Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: 1-1
| 2021-04-21 23:27:00

Σωτήρας Λιβάι Γκαρσία! Γλίτωσε την ΑΕΚ από νέα "κηδεία" σε ντέρμπι - Ισοπαλία με ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Σωτήρας Λιβάι Γκαρσία! Γλίτωσε την ΑΕΚ από νέα "κηδεία" σε ντέρμπι - Ισοπαλία με ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με το Τριφύλλι για την 5η αγωνιστική των Play Offs της Super League.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: 1-1

Οι νίκες με Άρη και Αστέρα έδωσαν στην ΑΕΚ πλεονέκτημα 5 βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση όμως αντί να καθαρίσει μια και καλή το ευρωπαϊκό εισιτήριο, μπλόκαρε ξανά και συνέχισε την αρνητική της παράδοση (μετρά μόλις 3 νίκες σε ντέρμπι) που έχει στα ντέρμπι από το 2018 που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος! Ήταν όμως ουσιαστικότερος και φρόντισε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της ΑΕΚ και να προηγηθεί μέσα στο ΟΑΚΑ. Ο Δικέφαλος σπατάλησε ευκαιρίες, βρήκε μπροστά του έναν φοβερό Διούδη, στις καθυστερήσεις όμως ο Λιβάι Γκαρσία έλυσε τον Γόρδιο Δέσμο, παίρνοντας την ισοπαλία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ μπήκε με μεγάλο αέρα στο παιχνίδι και με τον Πέτρο Μάνταλο σε μεγάλα κέφια κατάφερε να βρει χώρους προς την εστία του Παναθηναϊκού. Στο 2' ο αρχηγός έφτιαξε ευκαιρία για τον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος όμως καθυστέρησε ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση μέσα αριστερά και κλείστηκε. Το ίδιο συνέβη και τον Αλμπάνη δύο λεπτά αργότερα. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στα διακά και στο 8' παραλίγο να προηγηθεί με κεφαλιά του Καρλίτος που απέκρουσε ο Τσιντώτας. Στο 15' ένα λάθος του Βέλεθ παραλίγο να κοστίσει στο Τριφύλλι.

Για την Ένωση ο τραυματισμός του Ολιβέιρα στοίχισε. Όχι ότι ο Πορτογάλος ήταν καλός. Απλά ο Ανσαριφάρντ με την είσοδό του στο 35' έκανε λάθος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, το οποίο μέτρησε σαν ασίστ για τους πράσινους. Ο Καρλίτος βγήκε από τα αριστερά, σέντραρε, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Λόπες και ο Ιωαννίδης με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα, ο οποίος δεν λειτούργησε θετικά. Η Ένωση είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Αλμπάνη, ο οποίος σε μία φάση σχεδόν καρμπόν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη, ο οποίος σε αντίθεση με τον συνάδελφό του μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της με τον Παναθηναϊκό να κλείνεται στα καρέ του. Η Ένωση απείλησε στο 60' με το σουτ του Γαλανόπουλο να αποκρούεται από τον Διούδη, ενώ στο 68' η εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου πέρασε ξυστά άουτ. Στο 77' βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε πλεονεκτική θέση, η άμυνα των πράσινων όμως τον εγκλώβισε με αποτέλεσμα να αναχαιτιστούν οι ελιγμοί του.

Στο 84' η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Γκαρσία ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν τόσο καλό με τον Διούδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 92' όμως ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο πήρε το αίμα του πίσω, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μάλιστα στο 96' είχε άλλη μία καλή στιγμή, αλλά δεν είχε την ψυχραιμία να λειτουργήσει αλτρουιστικά και έκανε γύρισμα πάνω στον Διούδη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λιβάι Γκαρσία με το γκολ που πέτυχε έσωσε την ΑΕΚ από ήττα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την 11άδα της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με αλλαγές σε εστία, κέντρο και επίθεση. Ο Τσιντώτας ξεκίνησε βασικός με τους Βασιλαντωνόπουλο, Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι και Λόπες να απαρτίσουν την άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Γαλανόπουλου τοποθετήθηκε ο Σιμάνσκι (αντί του Κρίστισιτς) με τον Μάνταλο να αγωνίζεται μπροστά τους ως επιτελικός. Στην επίθεση είχαμε τις περισσότερες αλλαγές, αφού ο Ολιβέιρα πέρασε στην κορυφή (την προηγούμενη αγωνιστική ήταν στα αριστερά) με τον Αλμπάνη να παίζει αριστερό εξτρέμ και τον Γκαρσία δεξί στο 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού.

Εκπλήξεις είχε η 11άδα του Λάζλο Μπόλονι στο ντέρμπι. Ο Ρουμάνος έριξε στη μάχη τους Καρλίτος -Μολό και Ιωαννίδη αντί των Μακέντα - Σάντσες και Αϊτόρ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Βέλεθ και Σάντσες. Στο κέντρο αγωνίστηκαν Νιάς, Σανκαρέ και Αλεξανδρόπουλος. Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Καρλίτος, Ιωαννίδης και Βιγιαφάνιες.

AEK: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70' Κρίστισιτς), Γαλανόπουλος (79' Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79' Μαχαίρας), Ολιβέιρα (35' Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός: Διούδης-Σάντσες, Χουάνκαρ (75' Χατζηθεοδωρίδης), Βέλεθ, Πούγγουρας-Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (69' Αγιούμο), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης, Καρλίτος (69' Μακέντα)

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Λιβάι Γκαρσία που ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαχαίρα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 65' ο Χίγκλερ έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Σάντσες. Στη συνέχεια όμως είδε το VAR και έδωσε φάουλ εκτός περιοχής.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ παρέμεινε στην 4η θέση με 54 βαθμούς, αλλά πλέον νιώθει απειλεί με τον Παναθηναϊκό στους -2.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags