Facebook Pixel Premier League - European Super League: Τα πάνω-κάτω στην Premier League - Παίρνει νέα μέτρα η αγγλική κυβέρνηση - Ριζικές αλλαγές!
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-21 14:46:00

Τα πάνω-κάτω στην Premier League - Παίρνει νέα μέτρα η αγγλική κυβέρνηση - Ριζικές αλλαγές!

Sportdog Team
Τα πάνω-κάτω στην Premier League - Παίρνει νέα μέτρα η αγγλική κυβέρνηση - Ριζικές αλλαγές!

Μετά τα όσα συνέβησαν με την European Super League η αγγλική κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα της όσον αφορά στις ιδιοκτησίες των συλλόγων της Premier League.

Premier League - European Super League: "Πόλεμο" με τις ιδιοκτησίες των αγγλικών συλλόγων προανήγγειλε η αγγλική κυβέρνηση, ύστερα από την κίνηση των έξι ομάδων (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ) με την ESL.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης τόνισε ότι πλέον θα εξετασθεί σε νέες βάσεις, έχοντας στο μυαλό τα όσα συνέβησαν με την European Super League, το νομοθετικό πλαίσιο για τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα των συλλόγων της χώρας.

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πάρουν το εθνικό μας άθλημα για να κερδίσουν χρήματα», ήταν η ατάκα του Όλιβερ Ντάουντεν, γραμματέα της κυβέρνησης, ο οποίος έδωσε συνέχεια σε δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ζήτημα αυτό.

«Είναι πολύ σημαντικό να μη το δούμε όλο αυτό σαν το τέλος μιας διαδικασίας. Αυτό που πρέπει να τονιστεί, περισσότερο από ποτέ, είναι η ανάγκη να δούμε το ποδόσφαιρο, τις ιδιοκτησίες των ομάδων, τα οικονομικά τους, και τα δικαιώματα που έχουν σε αυτές σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», ανέφερε ο Ντάουντεν.

«Συναντήθηκα με τον πρόεδρο της UEFA την Δευτέρα. Ήμασταν απόλυτοι και αποφασίσαμε να μην μας πάρουν το εθνικό μας παιχνίδι για χάρη του κέρδους, το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς, όπως τα μουσεία μας, τα θέατρά μας, οι ναοί μας και ως κυβέρνηση θα κάνουμε οτιδήποτε για να το προστατέψουμε», τόνισε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags