Facebook Pixel Άρης - ΠΑΟΚ: Ατακάρες Γκέκα για το ντέρμπι: "Δύσκολα να είναι φαβορί ο..." - Σύγκριση Ζίβκοβιτς-Γκάμα!
| 2021-04-21 15:35:00

Ατακάρες Γκέκα για το Άρης-ΠΑΟΚ: "Δύσκολα να είναι φαβορί ο..." - Σύγκριση Ζίβκοβιτς-Γκάμα!

Sportdog Team
Ατακάρες Γκέκα για το Άρης-ΠΑΟΚ: "Δύσκολα να είναι φαβορί ο..." - Σύγκριση Ζίβκοβιτς-Γκάμα!

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον Φάνη Γκέκα για το αποψινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague. Τι είπε για τον Πάμπλο Γκαρσία.

Άρης - ΠΑΟΚ: Ο διεθνής βετεράνος επιθετικός μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για το αποψινό ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ, τη συνύπαρξή του με τον Πάμπλο Γκαρσία στη σχολή προπονητών και το προβάδισμα των «κίτρινων» για τη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα σύγκριση Ζίβκοβιτς-Γκάμα:

«Δεν γεννήθηκε κανένας να παίρνει τη μπάλα από την εστία και να σκοράρει. Κάποιος πρέπει να βοηθήσει από πίσω για να φτάσει η μπάλα στον επιθετικό.

Δύσκολο είναι δεν είναι εύκολο. Πρέπει να έχει κλάση ο επιθετικός να ξέρει να σκοράρει. Το σημαντικό κομμάτι και στις δύο ομάδες είναι να λειτουργήσουν καλά συνολικά. Νομίζω και οι δύο είναι καλοί επιθετικοί. Είναι σε καλές ομάδες και βοηθάει αυτό.

Ο Άρης έκανε μια συμπαθητική ομάδα και με καλή δουλειά από τον Άκη Μάντζιο. Ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Βλέπουμε ότι γίνεται μια σωστή δουλειά από τον προπονητή που μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στους στόχους του, παρά τα άτυχα αποτελέσματα».

Για τον Γκαρσία με τον οποίο είναι μαζί στη σχολή προπονητών:

«Έρχεται παρακολουθεί. Πώς θα μάθει αυτά που πρέπει; Με τηλεδιάσκεψη γίνονται τα μαθήματα και καλά που γίνονται έστω κι έτσι.

Έχουμε να πάρουμε πράγματα. Πολλά. Το θέμα είναι να τα συγκρατήσεις και να βάλεις τις δικές σου εμπειρίες για να βγάλεις κάτι καλό στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να είσαι καθηγητής. Άλλο να τα εμπεδώσουμε σαν ποδοσφαιριστές, άλλο να τα μεταλαμπαδεύεις εσύ.

Σεπτέμβριο τελειώνουν τα μαθήματα στη σχολή μας. Νομίζω θα υπάρξει κάποια σχολή UEFA Pro και για εμάς για να μπούμε γρήγορα, ειδικά όσοι δουλεύουν σε ομάδες».

Για το ότι οι στοιχηματικές παρουσιάζουν ως φαβορί τον ΠΑΟΚ:

«Μπορεί να κάνουν τα παιχνίδια τους. Στο γήπεδο θα φανεί. Δύσκολο ματς είναι. Αν ήταν στην Τούμπα είχε λογική. Δύσκολα όμως στο Χαριλάου να είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ.

Ο Άρης έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορεί να λένε πιο μεγάλη εμπειρία, πιο καλή ομάδα ίσως. Είναι παιχνίδια των μπουκ».

Για τη σκέψη Γκαρσία να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ με τρεις στόπερ:

«Σκοπός είναι οι παίκτες να καλύπτουν τα θέλω του προπονητή και της ομάδας. Όχι τόσο το αν θα παίξει με 3 ή 4 ή 5 πίσω. Όταν μπουν στο γήπεδο οι παίκτες, ο προπονητής είναι να δώσει τη βοήθεια. Οι παίκτες καθορίζουν το σύστημα και κρίνουν τα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία αν παίξει με 3 ή 4. Ανάλογα τι θέλει να πετύχει και πως θέλει να παίξει».

Για την κρισιμότητα του αγώνα για 2η θέση:

«Αν κερδίσει ο Άρης δεν υπάρχει περίπτωση, ο Άρης θα είναι 2ος δεν υπάρχει αμφιβολία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags