Facebook Pixel European Super League: Για αυτό δεν φεύγουν Ρεάλ και Μπάρτσα από το ESL - Τους έκαναν... πλάκα Πέρεθ - Λαπόρτα!
| 2021-04-23 22:38:00

Για αυτό δεν φεύγουν Ρεάλ και Μπάρτσα από το ESL - Τους έκαναν... πλάκα Πέρεθ - Λαπόρτα!

Sportdog Team
Για αυτό δεν φεύγουν Ρεάλ και Μπάρτσα από το ESL - Τους έκαναν... πλάκα Πέρεθ - Λαπόρτα!

Κάθε ημέρα που περνάει έρχονται και περισσότερες λεπτομέρειες από τα όσα είχαν συμφωνήσει οι 12 ομάδες για την ESL, μέσα στις οποίες βγαίνουν στη... φορά και τοι ρήτρες εξόδου που θα καλούνταν να πληρώσουν οι σύλλογοι σε περίπτωση αποχώρησης από τη λίγκα

European Super League: Όλο και περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές για τα συμβόλαια τα οποία είχαν υπογράψει οι 12 ομάδες για τη δημιουργία της ESL. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού "Der Spiegel" εξαιρετικό ενδιαφέρον προκαλούν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να βάλουν στα ταμεία τους. Έτσι έγινε γνωστό ότι οι δύο ισπανικοί σύλλογοι θα έβαζαν 60 εκατ. ευρώ παραπάνω σε σχέση με τους άλλους 10, στο πλαίσιο των τηλεοπτικών, κάτι που δείχνει και τον λόγο που δεν έχουν ακόμα αποσυρθεί από το εγχείρημα.

"Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα πληρωθούν έξτρα 60 εκατ. ευρώ η καθεμία, ποσό που θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις. Για αυτό τον λόγο, στο τέλος της πρώτης σεζόν της Super League, θα λάβουν από 30 εκατ. ευρώ".

Παράλληλα έγιναν γνωστές και οι ρήτρες που θα έπρεπε να πληρώσουν οι ομάδες σε περίπτωση που αποφάσιζαν να αποσυρθούν από τη διοργάνωση, ποσό που έφτανε στα 150 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε μια. Ακόμα ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση ότι κάθε ομάδα θα μπορούσε να μεταδώσει τέσσερείς αναμετρήσεις αποκλειστικά από τα κανάλια τους, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο κείμενο της ίδρυσης γίνεται λόγος για 15 συλλόγους και όχι 12. Πρόκειται για τις Παρί Σεντ Ζεμέν και Ντόρτμουντ, ενώ τα λιγότερα χρήματα από την European Super League θα έπαιρναν Μίλαν, Ατλέτικο, η ομάδα της Βεσταφαλίας και η Ίντερ.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags