Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Θυμίζει… Ραμπιό, ταιριάζει με Εμβιλά - Δίνει ποιότητα και γκολ σε Ολυμπιακό - Συμβόλαιο 4.5 εκατ."!
| 2021-04-21 13:00:00

"Θυμίζει… Ραμπιό, ταιριάζει με Εμβιλά - Δίνει ποιότητα και γκολ σε Ολυμπιακό - Συμβόλαιο 4.5 εκατ."!

του Γιώργου Κτενά
"Θυμίζει… Ραμπιό, ταιριάζει με Εμβιλά - Δίνει ποιότητα και γκολ σε Ολυμπιακό - Συμβόλαιο 4.5 εκατ."!

Ο... χάφαρος που κάνει τη διαφορά και η μεγάλη ανησυχία για τον χαρακτήρα του. Παίκτης υψηλότατου επιπέδου, αλλά και με τεράστιο κασέ, στη μεταγραφική λίστα των Πειραιωτών. Το προφίλ του, ποιον θυμίζει στο γήπεδο και ποιο το πρόβλημα στην καριέρα του.

 

Ολυμπιακός: Το όνομα του Μπενταλέμπ, που φεύγει από τη Σάλκε, έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες και το sportdog.gr έψαξε την περίπτωσή του σε συνομιλία που είχε με τον βαθύ γνώστη τού γερμανικού ποδοσφαίρου, Ανέστη Ζαχαράκη.

Ποιο είναι το συμβόλαιό του στη Σάλκε; Με ποιον ταιριάζει την 11άδα τού Ολυμπιακού και πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να έρθει στην Ελλάδα; Όλες οι απαντήσεις στη συνέντευξη του sportdog.gr. 

"Καλύτερος από Εμβιλά στην πρώτη πάσα - Υψηλότερη τεχνική από Μπουχαλάκη"

Ανέστη, πώς είναι ως παίκτης ο Μπενταλέμπ;

"Είναι 6άρι, πιο πολύ 8άρι, ενώ σε εξαιρέσεις παίζει και 10άρι. Η ταχύτητα δεν είναι το δυνατό του σημείο. Έχει καλή τεχνική, πολύ καλό πρώτο κοντρόλ, παίζει με το κεφάλι ψηλά, προωθεί την ομάδα μπροστά. Δεν τον λες Εμβιλά, δεν έχει τόσο δύναμη, αλλά είναι καλύτερος στην πρώτη πάσα. Πιο κοντινά χαρακτηριστικά έχει με τον Μπουχαλάκη, αλλά υψηλότερη τεχνική από τον Μπουχαλάκη. Ήταν πολύ δυνατό πρότζεκτ για τη Σάλκε, αλλά χάθηκε η μπάλα κάπου. Ο χαρακτήρας του είναι λίγο προβληματικός. Μπορεί να φταίει, βέβαια, και το περιβάλλον της Σάλκε που είναι πολύ περίεργο τελευταία. Ο Γραμμόζης πήγε να του δώσει ευκαιρίες, αλλά τραυματίστηκε όταν προσπάθησε να τον αξιοποιήσει. Στη Νιουκαστλ έπαιξε λίγο, όταν δόθηκε δανεικός, αλλά τον τελευταίο χρόνο στη Σάλκε ήταν σχεδόν ανενεργός. Ψηλός είναι, όχι τόσο δυνατός και ταχύς". 

Πώς ορίζεις την παρουσία του μέσα στο γήπεδο;

"Είναι πολύ κοντά στα στοιχεία του Μπουχαλάκη, αλλά έχει πολύ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι διορατικός στο παιχνίδι και μπορεί να παίξει καλύτερα στο χώρο του κέντρου". 

"Συμβόλαιο 4,5 εκατ. - Αυτό θα δώσει στον Ολυμπιακό - Δυνατό του σημείο το..."

Μπορεί να του δώσει κίνητρο ο Ολυμπιακός με τον πρωταθλητισμό και την Ευρώπη;

"Βέβαια είναι κίνητρο και τα δύο. Στη Σάλκε τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα είχε πάρει την κάτω βόλτα. Αλλά δεν είναι παίκτης για να βρίσκεται χαμηλά, μπορεί άνετα να είναι βασικός σε μεσαία ομάδα της Γερμανίας. Δεν ξέρω, βέβαια, πόσο εύκολο είναι να έρθει τέτοιος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το συμβόλαιο του είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ, το πιο ακριβό της Σάλκε, και προφανώς δεν θα συνεχίσει στην ομάδα τώρα στην Τσβάιτε". 

Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αν έρθει τελικά στην Ελλάδα;

"Μπορεί να δώσει καλύτερη ανάπτυξη στην πρώτη μπαλιά, να βγάλει καλύτερα την ομάδα μπροστά, εκεί είναι το δυνατό του στοιχείο. Να χτίσει από πίσω παιχνίδι. Αν είναι σε φόρμα και βρει ρυθμό, είναι χαφ που σκοράρει κιόλας. Μπορεί να δώσει γκολ από το κέντρο". 

"Θυμίζει τον Ραμπιό - Ταιριάζει με Εμβιλά - Επιφύλαξη για τον χαρακτήρα του"

Ποιον θυμίζει το στιλ του παιχνιδιού του;

"Νομίζω ότι φέρνει αρκετά στον Ραμπιό. έχω διαβάσει δηλώσεις του που ανέφερε, κατά το παρελθόν, ότι έχει ως πρότυπο τους Κρόος και Μπούσκετς".

Τέλος, θέλω να μου πεις με ποιους ταιριάζει στην 11άδα;

"Θα ταίριαζε με τον Εμβιλά, γιατί στα χαφ χρειάζεται έναν κόφτη δίπλα του και να είναι γρήγορος. Θα δώσει σίγουρη πρώτη πάσα, παιχνίδι με την μπάλα κάτω. Είναι και αυτός αριστεροπόδαρος όπως ο Μπουχαλάκης. Έχω μια επιφύλαξη για τον χαρακτήρα του όμως, αν και λέω ξανά ότι βρέθηκε σε δύσκολα χρόνια στη Σάλκε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βρώμισαν" τα δημοσιογραφικά στέκια: Γκρεμίζει το Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός! Τον φέρνει ο Μαρινάκης;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags