Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: Αποκάλυψη-φωτιά - Αυτή είναι η πρώτη χώρα που αποσύρεται από το Μουντιάλ 2022!
| 2021-05-03 20:07:00

Αποκάλυψη-φωτιά - Αυτή είναι η πρώτη χώρα που αποσύρεται από το Μουντιάλ 2022!

Sportdog Team
Αποκάλυψη-φωτιά - Αυτή είναι η πρώτη χώρα που αποσύρεται από το Μουντιάλ 2022!

Τα προκριματικά για το μεγάλο ραντεβού του 2022 διεξάγονται στη σκιά της πανδημίας, η οποία αλλάζει τα πάντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα δούμε κι άλλες χώρες να αποσύρονται στη συνέχεια;

Μουντιάλ 2022: Η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στα υπόλοιπα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022, όπως αναφέρεται σήμερα από την ομοσπονδία της Νότιας Κορέας (KFA), η οποία θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο όλους τους εκκρεμείς αγώνες του ομίλου, όπου συμμετέχει και η Β. Κορέα.

Σύμφωνα με  την KFA, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Ομοσπονδία της Βόρειας Κορέας (PRKFA) έστειλε στην Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) ένα έγγραφο που δηλώνει την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει. 



Λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκε ότι οι υπόλοιποι οκτώ αγώνες του Ομίλου (που περιλαμβάνει τις δύο Κορέες, τον Λίβανο, τη Σρι Λάνκα και το Τουρκμενιστάν) του δεύτερου προκριματικού γύρου AFC για το Κατάρ 2022, να διεξαχθούν στη Νότια Κορέα μεταξύ 3 και 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Yonhap ο λόγος για την απόσυρση της Βόρειας Κορέας είναι ο φόβος μήπως οι παίκτες τους θα μολυνθούν με το COVID-19 και επαναφέρουν τον κορονοϊό στη χώρα.

Λόγω της πανδημίας, η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της από τον Ιανουάριο του 2020. Να σημειωθεί  ότι το υπουργείο Αθλητισμού της Βόρειας Κορέας έχει ανακοινώσει ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου - 8 Αυγούστου) για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags