - Κι όμως, οι φίλαθλοι συμφωνούν με τη European Super League - Αποκάλυψη-σοκ!

Τα πράγματα ίσως να μην είναι όπως παρουσιάζονται αναφορικά με την κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα που ίδρυσαν 12 εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη. Θα εκπλαγείτε!

European Super League: Mπορεί οι φίλαθλοι, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, να διαμαρτύρονται για τη δημιουργία της European Super League, να ετοιμάζουν ακόμη και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, όμως η δημοσκόπηση της "Opinionway" για την ESL δείχνει ότι το 66% των Ευρωπαίων οπαδών εγκρίνει τη νέα διοργάνωση.

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από δείγμα 4.063 φιλάθλων, ηλικίας από 15 έως 65 ετών και από πέντε διαφορετικές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα "Mundo Deportivo".

Μεταξύ των φιλάθλων κάθε συλλόγου, οι περισσότεροι υποστηρικτές βρίσκονται στη Μάντσεστερ Σίτι (87%), ενώ ακολουθούν Ρεάλ Μαδρίτης (86%), Παρί Σεν Ζερμέν (84%), Μίλαν (80%) και Μπαρτσελόνα (77%).

Από την άλλη πλευρά, οι πιο... απρόθυμοι φίλαθλοι είναι εκείνοι της Ντόρτμουντ (59%), μπροστά από αυτούς της Τότεναμ (60%) και της Λιόν (65%).

Σχετικά με τις ηλικιακές ομάδες, οι νεότεροι είναι πιο υποστηρικτικοί. Οι φίλαθλοι μεταξύ 15 και 24 ετών υποστηρίζουν τη νέα διοργάνωση κατά 73%, ο αριθμός αυξάνεται στο 76% μεταξύ των οπαδών 25-34 ετών, ενώ οι φίλαθλοι μεταξύ 35-49 ετών φτάνουν στο 71%.

Μεταξύ των χωρών προέλευσης, οι πιο υποστηρικτικοί στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League είναι οι Ισπανοί φίλαθλοι, με 76%, μπροστά από τους Ιταλούς (72%) και τους Γάλλους (71%).

Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές από τη Γερμανία είναι στο 57% και εκείνοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, με έξι συλλόγους να εκπροσωπούνται στην ESL, στο 59%.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags