Facebook Pixel European Super League: Κέρδισαν οι οπαδοί! Κατέρρευσε το σχέδιο για τη European Super League - Τα μαζεύουν και φεύγουν
| 2021-04-21 10:35:00

Κέρδισαν οι οπαδοί! Κατέρρευσε το σχέδιο για τη European Super League - Τα μαζεύουν και φεύγουν

Sportdog Team
Κέρδισαν οι οπαδοί! Κατέρρευσε το σχέδιο για τη European Super League - Τα μαζεύουν και φεύγουν

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της ESL, καθώς η αποχώρηση των έξι αγγλικών ομάδων από το εγχείρημα, άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" και πλέον ένα-ένα τα μέλη της κλειστής λίγκας αποσύρουν την συμμετοχή τους, με την συμβολή των οπαδών σε όλο αυτό να είναι καταλυτική.

European Super League: Η δύναμη των οπαδών για άλλη μία φορά νίκησε, καθώς έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, ειδικά στην Αγγλία, το πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Super League δείχνει να καταρρέει.

Λίγη ώρα μετά την τηλεδιάσκεψη των 12 ιδρυτικών ομάδων-μελών της ESL, οι έξι σύλλογοι της Premier League (Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ) ανακοίνωσαν επίσημα ότι αποχωρούν από το εγχείρημα, ύστερα από το κράξιμο των φιλάλθλων τους, αλλά και τις προειδοποιήσεις της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα μπορούσε να νομοθετήσει ώστε να εμποδίσει την συμμετοχή τους στην κλειστή λίγκα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση και της European Super League, που ουσιαστικά προανήγγειλε την διάλυσή των σχεδίων της, αλλά τόνισε ότι θα μελετήσει την αναδιαμόρφωση του πρότζεκτ, με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα να αναφέρει ότι περιμένει την απόφαση του κόσμου της για το αν θα παραμείνει ή όχι, ενώ Ίντερ και Μίλαν ακολουθούν τις αγγλικές ομάδες και αναμένεται να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από την ESL.

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν «status quo» στο Ευρωπαικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαική διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρόταση μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική «πυραμίδα», βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, ήμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαική νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ESL.

Ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι παραιτήσεις, με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Μαν. Γιουνάιτεντ, Έντ Γούντγουορντ να ανακοινώνει την παραίτησή του και να ακολουθεί η πληροφορία για παραίτηση και του Αντρέα Ανιέλι από την ηγεσία της Γιουβέντους, την οποία πάντως διέψευσε ο Ιταλός επιχειρηματίας.

Από την μεριά της η UEFA είχε προειδοποιήσει για κυρώσεις και ποινές σε περίπτωση συμμετοχής ομάδων και παικτών στην European Super League, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι κοντά σε συμφωνία με αγγλικό fund για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 4,5 έως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως απάντηση στη συνεργασία που είχαν συνάψει η ELS με την JP Morgan.

Την είδηση επιβεβαιώνουν και γαλλικά μέσα και, ουσιαστικά, μια τέτοια συμφωνία θα σημαίνει ότι οι ομάδες θα εισπράττουν πλέον αρκετά υψηλότερα ποσά από τη συμμετοχή τους στο Champions League.

Τέλος, δημοσίευμα της καταλανικής Mundo Deportivo ανέφερε ότι η UEFA δελέασε τις έξι αγγλικές ομάδες να φύγουν από την ΕSL, προσφέροντάς τους χρήματα, κάτι που δεν έκανε με τις ισπανικές, καθώς υπάρχει ανοιχτή κόντρα με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης και της νέας λίγκας, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags